Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 september 2006

Amerikanska blåbär

Det har varit den torraste sommaren jag kan minnas, till och med våra blåbär skrumpnade till russin, maken vattnade och regnet började.
De återhämtade sej och nu vi har skördat flera veckor, sonen plockar en skål blåbär till frukost varje morgon och fortfarande finns det massa omogna bär kvar, allting mognar inte samtidigt, skördetiden är över en månad. Vi har stor glädje av våra två buskar.

4 kommentarer:

lotta sa...

Jag har vilda blåbär i min Skogsbacke men har ändå funderat på andra sorter, Amerikanska blåbär verkar bra, tar inte fåglarna dem?
lotta

Hannele sa...

Lotta, i år var fåglarna för första gången på dem, så jag fick lägga nät över. Man ska ha två olika sorter, våra är nästan 2 m höga och får väldigt vacker hostfärg.

Sylvia sa...

Heisann!
Takk for kommentaren i bloggen min!
Disse blåbærene så gode ut! Jeg var så heldig å få plukket litt da jeg var på fjellet i August. Men de frøs jeg ned, så jeg kan varme meg på disse til vinteren.

Hannele sa...

Sylvia, vi har fortfarande lite kvar i trädgården, men jag har inte sparat till vintern.