Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

16 maj 2010

Låna: Engelska trädgårdar

Lånade Ann Larås ganska nya och personliga bok om Engelska trädgårdar, hittade flera bekanta trädgårdar, men hade lite svårt att hitta dem i registret. Hon besöker tjugofem trädgårdar i tio landskap, från Cornwall i sydväst till Kent i sydost. Boken berättar även om berömda trädgårdsprofiler som Vita Sackville-West, Gertrude Jekyll, Piet Oudolf, Beth Chatto.Ann Larås har också skrivit praktverket Italienska trädgårdar, som är
trevlig läsning även om man inte tänker resa dit (KLICKA på bilderna).
Mer böcker kommer jag att lägga ut i mitt Bibliotek.

9 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Skulle vara trevligt att resa till England...för att titta på trädgårdar..

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ann Charlotte, verkligen, jag har blivit nästan beroende, vill göra en liten trädgårdsresa då och då. Men böcker är inte dumt heller.

Synnøve. sa...

Jag tycker de engelska trädgårdarna är så härlga. Tror man blivit så glad i dom genom alla tv serier som man sett på tvn. Har aldrig varit i England så jag har faktiskt inte sett en engelsk trädgård på riktigt.
Men skulle gärna fara iväg.

Kul att se din rosa vattkanneväska igen. Den gillar jag skarpt.
Kramen i regnet.
Synnöve.

♥ Hannele sa...

Synnøve, engelsmän har lite mildare klimat, kanske det hjälper, härligtmed dessa tv-program, böcker och ibland se några trädgårdar live på plats, ha en bra dag, kram.

Poppins sa...

Den boken köpte jag precis. Den är jättefin! Jag längtar efter att resa omkring i England och besöka dem allihop. Har varit på Sissinghurst och blev överväldigad.
kram från Poppins

♥ Hannele sa...

Poppins, jag tror också att jag kommer att köpa boken för den är väldigt trevlig. Sissinghurst är en av mina favoriter bland trädgårdar, inspirerande och magiskt på något sätt, kram.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Jättefin bok, skulle gärna göra en sån trädgårdsresa som du gjorde.

Inger sa...

Trädgårdsresor är det bästa jag vet. Hallborosen planerar en resa till England nästa år. Tack för boktips!

♥ Hannele sa...

Karin, jag har sett mycket vackert,
även i Sverige.

Inger, trädgårdsresor kan man inte göra för många av ;)