Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

3 mars 2007

Stormarknad

Redan vid parkeringen tittade hon utmanande på honom, gav honom en lätt smekning och letade lekfullt efter en mynt till kundkorgen i hans byxficka. Det regnade, men de märkte det knappt. De sprang in i affären hand i hand för att komma under tak, han torkade bort vattnet från hennes hår och kysste henne på munnen. De gick tätt ihop till retur och pantade tomflaskorna tillsammans. Han gav en frågande blick till henne och hon nickade medgivande, när han tryckte på den gula Biståndsknappen.

Paret var tvungna att släppa taget om varandra, när de passerade snurrgrindarna. Hon tittade på väldoftande duschkräm och hudoljor. Hans ögon tindrade glatt och han log mot henne, när de testade olika dofter tillsammans, skrattade högt och kollade även på raklödder och de la flaskorna fnittrande i kundvagnen. Han stoppade även en tio-pack plastförpackade röda rosor i kundvagnen.
När de kom till hyllorna med frukostflingor, var intresset svalt. Nej, inget där som lockade, de hoppade över fullkorn och müssli, men ett paket pasta formade till små hjärtan hittade hon. De skyndade till fruktavdelningen istället. Varken rotfrukter eller potatis hamnade i kundvagnen, men jordgubbar från Spanien såg fina ut. Tillsammans doftade och kände de på olika exotiska frukter. Hon matade honom med blåa, lila och gröna vindruvor, de sniffade på den söta ananasen och smekte de runda honungsmelonerna. Mangon var hård och omogen, inte värt att köpa. Det var extrapris på gula kiwin och cherimoya doftade sött och moget. Några små aromatiska litchie köpte de också, kilopris på över tvåhundra kronor, men de väger ju inte så mycket. Ikväll ska de ha fest.

Vid delikatessdisken provsmakade de olika sorters korvar och ostar. Han tog ostskivan från expediten och lät henne också smaka. Stark paprikakryddad ungersk salami i tunna skivor och tysk barnkorv, som såg ut som nallar, ville hon ha. De skrattade och gav lätta smekningar till varandra och fyllde korgen med allt gott, som båda tyckte om; mjuk krämig brie, stark aromatisk blåmögel, de köpte kryddiga mandelpepparkakor; ”Köp 2 och betala för 3”, men de lyckades avstå, ett paket räckte. En mogen chèvre ville han också ha, med färska fikon, dem hittade hon på fruktdisken, tre för en tia. En kruka färsk krispsallad och söta plommontomater och inlagda oliver. Ingen av dem hade lust att stå vid spisen, så de plockade med sej två färdiga sushi, helt ok med gari, inlagd ingefära och grön wasabi, stark japansk pepparrot. Sushi mättar på ett behagligt sätt utan att man blir trött, en kopp hälsosamt grönt te till och man kan äta med pinnar direkt ur förpackningen, om man inte har tid att duka fram sitt japanska porslin.
Baguetten doftade förföriskt i kundvagnen, idag struntade de båda både i fibrer och GI-värden. Lite mjukt rumstempererat smör, god mogen chèvreost och några skivor färsk kiwi eller klyftor av färska fikon, smaken kändes redan i munnen, de kunde knappt vänta tills de kom ut från affären. Han åt redan med ögonen och skyndade att betala, nästan att han glömde lämna in rabattkupongerna på kiwi och mögelosten. Hon skrattade och la handen under hans tröja och smekte hans mage medan hon hjälpte honom att packa papperskassarna.

Han gick upp före i trappan, matkasse i båda händer, hon passade på att nypa honom i baken. Hon sprang förbi och hjälpte honom att öppna dörren, han råkade snubbla och välta matkassen på hallgolvet, tomaterna rullade över andra sidan av golvet....... Ingen dålig start på deras 26:e bröllopsdag, en kväll helt på tu man hand.

Calendar Girls
Kalenderflickorna med Helen Mirren, Julie Walters och andra vackra vuxna kvinnor visades på tv idag. Man blir riktigt glad, kul när inte bara unga tjejer spelar roliga och attraktiva på film. Världen tillhör inte bara de unga, livet blir inte tråkigare för att man är en vuxen kvinna, tvärtom.
En sann historia om en grupp medelålders engelska kvinnor från Yorkshire som sätter ihop en nakenkalender för att samla in pengar till en fond för leukemisjuka. En må bra-film.

17 kommentarer:

Gerda-Thyra sa...

Jösses, det var passion,det....

Hannele sa...

Gerda-Thyra, försök till vardagsskildring ;)

Julie K sa...

aha, passion på en lørdag, det er inte dumt inte, ha en fortsatt fin helg : )

Ingrid E sa...

Carlendar Girls är en jättebra film. Märkligt att den visas på eftermiddagstid, samtidigt som fotbollen i andra kanaler.
I natt hoppas jag att vi får se månförmörkelsen.

Hannele sa...

Julie, tack, ha en fin helg du med.

Ingrid, visst är det synd, när de bästa filmerna sänds helt tokiga tider. Maken påminde om månförmörkelse, vi äger en stjärnkikare nu :)

Hemma på landet sa...

Nä du, det har du rätt i. Det kan bli ett riktigt superhärligt liv fast man ökar i ålder. Kram På dig min härliga gumma. Kram Stina

cleo sa...

Härligt! ;-)

jill sa...

Härligt att få följa med er lite där. Fint med långvarig kärlek.

Calendar girls är lovely. Köpte den åt mor och far, lånat två gånger och bara gottat mig.

Hannele sa...

Stina, precis, åldern har ingen betydelse. Både min svärfär och mina föräldrar gifte om sej i vuxen ålder, aldrig för sent.

Cleo, visst är kärlek härligt, och vardagen kan vara lika fin, behöve rinte alltid vara något märkvärdigt ;)

Jill, många blir så till sej, när de är nykära, men man kanske kan satsa på sin gamla livskamrat också.. inte alls nödvändigt att byta.
Man blir verkligen glad åt Calendar girls, de allra bästa skådespelerskorna.

Tilde sa...

Så härligt, jag har småleende läst igenom din blogg,den gör mig glad..
Jag läser mycket..men det här nya bloggandet tar ju också tid o är så kul,o så många tips man får .
Ska försöka formklippa mina idegranar som du gör.
Läser nu Stieg Larsson Flickan som lekte med elden.

Hannele sa...

Tilde, det gör mej glad att du trivs här.
Formklippning är spännande, och boktips alltid välkommet, fast jag läser mest kvinnliga författare..

Bloggblad sa...

Den filmen är härlig! Fram för mer sånt - även vi vuxna kvinnor kan vara roliga. Och vackra!
Fin kärleksskildring!

Och - vi kom hem i natt till en perfekt månförmörkelse!

Hannele sa...

Bloggblad, visst kan vi det!
Tyvärr var det för molnigt för att se på månförmörkelse.

karin sa...

Vad romantiskt! Tyvärr har jag ingen sån romantisk karl... men jag såg månförmörkelsen i natt, min kompensation antar jag ;-)

Hannele sa...

Karin, inte illa att få se månförmörkelsen heller ;)

Bodil Z sa...

Härlig text!

Hannele sa...

Bodil, tackar. Visst är livet härligt ;)