Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

12 mars 2008

Mina fyr(a) drömmar

Jag är ingen drömmare, för jag gör det jag har lust med - och det har blivit mycket, mer än jag vågat drömma om. Men några idéer har jag kvar, som inte är omöjliga, det är bara (?) för mej att bestämma mej.

Bo på en fyr Sonen och jag pratade ofta om att köpa en gammal fyr tillsammans,
skulle vara trevlig plats att bo på, på somrarna, författa, fota, bada.
Ska kanske fråga maken, om jag han vill ha mej med på en öde ö?
Tack, Köpstopp, som har gett två helt underbara fyr-tips.

Volantär på Sissinghurst
Världens vackraste trädgård, jag har besökt den två gånger, jag blir så glad bara jag tänker på det. Såg sist en lapp om att man kunde jobba där som volantär, väldigt engelskt. Egentligen inget som hindrar mej att göra det.

Åka till Legoland
Våra barn har aldrig varit på Legoland, som blev 50 år förra året. Jag har alltid velat åka dit, nu väntar jag väl på barnbarn, för inte kan jag väl åka dit ensam... Eller kanske ska jag fråga mina tantkompisar? Eller så går jag och lyssnar på tulpanföredrag i Kyrkby på torsdag.

Hålla mej i form Jag har alltid haft en bild av mej som en grå liten tant, som springer fortare än busiga ungdomar och att jag kan slå dem med min handväska, om de skulle vilja stjäla den, men nu har jag slarvat med träningen och springer inte lika fort - och har inte åkt inlines på ett par år.

Häng gärna på att blogga om dina drömmar, som Simone gjort.

24 kommentarer:

Sus sa...

Har egentligen inga stora drömmar.
Vill lära mig spanska, tågluffa i mellaneuropa och ???

Jag funderar lite och återkommer!

Kul!

Hanneles paradis sa...

Sus, drömmar behöver inte vara "stora",
viktigt är väl att ha dem - och förverkliga några..

Canis Lupus sa...

Tycker du är en tuff tant :)

stadtgarten sa...

Hallo Hannele,

thank you for showing this lovely picture from Sissinghurst. I love this garden.

Hanneles paradis sa...

Canis Lupus, gullig du är :)

Monika, Sissinghurst is my favority, I´m so happy to been there, twice.

Shabby - Marianne sa...

Hannele, hvor jeg elsker dig og dit syn på det skønne her i livet :-)

Hanneles paradis sa...

Marianne, man får ju försöka njuta så mycket som möjligt, kram :)

malou sa...

Jamen det är väl klart att du kan åka till Legoland utan barn! Vi kan åka tillsammans, jag har heller aldrig varit där och mannen har inte lust.
Annars har jag gjort det mesta jag har drömt om, men jag har inte varit i Australien - ännu.

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon drömska Hannele..En fyr att b på..ja kanske men tror att det blir lite tråkigt (inga loppisar där ju)Sissinghurst ja det kan kanske vara något och Legoland klart du kan fara dit nu n trevlig utflykt med hela familjen en solig helg, Tulpanföredrag kan med vara bra grej och hålla sig i form men det är du nog i som du forsar runt på alla loppisar fast vi får väl dra in på fikastundernas goda kaffebröd då i ditt Paradis Ha en bra dag

Hanneles paradis sa...

Malou, hihi, toppen, nu får jag sällskap, Legoland hör inte till makens drömmar heller, det är bara jag som är så där barnslig. Mitt drömland är Japan, har aldrig varit där.

Filifjonkan, haha, där kom du på det, inga loppisar på fyren, du har så rätt. Kanske blir det besvärligt att bjuda på fika också, önskar dej en riktigt fin dag.

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Ja härliga drömmar... när jag ser din handväska som vattenkanna... på mässan fanns vattenkannor som hönor.. bla.. ursöta..ska visa kort någon dag..=)/åsa

mossfolk sa...

Legoland kan man visst åka till med sina tantkompisar! Tyckte det lät som en toppenbra idé.

Jag ska rida elefant någon gång, hoppa fallskärm och resa.
Och prova ett "vanligt" liv, med normala arbetstider, hur tråkigt det än låter.

Brukar sätta mina drömmar som mål och jobba mot att uppnå dem, det har gått ganska bra hittills :)

Eleonor (Elle) sa...

Go´morro´n Hannele!
Jag har en lika dan dröm !!! Bo i en fyr ... eller en väderkvarn.. Det är en varm o stor dröm jag har haft i hela mitt liv... Skulle mycket väl idag kunna bo ute på en liten kobbe året om ... Givetvis me en del gäster då o då annars skulle jag bli knäpp!!!

ha det gott min vän!!! Kram!

Anja C. Hill sa...

Det här inlägget måste vara bland det absolut mest positiva och inspirerande jag någonsin läst i en blog! Jag blev så himla glad av din inställning till livet. Själv är jag en "positiv pessimist".

mvh, Anja

Merja sa...

