Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

6 februari 2007

Monet's Pink House (3)

Trappa ner från huset till trädgården.
Security guys didn't like my pink "water can", first.
Jag sitter utanför Monets rosa hus med min rosa handväska. Vakterna trodde att jag förstörde inredningen med vatten, först var de arga på mej, men sedan skrattade de varje gång de såg mej och pekade på väskan :)
Where is the door? Still modern colors.
Monets färgskala rosa-grönt var ultramodernt för hundra år sedan.
Monets matsal med spännande färgskala.
Jag vill också ha väggarna fulla med tavlor.
Det vackra kaklet i köket.
Lot of paintings, everywhere.
Tavlor överallt, på dörrar, spännande färger och detaljer.
Man ska köpa böcker, därför får man egentligen inte fota inne i huset.

29 kommentarer:

Anonym sa...

★Hannele You are on TV now...

cleo sa...

Ja, kaklet är jättefint. Och böckerna säkert inspirerande, liksom Ditt inlägg.

Signelina sa...

Åh, vilken härlig matsal, och jag gillar din handväska.

Hannele sa...

Cleo, det är väldigt spännande, jag undrar vad du tycker om impressionisternas färger? Fortsättning följer..

Signelina, Monet hade otroliga färger även inne huset. Vakterna trodde min handväska var vattenkanna och de trodde jag förstörde inredningen :)

Tanis sa...

Jeg liker også Monet`s fine farger.
Det nydelige kjøkkenet. Jeg har også en slik gulfarge på mitt kjøkken, men det er bare at dette kjøkkenet er dobbelt så stort som mitt.
Og den veska,den var vel tøff.

Filifjonkan sa...

Hej.
Ja vad vackra interiörer,,och tavlor vill man ha särskilt dem av Monet Välputsad kopparhänger där önskar att min var det med ..Matsalsbordet var inte litet!14 personer ledigt runt det. Där skulle vi sitta och inta vårt eftermiddagskaffe Böckerna med bilder från Monets trädgård och hus är underbara min mor har dem ett antal,Jag har mest rena blomsterböcker.

Karin A sa...

Vilka härliga bilder! Det är ungefär 15 år sedan jag var där men det är ungefär så jag minns det. Både trädgård och huset är fantastiska. Linnea i målarens trädgård är en stor favorit! Skrattar gott åt vakterna och dina härliga väska. :D

Hannele sa...

Tanis, rummen var inte så väldigt stora, kul att du vågar använda färger. Väskan tycker jag också om.

Filijonkan, Monet hade ganska stor familj efter han gifte sej med en änka med sex söner. Han var före sin tid.

Karin, det var underbart att se, skulle kunna besöka huset och trädgården igen. Väskan väcker en viss uppmärksamhet. Själv har jag inte Linneas bok, skulle vilja ha den nu.

marie sa...

Monet är en av mina favoriter. Så läckert att vara där. Vill oxå!
Haha! Din handväska är cool!

cleo sa...

Ja, Du har rätt, det förtjänar en längre analys. Jag kan till exempel säga att den gula matsalen gör mig alldeles varm inombords, så fin gul färg. Rosa och grönt är en kombination jag verkligen uppskattar. DIn väska är en hit och det ska till Dig för att bära upp den! :-) Och det turkosa/aguafärgade ger löften om sommar, ljus och värme.

cleo sa...

Jag gillar deras färger, trots att jag själv använder mig att djupare och mer mättade varianter. Det är ju så att man kan tycka om så mycket, men man kan inte välja allt! Jag tycker alltså att färgerna är underbara! ;-)

Hannele sa...

Marie, visst är Monet underbar.

Cleo, tack, jag blev lite överraskad av din färganalys, trodde inte du skulle vara så positiv. Själv tycker jag att det är häftigt att Monet fortfarande håller efter hundra år, nästan. (Jag erkänner att inte ens jag tar på mej min rosa handväska, när jag ska besöka Försäkringskassan, typ :)

Annelie sa...

Viken handväska! Härlig...

Och kaklet är helt underbart.

Purple sa...

Det är ju verkligen ett hus man skulle vilja se, för att inte tala om trädgården. Det ser härligt ut. Färgerna är verkligen järva.

Linda V sa...

Dit måste jag verkligen åka någon gång.

Mia sa...

Herlige bilder. Jeg har boken "Monet´s House" og nyter bildene derfra også...

Hannele sa...

Annelie, den handväskan har varit ed om mycket :)

Purple, trädgården ska jag visa snart.

Linda, boken kanske finns på bilblioteket? Bra början.

Mia, 'Monet´s House' har jag inte själv, ska kolla, om den finns nånstans.

Anna sa...

Du verkar ha varit på många ställen, måste vara roligt. Själv är jag inte alls berest. Men, det blir kanske mera sen...Hursomhelst verkar detta vara ett värdigt resmål. Anna

Lis sa...

Der Monet Garten ist sehr schön, leider kenne ich ihn nur von Fotos.

sisah sa...

Wundervoll, Du bist in Givenchy gewesen, ich habe nur das Buch über Monets Garten. Warum hattest Du eine Gießkanne dabei??

Hannele sa...

Anna, andra åker till solen, jag tittar på trädgårdar. När man ändå lämnar Hisingem, är det lika bra att se många trädgårdar samtidigt..

Lis, jawohl, Monet hast sehr schöne Garten, ich habe mehr Bilder, morgen.

Sisah, die Gießkanne ist meine handtasche :)

stadtgarten sa...

I found your blog through Sigrun's.
Very nice, Monets House and garden. Can you tell me where this is?
I love Monets paintings and lately I saw some of his in the Garden-paintings-Exhibition at the Staedel-Museum in Frankfurt.
Best regards from Germany,
Monika

Sylvia sa...

Så vakkert hus og hage det er hos MONET. Jeg var å så noen av hans malerier en gang jeg var i Roma, Italien. Der brukte han de svakeste farger, det var helt duse bilder. Veldig annerledes enn de man er vant til å se i hans blomstrende hage.
Og den vesken din var riktig morsom. Skjønner jo at du er glad i blomsterhager!

Hannele sa...

Monika, yes, you can visit that garden every season, I think. Monet's Garden is in Giverny in France.

Sylvia, jag är inte så bekant med Monets olika stilar, men nu har jag blivit mer intresserad. Handväskan gillar jag mycket. Det roligaste jag vet är att besöka andras trädgårdar :)

Hillside Garden sa...

Hi Hannele, I was in Giverny 2003 in August, but it was vorbidden to take photos inside! I have a lot from the garden.
And your question: Merriments i visited in 2001, the garden was very young, not got enough for a lot of photos, and my photos are on paper. I wait for your photos! Ich bin sehr gespannt auf deine Bilder, leider hat der Garten an Ostern immer zu, wenn wir in der Nähe sind.Im Sommer können wir leider nicht fahren, weil sich niemand um meinen Garten kümmert. Es ist zu viel Arbeit.

Hannele sa...

Sigrud, ich verstehe. It was vorbidden to take photos inside in 2005 too, but... :)

Anonym sa...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Sofie Hedman sa...

Hejsan! Jag har en liten fråga angående din bild på Monets matsal, det är nämligen så att jag och min kompis ska göra en bok om färg som vårt projektarbete sista året på gymnasiet och ett kapitel handlar om just inredning. Så min fråga är ifall vi kunde få låna din bild och ha med den i våran bok? Vi har inga planer att publicera den, bara göra varsitt exemplar :) du kan lämna ett svar på min blogg, tack på förhand!

♥ Hannele sa...

Sofie, det går nog bra.