Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

10 september 2008

Billiga böcker eller helt gratis

På lördag kan man ta med sej sina utlästa böcker och CD och byta till nya, Mediabytardag kl 11-17, Tredje Långgatan 13B, tanken är tilltalande, låta sina böcker cirkulera och bli glädje för andra och få nya böcker själv. Bookcrossing verkar också kul, kunna följa den bok man ger bort.

Studieböcker är inte billiga, så inte dumt att jämföra priser, köpa begagnat är också bra, men då måste man vara ute i god tid. Man kan också sälja sina egna böcker, om man tror att man inte behöver dem längre.När jag läste lingvistik, köpte jag inte en enda bok, de var tjocka och tråkiga böcker, lånade på universitetsbiblioteket eller läste referenslitteratur på biblioteket och försökte följda med på föreläsningar.

17 kommentarer:

Anja sa...

Gôr bra idé för er som hinner läsa annat än trädgårdslitteratur.
Har städat mina bokhyllor och hittat en massa oläst. Jag tackar för mig och önskar lycka till åt er andra som inte har nog olästa böcker hemma ;))!

mvh, Anja

Hanneles paradis sa...

Anja, jag behåller nog också de flesta av mina böcker, men kan tänka mej att skaffa fler :)

Moas sa...

Himla bra idé men jag behåller nog mina också.. men förresten jag har en låda i källaren med böcker som inte kom upp efter nybygget de borde jag kanske kunna göra mig av med.. !! Det där med studieböcker är dyrt.. dottern som nyss börjat läsa.. beklagar sig djupt över det och jag minns ocksåhur det var.. lånade mycket så köpte jag begagnat finns ju nästn alltid att köpa på universitet begagnat alltså.. ha det gott kram Monica

Moas sa...

Glömde säga.. din fina väska har du ställt dem på de fina vattenbladen.. ?! du är väl för tokig Hannele.. *fniss*....

Hanneles paradis sa...

Monica, i Stockholm på Bergianska vågade jag ställa min rosa vattenkanna på jättenäckrosen, inte här i Göteborg... Jag har lyckats göra mej av med lite gamla böcker, men både maken och jag är bibliomaner, bokälskare, kram.

Ingrid E sa...

Så bra med bokbytardag. Själv ställer jag en del i grovsoprummet där vi har en bokbytarhylla. Pluggböcker brukar vara svindyra o behöver man dem inte som uppslagsverk är begagnat toppen.
Idag äter jag efterrätt som jag lärt av din dotter!

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, bokbytarhylla låter toppen. Tur att dottern kan inspirera även dej, ha en bra kväll.

www.jordochdjur.se sa...

Oj vad det känns bekant. Gamla humanisten!! Jag har också läst där för länge sen. Mest engelska och filosofi (fast filosofen låg längre upp vid Näckrosdammen), men även en 10 p kurs i språkvetenskap.
Har lit-vet-kursen dragit igång ännu? Verkar den bra?

hälsningar

Monica

Anonym sa...

Det är ju bäst för miljön också att byta, låna eller köpa begagnat...

Solvarm sa...

Hej Hannele!

Tack för tipset.

Ha det så gott, Irene

Filifjonkan 1 sa...

Godafton , jaha det där med bokbytardagar är populärt verkligen brukar gå väldigt bra. Smart är det med ju för varför lägga ner stora pengar när man kan byta till sig dem. Det är ju återvinning med kan man ju säga.Facklitteraturen är hemskt sådana priser de tar för den där gäller det att låna av varandra eller köpa begagnat med.Du får sussa så gott sen då.Har du fått tillbaks din pärla ännu?

Hanneles paradis sa...

Monica, litteraturvetenskapen är igång, tufft med verslära i början för en omusikalisk finne utan försåelse för rytm accent ;)

Helga, så sant så.

Irene, jag tror det kommer att bli skôj.

Filifjonkan, visst är det toppen att låna och byta. Dottern är hemma igen, min tur att få hennes goda mat :)

www.jordochdjur.se sa...

Å men så roligt det låter. (Hade som hobby ett tag att skriva vers i jambisk pentameter.) Blir ju jäääättesugen på lit-vet!
Fast jag har å andra sidan fullt upp med min nybörjar-cello...

/Monica

synne sa...

En mycket bra ide tycker jag. Böcker är dyra så varför inte göra så här.
Ska försöka lära mig isländska så nu vet jag vart jag ska gå ialla fall.

Vad är det som händer hos dig där i Göteborg egentligen.
Dödskjutningar och våld. Tänkte på dig när jag såg nyheterna på tvn igår.
Håll dig undan de där. Blir så orolig för dig.
Kram Synne.

Hanneles paradis sa...

Monica, cello låter tufft för omusikaliska mej, maken lärde spela saxofon på gamla dagar. Jag skrev också dikter en period, gick på skrivarkurs. Japansk haiku kan vara kul, men nu när man ska tenta, känns det mest svettigt..

Synne, gängen skjuter varandra, tråkigt,
vissa har helt tappat verklighetsuppfattningen.
Isländska är så ursprungligt, låter spännande.
Kram.

Inga M sa...

Jag skickade iväg en massa böcker på en egen bookcrossing, dvs lämnade webadress i dem och hoppades få något gensvar. Ingen har hörts av. Säkert fastnade böckerna hos någon snål typ som ville behålla dem istället.

Läste hos Annaa att hon brukar ställa ut en boklåda i trapphuset där hon bor och erbjuda grannarna att plocka. Det funkar visst.

Hanneles paradis sa...

Inga M, jag har inte gjort det, men ofta tänkt, hur kul det skulle vara att få följa en boks väg kors och tvärs.
Jag har en vän, läkare, som på sin fritid rotar i boklådor, som ska slängas, han har på detta sätt bidragit en stor summa till olika föreningar och Naturhistoriska muséet. Nu har han skaffat små bokhyllor på sjukhusens väntrum.