Lichiu cu Prune, plommonpaj från Rumänien, Transylvanien,
rumänsk dirigent och klarinettsolist David bakar hos oss.
Vanlig vetedeg, plommon och kesella/crème fraîche.
rumänsk dirigent och klarinettsolist David bakar hos oss.
Vanlig vetedeg, plommon och kesella/crème fraîche.
Kolla den fina finska träkaveln jag fick av min mormor.
16 kommentarer:
Aber jetzt komme ich gleich vorbei! :-)
Men vad smarrigt det låter!
Kul att hitta hit. :-)
Du verwöhnst uns ja schon wieder mit einem leckeren Kuchen...zumindest virtuell.Sieht lecker aus.
Danke für die Übersetzung im Apfelkuchenrezept.
Lis, du bist herzlich willkommen!
Lox, välkommen åter.
Sisah, du kannst Apfel auch hier haben.
Hallo Hannele,
Viele Grüße nach Schweden und
dankeschön für Deinen Kommentar.
Ich backe auch ab und zu. Meistens einen Hefekuchen mit Zucker oder Streusel, oder einen Bienenstich.
Viele Grüße Wolfgang
Wolfgang, Bienenstich... danke für diese neue Wörter.
det här såg ju helt underbart gott ut. jag älskar paj och jag älskar plommon mums
cia
hemmabra.blogg.se
Cia, det var verkligen gott, tänk så enkelt det kan vara. Jag har ofta funderat på, vad man kan göra med plommon. Jag fryste in några bitar och dom var lika goda.
Moi moi! Kyllä minä täälläkin pyörähtelen harva-se-kerta! en vain kommenteeraa käynneistä...
on juu sammakotkin nähty!
Oi kun hyvännäköistä syötävää! Oliko yhtä hyvän makuista kuin näköistä?
Täällä sataa lunta.. täytyy kai kohta penkoa pulkka vintiltä :)
Iloisia syyspäiviä!
Wiiks, kiva sinut täällä nähdä täällä, tosi hyvä tuo luumupiirakka, rahkapiirakan tyyliin voi tehdä. Pakastin osan, sekin hyvää.
acesta este un lichiu cu prune pe care l-am facut cind am fost in vizita la prietenii mei in hisingen-göteborg.
David, även mina trädgårdsvänner tyckte om denna paj.
Det ser alldeles vansinnigt gott ut! helt i min stil....mimsfillebaba
Tyra, det är väldigt gott, vanlig vetedeg, finskt sätt att baka paj. Vår vän David hittade tre olika färgers plommon i någon park, de kan växa lite överallt.
Å fanken, man kan säga att mitt inlägg låg rätt i tiden - visst då ;-)
Kul med receptet. Återkommer när jag har provat. Lär bli lite marmelad också.
Hej så länge!
Skrotmaja, det finns mycket gott att göra
av plommon.
Skicka en kommentar