Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

11 september 2008

Verklighet

Sonen är lång och vältränad. När han sitter på tåget i sin uniform och stickar julklapp till flickvännen, får han många blickar. Mormor lärde honom.

44 kommentarer:

Cicki sa...

Härligt.....:-)

Hanneles paradis sa...

Cicki, eller hur ;)

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele. Men så käckt stickar han också är det du som lärt honom?Ja lång är han då men du är väl inte så lång är det din make då som är lång kan jag tro. Hoppas det slutat regna hos dig nu men regnar hos mig fortfarande En skön torsdag till dig

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst är det kul, när mina barn kan så mycket, fast jag inte lärt dom allt, mormor har lärt pojkarna att sticka och annat också, ha en bra solig dag.

Spessartin sa...

Vilken grabb! Vad söt och cool samtidigt! Det känns ovanligt att killar stickar, men jag gillar personer som sticker ut ur mängden och står för vilka de är och vad de gör. En eloge till sonen din från mig!

Monica sa...

Härligt när våra ungdomar inte bara följer strömmen!

Merja sa...

Häftigt:) Tuff grabb!

Fritt ur hjärtat sa...

härligt, så jädrans cool!! Jag har en manlig vän som broderar de mest fantastiska tavlor, det är lite extra häftigt tycker jag, fast jag troligen inte borde tycka det, i jämställdhetens tid;-)

Lilla P sa...

Åh, så härligt omanligt...eller är det kanske riktigt manligt, att våga "sticka" ut..hi hi.. Där fick jag allt till det!

Hanneles paradis sa...

Spessartin, ju, och lite märkligt att det inte är vanligare bland killar, ibland ser man på högstadiet några killar som stickar.

Monica, fler aborde sticka.

Merja, tuff och bakar gott beöd också.

Simone, jag har också en manlig vän i min ålder, han broderade mycket tavlor, var tuff idrottsman han också.

Lilla P, lite underligt att det inte är mer vanligt idag.

Shabby - Marianne sa...

Det ville jeg gerne opleve :-)

Helga sa...

Snacka om cool kille som gör en sån sak!

sus sa...

... men så konstigt det blev igen här hos Hannele. Nu fick jag ett meddelande att det var fel på någon "redigerare" - försök igen..
Och då gör jag väl det!

Det jag nyss skrev var att min Darling är en fena på att sy. Han syr kläder till mig ibland. Bland annat har han sytt en snygg dräkt
och en jättetjusig kappa.

När Dotter var bebis sydde han alla hennes kläder inklusive dopklänningen.

Killar Kan!

Hanneles paradis sa...

Marianne, jag har haft så mycket idéer och tankar om jämställdhet och allas lika värde, några tankar har jag kanske lyckats föra vidare, kram.

Helga, han är bara sej själv ;)

Sus, visst kan killar, och när de väl kan, kan de ofta bättre än vi tjejer. Bra att åtminstone kunna fixa och laga sina egna kläder, sparar mycket pengar. Klart killar kan ;)

Roses and stuff sa...

Det är så underbart med killar som vågar bejaka alla sina sidor! Vilken förebild för osäkra, unga killar! Varför betraktas stickning som typiskt kvinnligt? Från början var handarbete förbehållet männen! Fast det var på den tiden då det var ett högavlönat arbete...
Kram Katarina

Hanneles paradis sa...

Katarina, precis, tänker på Kaffe Fasett också, som stickar och broderar och tjänar mer pengar på det än de flesta kvinnor. Kram.

synne sa...

Visst är det härligt men någon som brytet mönstret. Vad ska det bli för fint?
Måste erkänna att jag inte kan sticka så jag är mäkta imponerad.
Kram Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, själv kan jag sticka, men har inte stickat på länge. Hemligt, sonen har stickat julklappar till sina syskon också. Kram.

Anja sa...

....sade den stolta modern med all rätta!
Det är klart att en fin morsa får fina ungar!

mvh, Anja

Hanneles paradis sa...

Anja, det är ju mormor, som lärt honom ;)
Kram.

Charlotte sa...

Hej - du ligger på min lovelista! :-)

Annika sa...

Gulligt! Vilken härlig syn... Härligt!!

Filifjonkan 1 sa...

åh är det den saken han stickar på?
Ja det är då duktigt men det är en del killar som börjat med sånt också det tycker jag är kul! Det ser fint ut men klart du kan inte säga vad det skall bli för då avslöjas det ju

Hanneles paradis sa...

