Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

24 september 2008

Ett år utan TV

Det analoga nätet släcktes på Hisingen för ett år sedan, vi har inte skaffat oss nån box eller digital-tv och inte saknat det heller. Nån gång på sommaren saknade jag Midsomer Murders, då köpte jag DVD med kvällstidningen. Jag har till och med klarat mej utan mitt favoritprogram Landet Runt. För tillfället har vi inga planer på att skaffa tv.
Roligare att läsa om Filifjonkans dagliga bestyr och påhitt.

38 kommentarer:

Inga M sa...

Aha, en till som gillar Landet runt! Det är verkligen ett trevligt progam, om man nu alls ska se på TV.

Hanneles paradis sa...

Inga M, Landet Runt visar positiva nyheter
och något annat än bara Stockholm.

annette sa...

Ja, Du gjorde rätt, funderar också på detta ibland, för jag ser nästan aldrig på Tv, jag kan faktiskt se bra DVD på min Data, och nyheter finns också på nätet så man se.
Bra att Du sätter tankarna igång igen hos mej!

Kramen //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, jag behöver inte matas med nyheter hela tiden, jag läser morgontidningen och lyssnar på radio. Kram.

MOONLOVER´S sa...

å gisses=) de hade inte jag klarat av=) Jag ser tv varje kväll för att hitta till ro efter barnen somnat. Ja naturen är så vacker så här års. underbart härligt. kram

Hanneles paradis sa...

Moonflower, vill man ha TV, så ska man ha det ;)
Kram.

Anja sa...

Det är väl härligt att var och en får ha sitt eget tycke och smak antingen det gäller att ha eller inte ha tv eller vad det sedan än månde vara!

mvh, Anja

johanna sa...

bor man ensam kan det blir lite tv-tittande ibland men jag har verkligen dragit ner på det. fast när vi är två tittar vi bara på film ibland, inte alls på tv. utbudet är ju ändå förfärligt nu för tiden. o inget intressant program i trädgårdsväg heller.
jag tittar mycket på film och läser böcker istället.

Hanneles paradis sa...

Anja, eller hur ;)

Johanna, sant att trädgårdsprogrammen tråkiga.
När jag levde ensam, för 100 år sedan, hade jag inte heller tv.
Nu är vi mycket ute, går på bio, konserter och annat.
Alla får ju göra som en vill ;)

Monica sa...

Funderar på att låta dottern ta med sig TV´n när hon skall flytta ut i friggeboden. Hon vill inte vara utan och hon kan ju "bjuda hem" mej ibland så vi kan titta ihop!

Hanneles paradis sa...

Monica, bra idé. Det "värsta" är ju att mina barn har inte heller tv ;)

johanna sa...

ni har verkligen gått in för det här livet utan tv, alla barnen också! :o)

ja är det inte konstigt egentligen att det blir ett sånt liv över en liten mackapär, ingen skulle höja på ögonbrynen om man slängde ut radion ur huset!

Hannele sa...

Johanna, vad barnen gör, har vi ingen påverkan på ;)

Znogge sa...

Jag ser numera nästan aldrig på TV så för min del hade det inte heller varit akut! Kan tänka mig att ungdomarna resonerat annorlunda!

Spessartin sa...

Håller med dig helt! Jag har inte sett på tv på flera år (ungefär sju-åtta), även fastän det funnits en i hushållet. Okej, lite sport har jag sett, men det kan man räkna till timmar på ett år. Det första vi gjorde när vi flyttade till huset var att plocka bort tv-antennen, folk tror ju inte vi är kloka, men oj vad skönt det är att inte följa en jäkla massa serier och vara bunden till en massa tv-tider. Jag är övertygad om att tvn förstör många förhållanden, man ser på tv tillsammans men umågs liksom inte...

Spessartin sa...

Det här med yoga är nåt av det märkligaste jag har varit med om. Jag fattar det bara inte - att det kan funka på det viset, men vad skönt att kunna göra en sån här grejj istället för att ta en massa huvudvärkstabletter!

Hanneles paradis sa...

Znogge, nu har vi inga ungdomar hemma,
de har inte heller tv.

Spessartin, underbart att yogan fungerar. Vid OS tyckte jag nån gång att det var lite snopet att inte ha nån tv. Sant, vi umgås tillsammans en hel del.

Nina sa...

Du har inte missat något speciellt. Det går bra att vara utan tv.

Hannele sa...

Nina, bra. Just nu saknar vi inte tv, men inte sagt, att vi inte ändrar oss nån gång.

www.jordochdjur.se sa...

Här ser barnen ett och annat Bolibompa - annars är det väldigt lite tv-tittande. (inget faktiskt)
Men radion har mycket att erbjuda och där kan man ju göra annat samtidigt - som koka saft, blogga, hänga tvätt mm.
Landet Runt? Är det ett sammandrag av regionala nyheter?

/Monica

mossfolk sa...

Det där med tv är lite en vanesak. Jag bodde flera år med ett hus utan fungerande antenn. Kan inte minnas att jag saknade det särskillt. Nu däremot är tv:n på ofta. Här ingår en massa kanaler i hyran...

Ca sa...

Jag har mina TV-fria dagar, de är underbara!

