Oxelbär är söta och fina, användes till mos och även pannkakor förr.
Måbär smakar inte mycket, men är inte farligt på något sätt.
Busken passar utmärkt till formklippning, till boll.
Har man inte lust att plocka taggig berberis, köp torkade bär i vissa butiker,
passar till persisk ris och köttgryta. Busken blir fin formklippt.
9 kommentarer:
Formklippta buskar kan vara väldigt vackra. Med eller utan bär...
Hannele, vad fint du har fotat bären!!!
Man borde absolut bättre ta till vara bär av olika sorter!
Ha det gott!
/Ruben
Znogge, passa på att smaka...
Ruben, tack, man behöver inte alltid sylta och safta heller, många bär är goda helt naturellt, speciellt nypon med massa C-vitamin...
Både oxel och berberis har jag på tomten. Visste inte att de var ätbara...man lär sig visst hela tiden;)
Ska sätta sekatören i berberisen redan i dag. Tack för tipset:)
Ha en solig dag!
Merja, det mesta är ätbart ;)
Aronia bären är oxå toppen bra.
LottaM ..ღ ja, riktiga hälsobär.
De här tre bären är helt okända för mig och växer inte så här långt norröver kan jag tro. Spännande att se i alla fall
Skogsnuvan, ni har säkert egna delikatesser.
Skicka en kommentar