Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

23 september 2008

Releaseparty

Mitt livs första releaseparty, Anki har skrivit ner sina kloka tankar under Köpstoppsåret och givit ut det som bok. Jag var ju tvungen och få mitt ex signerat, så jag fick pallra mej dit. Det severades gott tilltugg till vinet, trevliga människor och jag fick även träffa Monica, en riktigt fin kväll.

21 kommentarer:

Karin A sa...

Nån gång ska vara den första! :D Härligt att du trivs med studentlivet...det kan vara knapert pengamässigt men ack så stimulerande i övrigt! Kram Karin

Hanneles paradis sa...

Karin A, visst är det roligt att få göra det man är intresserad av. Kanske därför jag köpt Ankis nya Köpstopp-boken ;)
Kram.

Monica sa...

Hannele, det var releasepartydebut för mej också. Verkligen kul att få träffa ett par "medbloggare"! Dottern hoppade på samma tåg som jag i Floda och hade med sig ett par stolta fjällskivlingar som hon hittat utanför Universeum tidigare idag. Det blev en läcker avrundning på en trevlig kväll!

Hanneles paradis sa...

Monica, men så roligt då, du fick sällskap på tåget och lite läckerheter, verkligen trevligt att träffas.

Sylvia sa...

Hei Hannele. Har du blitt student? Det er visst en stund siden jeg var innom deg sist, så mye har jeg missat, tror jeg!
Kjøpstoppåret. Ja, tenk om vi lot være å kjøpe oss noe nytt hele tiden......det er så mye vi ikke trenger.........!

Hanneles paradis sa...

Sylvia, jo, jag studerar nu, funderade lite, men har ju inget att förlora, jättekul. Själv vill jag inte ha köpstopp, har varit tvungen att ha det ibland, nu vill jag unna mej lite saker ;)

synne sa...

Det där är en stor bedrift. Att inte köpa nått under ett helt år förutom det nödvändiga.
Bra gjort.
Skulle önska man hade samma goda karaktär.
Får försöka få tag i boken. Man får säkert ett och annat tips där.
Visst ja, köpstopp var det ju....
Bibland då kanske...
kramen Synne.

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon frun Så du har varit på releaseparty med! Spännande grejor det, Signerat fick du med. Köpstopp det skulle inte jag klara av ett helt år. Fasen tror inte jag skulle klara en månad ens alltid är det något som behövs.Ett helt år utan skoinköp??? Det tror inte jag en viss Göteborgska heller skulle klara skrattar och loppisen då näe köpstopp är inget för mig erkänner det !

Hanneles paradis sa...

Synne, för min del blir det inget köpstopp, för jag har varit tvungen att ha såna några gånger i mitt liv. Men boken är läsvärd. Kram.

Filifjonkan, visst är det kul att träffa intressanta människor, som gör det dom tycker är rätt. Själv hoppar jag över totalt köpstopp, men jag försöker tänka lite först, och shopping har aldrig varit nåt stort nöje för mej, bara lagom ;)

Dockmamman sa...

Vad roligt och hoppas att det är en intressant bok, jag själv skulle aldrig klara att låta det bli köpstopp för jag ser en liten pryl här och en liten pryl där så går fingrarna automatiskt till den...

Men det har hänt att jag vänt om och lagt tillbaka men det kan kännas svårt ibland/Ha en bra dag

Hanneles paradis sa...

Dockmamman, boken är bra. Själv är jag ingen storshoppade, fast maken kanske skulle dementera det ;)

Anonym sa...

Kul att få vara med på det... Jag har käst i olika artiklar om den boken men man kan väl inte KÖPA den - kanske kan låna på bibblan :)

muminmamman sa...

Tänkte också snåla lite och låna boken när den kommer på biblioteket. Tack för hälsningen som du förstår har jag haft fullt upp i två dagar och im orse vaknade jag med värk i ögonen. antagligen har jag stirrat för mycket.

Hanneles paradis sa...

Helga, hihi, vi bibliomaner, bokälskare,
vill gärna äga våra böcker ;)

Mumin mamman, man kan också läsa Ankis fina blogg, finns inte boken på Hisingens bibliotek, får man säga till och beställa. Sköt om dej nu.

annette sa...

Kul att få vara med om något sådant, jag har nog egentligen inte behöv av något köpstopp, köper inte så mycket onödigt, har pluggat som vuxen ensamstående så jag är van att hålla i pengarna,försöker också handla mat efter säsongerna vilket oftast blir billigare än att köpa en massa importerad mat/grönsaker.

Ha det så gott!

Kram //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, visst är det alltid kul att träffa intressanta människor. Självklart passar inte köpstopp för alla, själv unnar jag mej lite gärna lite av livets goda, men försöker köpa prylar med måtta. Ha en bra dag, kram.

Tyra in Vaxholm sa...

Va kul och jag gillar verkligen Monika.

Ingrid E sa...

HA! Damen skämtar med oss! "Försöker köpa prylar med måtta" Vem har satt upp det måttet? Själv skulle jag väl klara några dagar men jag har upptäkt att det är det jag inte köpt som jag ångrar, aldrig det jag köpt. Är tacksam över att jag har råd att köpa det jag vill ha.

Hanneles paradis sa...

Tyra, visst finns det många goa bloggare.

Ingrid E, nån helt hysterisk shopaholic är jag ju inte.
Så länge min käre make inte bryter ihop, så tror jag att jag shoppar med måtta ;)

Charlotte sa...

Böcker är kul!
Nu sticker jag till Bokmässan - under tiden kan du tävla om en värmande vän i sängen hos mig. Ha det så gott så ses vi på måndag!

Hanneles paradis sa...

Charlotte, livet utan böcker är tråkigt,
kanske syns vi i Bokmässan.