Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

26 november 2014

på opera med 5-åringen

Trevligt på opera med 5-åringen, tre generationer njöt av Hans & Greta. Svårt att förstå den sjungna texten. Väldigt ålderdomliga ord i textremsan. Synd att man inte låtit någon duktig rappare eller poet skriva om texten, modernisera lite.

10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag gick på opera, på "familjeföreställning" med ungarna. Tyckte det hörde till allmänbildningen. Lovade dem dyrt och heligt att aldrig göra om det, inte ens försöka. Det var hemskt!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, vi njöt för fullt, vi hade ju läst Hans & Greta redan för två år sedan... Det var 5-åringens egen idé och önskan att få gå på denna opera ♥

ulla laiho sa...

Men det är ju en utmärkt idé att lyssna på en opera anpassad till barnens nivå till något de redan känner till.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ulla Laiho, vi alla njöt och 5-åringen var jättenöjd :)

Anonym sa...

Vad trevligt med opera för barn och hoppas alla fick mersmak!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Lena, absolut, alla vill höra och se mer!

Helga sa...

Låter som en fin föreställning även om den kanske skulle behöva förnyas.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Helga, även om det en gammal opera, så har man moderniserat kläder lite. Det skulle inte skada om språket var begripligt. Men vi njöt ändå!

Ann-Christin sa...

Vi var också på den! Dottern hade lite svårt att sitta still men var över lag nöjd med besöket! det var kul med aktiviteterna ute i foajén också.

farmor/mormor Hannele sa...

Ann-Christin, vilka aktiviteter? Det missade vi... Vi njöt av föreställningen :)