Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

18 januari 2010

Om du vann en miljon?

Minns ni mannen som vann en miljon på lotto, han tog tjänstledigt ett år och fotograferade grodor. Han hade alltid drömt om att skriva en bok om grodor, nu fick han uppfylla sin dröm. Vad skulle du göra?

31 kommentarer:

Susanne sa...

Hej..Hittade hit av en slump..Så roligt att kika på allt om Göteborg och Hisingen..Då jag är uppvuxen i Backa och bott på Hisingen hela mitt liv fram till 2002 då jag flyttade ner hit..Tack för en mysig stund..jag kommer tillbaka..Om jag vann en Miljon skulle jag se till så att dom växte så jag kunde leva gott resten av livet och bara få just Njuta av livet..Susanne

AnnCharlotte sa...

Jag skulle fortsätta att "bara jobba lite"...

Helga - precious sa...

Först skulle jag göra en långresa över vintern sisådär 6 veckor och sedan skulle jag jobba 50% och starta eget företag resten av tiden...

Anonym sa...

Å jag skulle göra mig skuldfri :) göra en långresa och sen investera de resterande pengarna för att göra något bra för framtiden med dem.

Det är vad jag skulle göra...
Di

skogsnuvan sa...

Skogsnuvan: Jag tror att det skulle bli ett helt inlägg om det. Tar det i min blogg någon dag det är idetorka

Åsa! sa...

Vilken härlig tanke, en miljon. Fast vad skulle jag göra? Resa kanske, gå fotolinjen? Spara till barnen?
Köpa mig ett par nya vinterlöparbyxor, för idag är det ruggigt kallt här på ön! Önskar dig en go måndag!

Merja sa...

Resa, köpa något onödigt och investera för framtida behov:)

Gunilla sa...

Då skulle jag kunna förverkliga min dröm om att få behålla mitt föräldrarhem i familjen.

LottaM ..ღ sa...

En miljon underbar tanke att leka med, finns så mycket jag skulle vilja göra men en miljon räcker inte så länge.

1. göra mig skuldfri
2. köpa ett större växthus
3. resa runt i världen
4. ja, sen är nog pengarna slut

Tack för mig och ha en bra dag!
LottaM

Lillemor sa...

Det skulle bli några långresor, nytt lite större o fräckare växthus, uterum, nytt badrum.... ja, och så skulle barnen få en rejäl hacka för att kunna betala av på sina stora huslån..., har jag några pengar kvar nu, tro?

Gerda-Thyra sa...

Åh... jag skulle nog öppna en kombinerad PYSSEL OCH GARNAFFÄR och sedan skulle jag sitta där och "tussa och klappa på alla garnerna" och njuta!

Anonym sa...

åsså... skulle jag nog skriva en PYSSELBOK av något slag!

G-T sa...

FNISS... jag blir så till mig av blotta tanken så jag glömmer att tala om vem jag är...fniss... det är JAG: Gerda-Thyra med drömmen om pysselboken!

NinaVästerplana sa...

Gå i pension o njuta mitt otium.... Ge sonen 10% så han kanske kunde fixa ett förstahandskontrakt....
Det skulle jag.... o köpa roliga plantor o ha tid o sköta dom ordentligt.... mmmmm......
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Filifjonkan 1 sa...

Hahah ja inte fotografera grodor i alla fall..skrattar men kanske skulle jag gå in i en skoaffär lite oftare mer skratt,
Snäll du är som lånar ut sockorna men vet du jag hade fleecesockor i stövlarna o de är teddyfodrade men sulorna kylde det rakt igenom de är inte gjorda för riktig kyla tar mina täckjackstövlar numera de är ju traktorsulor på så lägger jag i en extra filtsula i dem med så fryser inte fötterna. Ha det så bra.

Znogge sa...

Fortsätta att jobba men unna mig lite guldkant på tillvaron. Kanske resa...

Nina sa...

Jag behöver inte vinna en miljon när jag har flera på banken.

Smeden sa...

Här dansar Hannele!
Fattigare riddare på grovt bröd var något nytt. Har jag aldrig gjort! Kram!

Tant Brun sa...

Jag skulle...hmmm få se nu. Jo jag skulle ge mig ut på en lite längre vandring.eller bara njuta lite extra ;)
Kram Bibban

Tussegumman sa...

Ta tjänstledigt och resa och betala av en del på huset. Ha det gott/Kramar Tussegumman

Viola sa...

Vet i katten vad jag skulle hitta på, men idg så begärde jag tjänstledig som lärare efter 35 år..vi är alltså jämgamla :) nu ska här bara satsas på butiken...det roligaste jag vet..ha en fin kväll, kram

Moa sa...

Just idag längtade jag tillbaka till Thailand.. så en resa dit skulle det bli direkt.. sen tja.. spara lite så jag kunde arbeta lite mindre och bara göra sånt jag tycker är roligt just nu,.. =) ha det gott/moa

Trädgårdsdrömmar sa...

Trädgårdsresa till England..Bygga lusthus...Resa till Pompeij.
Kram Carina

Veiken sa...

1 miljon räcker ju inte så vansinngt långt, men 10% till cancerfonden + hela familjen på en toppensemester. Resten blir på sparkontot tills jag har bestämt mig för vad jag ska göra med resten!

Inger sa...

Skulle jobba mycket mindre eller inte alls. Göra en och annan trädgårdsresa, den där lyxen som jag har svårt att unna mig idag.

Spessartin sa...

Blomman överlevde och det är ju inget ont i kissemiss, han gjorde det ju inte för att han är elak, så att vara arg på ett oskyldigt djur går ju inte...

NinaH sa...

Göra oss helt skuldfria (huset), arbeta så där 20 % och övrig tid vistas i trädgårdar- egna & andras... världen runt!;-)

♥ Hannele sa...

Tack för alla underbara inlägg
och att ni delar med er av era drömmar,
kram.

Spessartin sa...

Om jag vann en miljon så skulle jag betala av huslånet och studielånet. För resten av pengarna som blev kvar skulle jag köpa lite mer mark och utöka trädgården =)

Maria sa...

Kul att han valde att uppfylla sin dröm! JAG tror att jag skulle göra ungefär som det jag gör nu + resa mera. Och ge min man lite ledigt från sitt jobb.

♥ Hannele sa...

Spessartin, inte fel med mer trädgård ;)

Maria, det låter underbart
att få göra det man tycker är roligt.