Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 mars 2008

International Women's Day 2008

Jag trodde på fri kärlek à la Carl Jonas Love Almqvist (född 1793) och Ellen Key (född 1849). Vi flickor kämpade för att få kemilaborationer på skolan, inte bara pojkar, jag har aldrig haft träslöjd. Jag blev mobbad av chefen, för att jag ville ha långbyxor på jobbet. Jag var principfast och avstod från bostadsbidrag, för reglerna sa att den kunde bara betalas ut till mannen i hushållet. Jag var enda tjejen på maskinteknisk linje. Ingen har kallat mej för hora. Jag har fått söner som både stickar och bakar sitt eget bröd - och dottern tycker jag är töntig, som inte längre fixar punktering själv.

13 kommentarer:

chaos sa...

Det var riktigt bra kämpat!

GIS-mormor sa...

Jag känner stor respekt för dig för detta Hannele!

miapiablogg sa...

Bra det gläder mig! Har heller aldrig haft träslöjd, fick alltid servera kaffe hos chefen med gäster(hade kort kort kjol)Har också fostrat mina barn annorlunda.Det är sådana kvinnor som du som ger jämlikhet på längere sikt

Hanneles paradis sa...

Chaos, varje litet steg kan bli ett större kliv :)

GIS-mormor, man var väl ung och inte så opprtun, nu bråkar jag mindre, men tål inte fräckisar i fikarummet.

Miapia, vet egentligen, om jag uppfostrat, det har blivit så, lite saker har det ju hänt, ser man, när man ser sej omkring.

Ingrid E sa...

Blogger har haft problem idag, ej kunnat kommentera tidigare.
Skönt med folk som du som är naturligt jämställda. Då blir det bäst, barnen lär sig att välja fördomsfritt.

Ingrid E sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingrid E sa...

Sorry! Blogger har fortfarande problem så det blev tre inlägg, lite väl tjatigt.:-)

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, hemifrån lärde jag mej att det är ingen skillnad på människor, oavsett

Anna sa...

Det låter som om det är Go i dig. Kör på girlpower du vet... :D

Hanneles paradis sa...

Anna, ibland stannar man till och funderar, om det hänt något de senaste decennierna, visst har det, och inte var det bättre förr.

Homo Garrulus sa...

Läser det senaste - via Leonoras blogg och hennes vackra Edelweiss åt mig. Ha det gott, jag skulle gärna träffa andra 50-åriga kvinnor som har samma livsinställning och kanske mod som jag.

annebelle sa...

Bra jobbat!

Hanneles paradis sa...

Homo Garrulus, jag tror att mod har inget med ålder - eller kön - att göra, jag tror det är en inställningsfråga.

Annebelle, jag ser det nog inte som något märkvärdigt, ser bara hur mycket och lite har förändrats under åren - och ibland känns det som att ingenting är nytt, egentligen.