Det låter härligt med en egen fyr! Så gör slag i saken om ni har chansen:)
Legoland var resvärt.Var där med barnen och deras mormor för några år sedan.Massor av blommor att skåda och vilka byggen...
Jobba som volantär i en Trädgård, det låter ju helt underbart!!!
Snygg handväska!!Har en lika dan:) Tack för att du påminde mig om den. Dags att ta fram den och nåt att visa på bloggen!!/Merja

Eleonora sa...

Ja du drömmar finns det gott om hos mig, men främst skulle jag önska att jag blev så stark i händerna att jag kunde göra allt jag har inplanerat i huvudet. Du vet flytta möbler och hänga om gardiner osv. så att jag någon gång fick det helt klart hemma.

Men jag ville även lära mig språk lite bättre - franska, spanska och italienska (där jag fuskar litet i varje språk). Så önskar jag gå en målarkurs (olja + akvarell)....
Få se vad jag orkar genomförs.
En god dag önskar jag dig vännen

gerda-thyra sa...

Hi hi hi... igår kväll pratade min man om att köpa en fyr där vi kunde bosätta oss... fniss ... undrar om det är någon liten "längta-efter-fyr-bacill" som har blivit utsläppt av misstag i Göteborg?
Själv så är jag "uppvuxen på deltid" på somrarna, på en liten, liten ö i Skellefteå skärgård, bara 4 stugor... man gick runt ön på ca. 30 min! Mina föräldrar hade sommarstuga där. Jättemysigt, man hörde vattenskvalpet från alla håll...Kul när jag var barn, underbart när jag blev vuxen... men som tonåring rena rama pesten!

Jag trodde jag var ensam på västkusten om att inte ha besökt Lego-land... Ska vi åka?

Simone sa...

Så där, nu är mina drömmar presenterade. Fast man inser ju att man skulle kunna skriva 20 till, ju mer man fundarer. Kanske vi ska ha en uppföljningstråd med Förverkligade drömmar!?

Ingrid E sa...

Drömmar är viktiga att ha. En sommar på en fyr vore nog ganska mysigt men ön tycker jag inte verkar speciellt öde med tre personer på den:-)
Mina egna drömmar handlar mest om att rsa långt bort till varmare land.

Anki sa...

Jag lånade precis en bok på biblioteket om fyrar som är vandrarhem.
http://blt.se/nyheter/blt_reportage/hon-tipsar-om-fyrar-att-overnatta-i(260578).gm
Jag hoppas kunna besöka några i sommar.
Här är en annan lista:
http://www.expressen.se/1.108107

Poppins sa...

Sissinghurst låter inte alls dumt. Ett år i England och arbeta där... Varför tog de bort friåret?
En fyr lockar mig lite men jag tror hellre jag skulle vilja bo i lanthus i Toscana.

Hanneles paradis sa...

Åsa, kan inte skada med lite tokiga drömmar ;)

Mossfolk, mina tantkompisar är lite tokiga, de vii åka till Danmark och titta på trädgårdar, kanske kan vi göra annart också. Bra drömmar du har.

Eleonor, väderkvarn låter också bra, det finns väl? Visst är det roligare i gott sällskap. Kram.

Anja, jag kan inte bekymra mej om saker i förväg, för då kansek man måste göra det två gånger. Undrar i vilken skala positiv pessimist ligger :)

Merja, visst är handväskan fin, roligt att höra att Legoland var trevligt, blommor också, låter bra.

Eleonora, om nånting inte funkar, får man kanske hitta andra lösningar eller ha lite annorlunda drömmar, jag har fått ändra mina många gånger. Med språk tänker jag att 2 nya ord per dag blir ju 700 ord på ett år! En veckoslutskurs i akvarell har jag gått, jätteroligt. Ha en fin dag.

Gerda-Thyra, haha, jag är tydligen inte ensam, en lite ö i Skellefteå låter underbart. Kul, nu har jag fått många som vill åka med mej till Legoland :)

Simone, kul att du hängde på drömmarna, uppföljningstråd hoppas vi på :)

Ingrid E, varmare länder har jag aldrig drömt om. Helt ensam vill jag nog inte vara på "min" fyr, med någon jag tycker om.

Anki, underbart, det visste jag inte, tackar :)

Poppins, man får väl mat och husrum som volantär?

Sofie sa...

Ända sen jag läste (och senare såg filmen) Sjöfartsnytt har jag närt en fåfäng dröm att bo längst ut på en udde, gärna i en fyr, och höra vågorna och känna vinden. Fast jag vet själv hur nöjd jag skulle vara vid tre plusgrader, ösregn och blöta strumpor :)

Hanneles paradis sa...

Sofie, läs tipsen som Köpstopp gav; vandrarhem som fyrar, där man kan bo, på sommaren är det väl varmt, härligt med drömmar :)