Rita sa...

Jää aikaa harrastaa blogeja kun ei katsele TV:tä :)

Anonym sa...

Håller med dig att TV är inget viktigt, bloggar hellre.
Fast vi har inte varit så duktig som du och avstått - det kan ju komma en kväll som man vill titta.
Kul releaseparty, den blir nog årets julklapp.
Ha det
Annika
Naturliga Ting

Hanneles paradis sa...

Monica, vår tv gick sönder, när barnen var små och vi höll på bygga hus, då köpte farfar tv åt barnen. Nu är den också sönder :) Landet Runt är mycket regionala nyheter, jättetrevligt.

Mossfolk, vi har aldrig haft mer än SVT1, SVT2 och TV4.

Ca, jag satte mej aldrig framför TV:n utan att kolla i tidningen först, hittade alltid nåt bra, på sommaren saknade jag TV:n lite.

Rita, aikaa opiskellakin ;)

Annika, just nu har vi inte behov av att skaffa TV, men inte sagt att vi inte ändrar oss nån gång. Jag tycker det är skönt att läsa böcker också ;)

Anonym sa...

Jag kan tänka mig att du får mycket anat vettigt gjort :)

Filifjonkan 1 sa...

Godförmiddag Hannele. Tänk så bra att du klarat ett helt år utan tv Ja man tittar inte mycket på den. Jag har på min 52 kanaler att glo på men det är inget om är sevärt Reklam kan jag se i brevlådan ju. Det enda jag faktiskt titta på är de där krabbfiskarna i Beringshav.Någon gång rapport,men vill jag se det så kan man ju lika gärna titta på dataskärmen det finns ju tv där med rapport och hela deras hemsida med program.Ja många valmöjligheter är det. Snällt skrivet av dig Hannele jag går hellre på dina promenader eller din julsida fnissar ha en skön torsdag nu

Dockmamman sa...

Jag är ingen tv älskare men jag tittar gärna på faktakanaler och sådant men egentligen skulle jag kunna tänka mig vara utan tv men inte dator...

Min gubbe fick för sig att köpa en storbildstv men jag kan inte titta på den för jag blir så yr i huvudet, det kanske är en vanesak...

Besöker Filifjonkan varje dag/Ha en bra torsdag

Hanneles paradis sa...

Helga, på nåt sätt blir det mer tid, men inte säkert att det är vettiga saker man gör ;)

Filifjonkan, jag skulle bli tokig om jag hade 52 kanaler, räckte med de 3 vi hade. Skulle vi känna för TV igen, så hindrar ingen oss, men nu är det inte aktuellt.

Dockmamman, jag förnekar inte at det inte finns sevärda program, men just nu tycker vi det är mysigt att leva utan böcker, umgås, läsa böcker. Visst är Filifjonkan bra.

Annika sa...

Nej, nej...Jag vill absolut inte vara utan min TV. Not a fat chance :-) Det finns ju en hel del bra på burken också ;-)
Tittar du på TV över nätet ngn ggn, eller är det "fusk"?

Lotta sa...

Fniss - jag minns faktiskt när du skrev inlägget för ett år sedan och tänkte att ni köper säkert en box snart.... men ni har stått emot! Duktigt! Fast Tv kan jag klara mig utan, en dator däremot går ju inte!! Du vet att du kan se en massa program på tv? Typ söderläge och annat kul :) Må så gott, kramen 8`)

Hanneles paradis sa...

Annika, det finns bra program. Jag tittar nästan aldrig på TV över nätet, men jag köper DVD och ser på filmer ibland. Om vi börjar längta efter TV, så går vi nog och köper en. Just nu passar detta oss.

Lotta, vi har inga principer eller tidsgränser, men just nu trivs vi med vårt TV-lösa liv. Vi är ganska mycket ute och gör andra saker på kvällarna, just nu myser jag gärna med en god bok och trädgårdar ser jag live ;)

synne sa...

Hej Hannele.
Vi klarade oss bra utan tv innan vi flyttade ner hit där vi bor nu. Här får vi svenska kanaler och det är så kul att se vad som sänds där.
Annars så blir det mest Morden i Misdsomer och andra deckare man ser på.
Ha nu en strålande afton utan tvn. Ta hand om maken og gör nått skoj tillsammans.
Kram Synne.

Hanneles paradis sa...

Synne, visst har man olika perioder, en dag kanske vi också skaffar tv. I kväll blir det inte så mycket skoj med maken, för han tränar med orkestern, men imorgon ska vi på konsert tillsammans ;)

Ingrid E sa...

TV:n får allt mindre tid av mig men jag kan inte klara mig utan (gillar ju fotboll bl a). Härligt med alla mysiga bloggar.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, vid OS tyckte jag att det var lite snopet att vara utan TV, men det är sällan jag får längtan efter att se på TV just nu, kul att läsa lite böcker nu på hösten.

Shabby - Marianne sa...

Utroligt i kan klare jer uden, men ser i så ikke tv på nettet?

Hanneles paradis sa...

Marianne, nej, det har inte blivit så, men ibland köper jag film på DVD. Kanske ändrar vi oss nån dag och köper TV, men inte just nu.