Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

5 februari 2007

Saltön

Saltön är filmad på Skaftön. Min kompis har sommarstuga på Skaftö och han berättade, att det är mycket mer folk där nu. Jag fick boken av honom som födelsedagspresent, A bor där på somrarna, han kanske läser detta just nu. Jag hittade Skaftöskorpor i vår lilla affär på Hisingen, gôrgoa. Skorporna har funnits längre än tv-serien.
Viveca Lärn har också skrivit en kokbok; Till bords med Saltöborna.

TEMA frost/rim/kulde

Sylvias temaveckor: Uke 6:FROST/RIM/KULDE

14 kommentarer:

Filifjonkan sa...

Godmiddag.
Så du säger att det finns skaftöskorpor kul. Saltön och Vivecka Lärns på hitt är härliga. Sista jag läste av henne var Kvinnan som var en fyr. Också speciell och full av upptåg och ovanligheter.Ser att du fått med dina blåa kärlekar bugande sig för oss i frosten! Dessa små pinglor de är underbara i sin form Sol här idag lite till och från hoppas detsamma för din del.

marie sa...

Tittar in och säger hej. Blåklockor = sommar = härligt!
Ha en bra dag!!

Hannele sa...

Filijonkan, jag tycker väldigt mycket om Viveca Lärns böcker och kåserier. Lite tur hade jag med min bild, för blåklockorna blommar inte alltid, när frosten kommer. Ha en solig dag.

Marie, tack för titten, det är inte så långt dit, ha en fin dag.

Anders sa...

Kul att ha kommit med i din blogg... Jag har inte varit på Skaftö sedan i julas, det har varit helgaktiviteter i stan istället, men ska nog upp till helgen i alla fall.

Hannele sa...

Anders, tänker på dej varje gång jag tittar på Saltön, vi ses på lunchen i morgon.

Julie K sa...

Å så vackert, frostiga blåklokker. Tenk at dom blommade på ny i høst, det var helt utolig : )

Pia sa...

Fin och vacker tema bild..har inte kommit på nånt än...tänker så det knakar omet....

Anna sa...

Ser ut som blåklockorna är kanderade. Det här temat ska jag nog hoppa på i veckan. Anna

Hannele sa...

Julie, visst var det en vacker blåklockehöst.

Pia, i år kan det vara lite svårt att hitta frost.

Anna, visst är det vackert med frost.

Ninne sa...

Åhhh! Tenk at du har fotografert sarte blåklokker med rim på, noe så vakkert! Det har jeg aldri sett... Jeg gleder meg til å lese om besøket ditt i Giverny, der er det bare så nydelig! Snart reiser jeg ned til Sør- Frankrike og møter våren, håper ikke jeg er for sent ute til å kjenne duften av mimosa og mandelblom!

Hannele sa...

Ninne, jag har inte heller sett frostiga blåklockor förut, men ibland har man turen att vara där just då. Jag ska se, när jag fixar bilder om Monets trädgård, det var september jag var där.

Nu sa...

I envy your cottage.

Mia sa...

Nydelig bilde av blåklokke - men stakkars blomsten da, den fryser jo...

Hannele sa...

Nu, today we have winter, not so much flowers.

Mia, det är tufft i frosten ;)