Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 november 2014

Virginia Woolfs London promenader

Läs mer: i min bokblogg.
Promenader i Virginia Woolfs London av Lisbeth Larsson är inte bara en resehandbok, vilket också fungerar. Boken innehåller fina gamla foton och kartor. Natt och dag (Night and Day 1919) berättar om Katharine och Ralph, hur det gamla håller sakta på att urholkas. Jacobs rum (Jacob's Room 1922) berättar om Jacob som inte fick leva på grund av kriget. Mrs Dalloway (Mrs Dalloway 1925) promenerar på shoppingsgator och på maktens gator. Åren (The Years 1937) är full av promenader. Allt viktigt sker utomhus, inte i salongerna.

Under läsning fingrar jag i gamla kartböcker och funderar på att resa och själv gå i Woolfs fotspår, bokstavligt. En bok som jag kommer att plocka fram flera gånger, både när jag läser Woolf eller längtar till London.

10 kommentarer:

Glädjekällan sa...

Låter spännande.

Hannele sa...

Birgitta, väldigt spännande för oss som gillar Virginia Woolfs böcker.

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

O inspirerande!
Virginia Woolf - o för den delen Bloomsbury-gruppen - intresserar, fascinerar... Tack för tipset!
Allt gott!
/Katarina

♥ Hanneles bokparadis sa...

Katarina, helt underbar bok på många sätt.

Anonym sa...

Virgina Wolf ser jag nu att jag måste ta tag i! Tack för inspirationen!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Lena, Lisbeth Larssons bok funkar även som nybörjarbok innan man börjar läsa Virginia Woolf.

Sylvia sa...

Jeg har faktisk Mrs Dalloway, men har ikke lest den. MEN jeg har sett filmen THE HOURS flere ganger, der det er to parallelle hendelser. Det handler om Wirginia Woolf sitt liv, forfatterskap, hennes psyke og selvmord, samtidig som vi får se en kvinne som lever som Mrs Dalloway. Det er en skjønn film, og jeg anbefaler den på det sterkeste. Det er Nicole Kidman som spiller Wirginia og Meryl Streep Mrs Dalloway.
Boken du nevner høres utrulig intrs ut, Hannele.
God helg. Klem

♥ Hanneles bokparadis sa...

Sylvia, Timmarna av av Michael Cunningham är ju intressant... Nästan alla av Virginia Woolfs böcker innehåller mycket promenader... som ofta visar kvinnans väg till självständighet. Promenader i Virginia Woolfs London har man glädje av på flera sätt, även när man själv tar en promenad i London.
Kram ♥

Ann-Christin sa...

Den ska jag försöka låna på biblioteket!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ann-Christin, jättefin bok på många sätt.