Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

6 september 2006

I valet och kvalet

Vi har tre (!) förstagångsväljare i familjen, äldste sonen missade förra valet, för han var tre dagar för ung då, och nu har även minstingen hunnit bli myndig (pojkarna fick dock vara med och rösta i det sista kyrkovalet, får då räckte 16 år). Mycket valreklam kommer på posten, tre identiska brev, ett till varje son.

Bankens kvitto och datum gäller inte?
Av Vägverket fick vi 100 kr dröjsmålsavgift på fordonskatt, fast enligt bankens kvitto har vi betalat den 31 augusti, men på brevet står det att "Betalningen bokfördes först 2006-09-01", Vägverket säger att jag har feltolkat lagen!
P.S. Plus nämnde detta i tv - banken har satt 100 kr på mitt konto nu.

2 kommentarer:

Ingrid E sa...

Det är viktigt att de använder sin rösträtt! Det är oroväckande för framtiden att många ungdomar avstår från att rösta. Det ökar möjligheterna för partier som Sverigedemokraterna.
Jag hoppas att dina ungdomar tycker det är intressant med politik och försöker sätta sig in i frågorna.

Hannele sa...

Hälften av våra ungdomar är väldigt intresserade av politik, andra hälften kommer att rösta av plikt, något förvirrat. Jag misstänker ibland att vi har alla partier representerade i vår familj. :)