Charlotte, härligt, lovelista, tackar ödmjukast :)

Annika, verkligen en härlig syn, en tuff kille.

Filifjonkan, visst är det kul, när flera kilar börjar sticka och göra andra saker. Ja, det har sonen stickat, han har stickat julklappar även till sina syskon, mycket uppskattat.

Tyra in Vaxholm sa...

Det är vad jag kallar en riktigt cool kille!

gerda-thyra sa...

Åh, vad gulligt att han stickar till sin flickvän! Är det en sjal,eller?

Hanneles paradis sa...

Tyra, visst är han cool ;)

Gerda-Thyra, det är hemligt, han har stickat olika saker, även till sina syskon, mycket uppskattat, när man har gjort något själv.

Petra sa...

Haha, det tillhör väl inte vanligheterna direkt. Även jag får blickar när jag handarbetar. Och då är jag av kvinnligt kön. Men ung.

annette sa...

Så underbart!Har hört talas om en kompis grabb som broderar sedan barnsben,måste ju var kul även för killar att handarbeta!

Kramen //annette

Ingrid E sa...

Måste erkänna att även jag skulle titta till ett par gånger. Jag har en väst som mitt fadderbarn har sytt till mig så visst kan de dina söner.
Idag har jag en länk på min blogg som intresserar dig!

Hanneles paradis sa...

Petra, ändå tycker jag att handarbete och stickande har ökat, i alla åldrar.

Annette, alla ska få göra det de vill, jag fick aldrig lära mej träslöjd.

Ingrid E, dottern fixar punktering själv och alla mina söner kan sy, sticka, baka bröd och mycket annat, kul.

Inga M sa...

Otrolig syn att se den här killen sticka! Jag kan verkligen förstå om det väcker en viss häpnad på tåget! Det måste vara höjden av manlighet att våga göra det. Verkligen beundransvärt att vara så trygg!

Hanneles paradis sa...

Inga M, sonen har väl alltid valt sin egen väg.
En sak lyckades jag väl lära mina barn, att alla är olika och har rätt att vara det. Våra barn är väldigt snälla mot alla sorters människor, men riktigt alla är det inte tillbaka. Sånt är livet.

Jaska sa...

Måste avslöja att även jag på 70-talet, när jag åkte från Lund till Haparanda stickade gjorde nålbindnig under tågresan. :)

Hanneles paradis sa...

Jaska, tuffing :)

Glädjekällan sa...

Med en sådan härlig mamma ...
som hade en stickkunnig mamma ... som blev mormor åt ett barnbarn som ville lära sig sticka, kan även killar. Långsökt :)

Ha det gott
Birgitta

Hanneles paradis sa...

Birgitta, jag är så glad, när mina barn går till sin mormor, som lär dem en del matnyttigt.
Ha det gôtt i höstsolen, kram.

Anna sa...

Coolt...du jag såg en kille sist jag åkte tåg till Göteborg som stickade...kanske var det han...nä skulle inte tro det...men coolt är det..

Nina sa...

Härligt! Det är för få killar som vågar, och vill, lära sig.

Hanneles paradis sa...

Anna, kul att det finns fler, vi behöver många bra stickande killar i den här världen.

Nina, det blir fler och fler, men alla vågar inte.

Nicoline på Fädernegården sa...

Vilken jättefin son du har. Det är riktigt tufft att sticka offentligt. Du har all anledning att vara stolt. Underbart. Tänk om alla soldater skulle sticka;)

Hanneles paradis sa...

Nicoline, soldater är duktiga på att sy, sköta och tvätta kläder och putsa skor, städa, de lär sej mycket nyttigt, om första hjälpen, inte helt bortkastad tid. Visst är jag stolt över mina söner, som bakar gott bröd också ;)

www.jordochdjur.se sa...

Du verkar har en helt underbar son! Jättecoolt med killar som handarbetar, dessutom i uniform....får mig att tänka på en gammal film med Roger Moore "North Sea Hijack" där huvudpersonen (tuffingen Roger himself) broderade katter i korsstygn.

Trevlig helg, Hannele!

/Monica

Hanneles paradis sa...

Monica, den filmen har jag missat, visst är det bra, om alla får göra det dom tycker är kul.
Önskar dej en solig helg.