Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

31 augusti 2009

Jag har hamstrat

För första gången har jag hamstrat, för jag är inte förtjust i att EU-gubbar i Spanien och Italien tycker att vi i kalla Norden inte behöver glödlampor som värmer. På sommaren behöver vi knappt tända alls, är duktiga på att släcka, det går inte åt så mycket. Snart kommer väl något bättre, men just nu gillar jag inte det kalla ljuset och vill inte köpa kvicksilverlampor. De nya funkar inte ute i trädgården och inte i dimmer.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Jämrans också! Var väldigt osäker på huruvida det var OK att lägga upp ett litet lager. Hade jag vetat att du, som jag tycker är en mycket bra förebild, tyckte det hade jag nog gjort detsamma. Får väl försöka hitta den minst dåliga varianten.
Lena W

Hanneles paradis sa...

Lena W, de vanliga glödlamporna är inte helt slut i affären i morgon, gäller ju 100 W och matta lampor. Jag har inget stort förråd, men jag behöver lite tid att vänja mej.

Ingrid E sa...

Håller med till 100%! Tur att det fortfarande finns de klara lamporna kvar några år till för jag gillar värmen från lamporna. Fattar inte finessen med detta.

AnnCharlotte sa...

Till kristallkronan känns det inte så kul med en lågenergilampa, men det gäller väl inte dom ännu så länge...hamstrat har jag dock inte, har inte tänkt på det alls men ska nog lägga några klara lampor på lager.

annette sa...

Bra gjort, mkt som ändras är bra men definitivt inte det här, har själv inte hamstrat, än så länge tror jag det jag behöver kommer att finns.
Råkade ut för att en låenergilampa i princip exploderade för ett tag sedan, undrar hur nyttigt det är med kvicksilver i sovrummet!?

Ha det gott!

annette

Hannele sa...

Ingrid E, precis, på sommaren behöver vi inga lampor och på vintern är det skönt med lite extra värme, förhållandena är inte lika i hela Europa.

Ann Charlotte, det här är dåligt genomtänkt beslut, politikerna tror att de gör något, men har inte tänkt igenom.

Anette, det känns väldigt otäckt med dessa kvicksilverlampor, som lätt kan gå sönder. Och vi människor är inte så goda att 100% hamnar i återvinning. Ha en trevlig kväll.

Tant Brun sa...

Bra jobbat, ska göra detsamma;)
Kram

billan sa...

Åt fanders med EU!
Inte riktigt kommit igång med hamstringen än, men det kommer snart. Jag är beroende av dom där små 15 W päronlamporna i mina fönsterlampor. Lågenergi funkar inte, det lyser ju fullt och kritvitt. Mjukt och trevligt ljus skall det va!!!

Hanneles paradis sa...

Tant Brun, lite under övergången i alla fall.
Kram.

Billan, precis, man vill ha lite mjuk varm belysning här och var, de nya lamporna funkar dåligt.

NinaH sa...

Helt enig med bloggaren & tidigare talare!;-)

Hannele sa...

Nina H, trodde bara jag tänkte så..

Helga - precious sa...

Vi måste också hamstra lite till vissa lampor med dimmer. Dessutom passar inte lågenergilamporna i våra gamla armaturer...

Hannele sa...

Helga, visst känns det fel att behöva byta alla armaturer hemma och dimmer tycker jag är så bra.

JULIE K sa...

Oj er der på tal om det ?

LottaM ..ღ sa...

Tack för kommentaren på mitt inlägg tisdagtema.
Ha en bra dag!

Hanneles paradis sa...

Julie, säkert inte i Norge, för ni är inte med i EU, vi får komma och köpa glödlampor där ;)

Lotta M ..ღ ha en bra dag själv.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tänkte hamstra men kom aldrig iväg. Tyvärr.

Hannele sa...

Klimakteriehäxan, hyllorna i affären är tomma nu, men jag är osäker, vilka man skulle hamstra..

Annika Christensen sa...

Det borde jag också göra tack för tipset.
Annika

Hanneles paradis sa...

Annika, känns tokigt att myta alla armaturer hemma, jag vill ha en lite mjukare övergång.