Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

19 september 2008

Mika Waltari 100 år

Idag är det 100 år sedan Mika Waltari föddes. Jag är med i en finsk läsecirkel, vi läser oftast de senaste nyaste finska böckerna, men denna gång pratade vi om Sinuhe av Mika Waltari. På 1970-talet tenterade jag finskan och skrev en uppsats om boken Sinuhe. Roligt att min lärare från den tiden är med i samma läsecirkel.

Kanske bloggen flyttar
Jag kan inte skriva några nya inlägg här just nu.
Kanske måste jag flytta min blogg, lägg bara ett e till: http://hannelesparadise.blogspot.com/

6 kommentarer:

MOONLOVER´S sa...

hej hallå
Jag satt å läste lite bland kommentarerna mu på kvällskvisten. Å ägg...jami,men jag fattar inte varför jag inte koka sånt på morgonen? det gör jag mest på kvällarna.DUMT egentligen. Havregryns gröt som kokas i mjölk..hm,det har jag aldrig testat men måste prova. Tack för tipset. Ha en fin helg. kram

Hanneles paradis sa...

Moonlover´s, äggmaskin är det bästa vi skaffat, perfekta ägg varje morgon, används flitigt av oss alla. Önskar dej en solig helg.

synne sa...

Godmorgon Hannele.
En finsk författare jag läst är ju självklart Tove Janson. Funderar på om man skulle våga be dig tipsa om andra bra finska författare, som finns utgivna på svenska eller norska.
Min finska är inte den bästa. Två meningar kan jag fniss...
Men de kan vi ta en annan gång. Den ena handlar om en bil ialla fall.
Nog om det.
Men har du tips om andra bra finska författare så hojta till.
Läser mycket krim.
Kramen vännen.
Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, jag ska fundera på saken, kanske kan du få tips av bibliotekarien också, fråga vilka böcker de har, maken har studerat finska och kan en del, kram.

John sa...

I only write english, sorry....I enjoyed looking at your photographs...Love your blog, will visit again..

Hanneles paradis sa...

John, thank you för you nice words.