Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

18 augusti 2013

Vinga fyr

För första gången i sommar besökte jag Evert Taubes barndomshem.
Vinga är fyrkantig, rund innuti, jag vågade inte gå upp dessa 24 meter.

11 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag hade nog också valt att avstå från den klättringen. Höjder är inget för mig.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Gunnel, man såg ner hela vägen, jättesmal trappa...

Ruben sa...

Lite ovanligt med en icke-rund fyr.
/R

♥ Hannele sa...

Ruben, jag har inte sett så många...

znogge sa...

Jag hade aldrig satt min fot i den trappan! Lite synd men besöket kan vara intressant ändå!

♥ Hannele sa...

Znogge, det fanns mycket annat att titta på också!

På Selmas gata sa...

Måste verkligen bege mig dit vid tillfälle, bor ju strax utanför gbg så det är inte långt. Det är nåt visst med fyrar, har du läst Ann Rosmans bok Fyrmästarens dotter som handlar om Pater Noster? Annars är det ett boktips:)

Hannele sa...

Ann Rosman skriver väldigt bra, intressant.

Anonym sa...

Lyssna inte på hysteriska idioter, sök själv fakta på nätet.

"Det är bra att hålla i minnet att det inte finns några tillförlitliga bevis på att någon någonsin någonstans skulle ha smittats av att äta bär. I princip är det möjligt att få smitta via bär eller svamp, men det är mycket osannolikt, eftersom parasiten inte lätt smittar människan. I verkligheten är smittrisken låg också i parasitens kärnförekomstområden."

http://www.evira.fi/portal/se/djur/djurhalsa+och+sjukdomar/djursjukdomar/gemensamma+sjukdomar+for+flera+arter/ekinokockos+/fragor+och+svar+pa+ekinokockos+

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Anonym, inga parasiter här :)

Inga M sa...

Oj då, har någon refererat till mitt blogginlägg. Det var tydligen känsligt. Kan bara hålla med, man ska söka fakta på nätet.