Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

23 september 2011

Våga smaka mer

Oxelbär är söta och fina, användes till mos och även pannkakor förr.
Måbär smakar inte mycket, men är inte farligt på något sätt.
Busken passar utmärkt till formklippning, till boll.
Har man inte lust att plocka taggig berberis, köp torkade bär i vissa butiker,
passar till persisk ris och köttgryta. Busken blir fin formklippt.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Formklippta buskar kan vara väldigt vackra. Med eller utan bär...

Ruben sa...

Hannele, vad fint du har fotat bären!!!
Man borde absolut bättre ta till vara bär av olika sorter!

Ha det gott!
/Ruben

♥ Hannele sa...

Znogge, passa på att smaka...

Ruben, tack, man behöver inte alltid sylta och safta heller, många bär är goda helt naturellt, speciellt nypon med massa C-vitamin...

Merja sa...

Både oxel och berberis har jag på tomten. Visste inte att de var ätbara...man lär sig visst hela tiden;)
Ska sätta sekatören i berberisen redan i dag. Tack för tipset:)
Ha en solig dag!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Merja, det mesta är ätbart ;)

LottaM ..ღ sa...

Aronia bären är oxå toppen bra.

♥ Hannele sa...

LottaM ..ღ ja, riktiga hälsobär.

skogsnuvan sa...

De här tre bären är helt okända för mig och växer inte så här långt norröver kan jag tro. Spännande att se i alla fall

♥ Hannele på Hisingen sa...

Skogsnuvan, ni har säkert egna delikatesser.