Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

5 augusti 2013

Panik, sparade typ 1500 kr

Ofta går jag till obemannat gym, helt ok. Utom när man inte har koll på klockan, och duschar ensam. Jag ser inte att lokalen är tom och alla har gått hem. När jag försöker gå ut kl 18.04, går dörren i den lilla tamburen i baklås! Åt båda håll, man kan inte röra sig varken in eller ut. Tur att man har mobil, ringer larmcentralen. Han försöker berätta hur man kan öppna dörren, jag är för svag. Hittar dock hårnål i handväskan och jag lyckas vrida och öppna dörren. Svettigt. Jag är inte förtjust i trånga utrymmen och låsta dörrar (dagisfröken låste in mig som barn).

15 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Bättre brödlös än rådlös - ett fint ordspråk.
Med hårnålar kan man lösa många problem.
Jag delar ditt obehag när det gäller att känna sig instäng.
En undran: hur klarade man sig förr
utan mobil.
Ha det bra.
Kram Viola

♥ Hannele sa...

Viola, mobiler är toppen! Nyligen hade jag hittat ett hårnål, stoppade i handväskan och tänkte att den kommer säkert till pass :)

NinaH sa...

Huh! Vilken mardröm! Jag blev inlåst i hissen på jobbet. Tog det lätt den första halvtimmen. Men när det började bli till timmar.... då kom paniken!!

NinaH sa...

PS Hade nog inte funkat med hårnål i hissen. Men du är en klok o handlingskraftig kvinna, du, Hannele!! Så du hade säkert funnit på råd där också!;-)

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Nina H, i trånga låsta utrymmen minskar min handlingskraft betydligt :)

Cicki sa...

Jag är inte speciellt rädd för trånga utrymmen, men i den där situationen hade jag nog fått panik. Jag är jätteglad åt att mobiler finns. De har räddat många nödsituationer.

♥ Hannele sa...

Cicki, trånga låsta utrymmen är läskiga...

Stina sa...

Nämen fy då och stå där. Det var ju bra att du hade bra-och-ha-saker i väskan.:-) Kram

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Stina, det gick ju bra denna gång, fast jag inte är så stark... Men det kändes kusligt att gå och träna där igen, kände mig nervös.

Ruben sa...

Hannele, det här går verkligen inte an! Du måste lära dig passa tider! Tänk om du hade fått panik!!

Ha det gott!
/Ruben

♥ tant Hannele sa...

Ruben, jag vet, men på sommaren kollar man ju inte klockan...

znogge sa...

Illa, mycket illa. Dörrar får av säkerhetsskäl inte fungera så. Vi råkade ut för att en fastighetsskötare fastnade i ett dygn...

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, jag tycker också att det var läbbigt... det fanns inte ens plats att sätta sig ner. Dessutom onödigt att dörrarna stängdes så exakt på minuten!

Inga M sa...

Usch va otäckt! Jag minns toaletter som brukade gå i baklås i min barndom och det var verklig panik. Men du menar väl inte att din dagisfröken låste in dig i ett trångt utrymme?????? Varför?

♥ Hannele sa...

Inga M, väldigt otäckt. Ofta låter jag bli att låsa om jag är osäker... nu blev jag bara inlåst! Jag var kanske ett olydigt barn, det var annorlunda på 1950-talet, man skulle vara tyst...