Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 januari 2012

Deppig fruktsallad

Gör en god nyttig fruktsallad av lite deppig kantstött frukt man hittar i kylskåpet.
Man kan skära bort de dåliga bitarna. Köp lagom och släng mindre mat.

18 kommentarer:

Znogge sa...

Eller lägg dem i en pajform och riv vit choklad över. Kanske lite kokos på toppen vid servering. Lite glass eller grädde på det. Gör inget om frukterna är välmogna!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, också ett bra alternativ, men jag börjar bli trött på pajer och vit choklad är så sött ;)

Cicki sa...

Det goda med den lite lessna frukten är oftast att den hunnit safta till sig till den där perfekta sötman som blir så gott när man blandar den. Mums!

Hannele på Hisingen sa...

Cicki, eller hur, naturligt sött och aromatiskt, en riktigt höjdare!

Stina sa...

Du är bra härlig du.
Jaa, kanske var det min gubbe som skulle reta din.:-) Kram Stina

Hanneles bokparadis sa...

Stina, de hade i alla fall samma ärende ;)
Kram

Mia sa...

Mums ja gott är det verkligen :)

Kram

Hannele på Hisingen sa...

Mia, gott och nyttigt :)
kram

Gunilla sa...

Så här efter helgerna blir det tyvärr en del att slänga men när vardagen är tillbaka slänger vi nästan aldrig mat utan köper, som du skriver, lagom mycket.

Hanneles bokparadis sa...

Gunilla, frukten är ofta gladare inuti än den ser ut att vara utanpå, går att använda :)

skogsnuvan sa...

Precis så gjorde jag också och det är skönt att få göra slut på helgens mat.

Hannele på Hisingen sa...

Skogsnuvan, tänk så nyttigt och gott det blir!

Anonym sa...

Oavsett om vi pratar om kantstött frukt eller mat, så kan man oftast göra något ätbart av det.

Det är synd att slänga mat, som många gör

Ha en bra dag

Hanneles bokparadis sa...

zoega59, håller med dej, man kan köpa mindre och lära sig använda rester.

Tankevågor sa...

Vi slänger allt för mycket mat i vårt land.

Hannele på Hisingen sa...

Tankevågor, ofta alldeles utmärkt mat, vi handlar för mycket fast affärerna öppna dygnet runt...

Helga sa...

Klokt, smart och gott!!!

Hanneles bokparadis sa...

Helga, nyttig återvinning :)