Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 juli 2008

Okänd vandrare?

Vi väntar på tåget hem i Enafors kala personaltomma station, jag fotar sonen och ser en äldre man vilandes. Vi tjôtar, tycker han ser bekant ut och jag frågar, vad heter du? "Kay", svarar mannen, jag hälsar och säger att han har redigerat mina favoritfilmer; Så som i himmelen och annat. Regissören bjuder mej på choklad och berättar, att han har vandrat långt några dagar med sin fru och sönerna, även till Snasarnas Vindskydd.

23 kommentarer:

Anja sa...

Kul för dig att få träffa på folk som e' nästan lika kloka som du ;)!
Nä, men nu blir jag så TRÖTT! SKA DET vara nödvändigt att behöva ta eget ansvar över de egna känslorna? De'e' ju såååå mycket roligare att få skylla på DIG - typ;))!!

Hyvää yötä! Mulla on niin kovia suonenvetoja "takajaliossa" juuri nyt - sen takia hereillä tähän aikaan.

Anja

Hanneles paradis sa...

Anja, voi voi, yritäpä nukkua...
Hihi, eikö olekin mukava nauraa välillä :)

annette sa...

Oh, så kul att ha fårr träffa denne man, gäller ju att inte dra sig för att fråga när man undrar, för det är ju då man missar så mycket intressanta människor.

Kram //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, jag frågade så impulsivt utan tanke, tyckte var så lustigt i denna öde tågstation, nu var det en kändis, men ofta kan få intressanta möten och öden uppstå, om man ger sej tid, kram.

Monica sa...

Grattis dej att få ett spontanmöte med denne intressante man!

Hanneles paradis sa...

Monica, man vet aldrig, vad man kan hitta på fjället ;)

Di sa...

Å vad härligt möte, efter en fin vandring! Du har mycket fint här hos dig...inspirerande trädgårdsbilder :) ha en underbar dag!

Hanneles paradis sa...

Di, verkligen, mycket oväntat kan hända ;)
Önskar dej också en fin tisdag.

Anonym sa...

Hej,
Hittade Du Pollak på fjället :)
Jag såg en föreläsning av honom på Lorensbergsteatern.
Föredrar det framför öde fjäll. Inte mitt element men ni verkar ju haft trevligt.
Tufft av Dig att orka gå med packning och allt. Beundransvärt.
Hälsn. Eivor

Monica sa...

Oj oj, jag får nog prioritera upp det där med fjällvandring snarast! Kanske inte bara den karga naturen som kan vara spännande...

Hanneles paradis sa...

Eivor, Pollaks föreläsningar har jag inte hört. Sönerna sa, att jag får träna lite innan, bra skor är viktigt och att man går i sin egen takt och pausar ibland. Toppen, jag stortrivdes på fjället.

Monica, där der du, allt kan hända :)

Ingrid E sa...

Att man ser kändisar i centrala Stockholm det hör liksom bara till. Att gå på en superkändis uppe vid fjället är väl nästan en prestation. Men det är ju så när man är ute o rör på sig så träffar man på folk.

Välkommen till Mariehill; UTSIDAN sa...

Hallå där
Smyger då och då på dina bloggar, gillar framförallt denna. Såg att du hade varit hos mig och lämnat ett avtryck -det jag är så dålig på. Men det ska det bli ändring på. Här och nu!
Nice md Pollak, han har mycket vettigt att säga på sina föreläsningar, intressanta tankar. Så har du möjlighet, gå på en av hans föreläsningar.

Kram kram/ Mariehill

By the way, jag länkar till dig om det är okej. Har inte gjort länklista förr så det blir en helt ny!

Karin A sa...

Ja men va kul att träffa Kaj uppe på en fjälltopp! :) Gillar också hans film(er). Ha det gott! Kram Karin

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, kändisar vimlar det av i Göteborg med, men jag bloggar sällan om dem :)

Mariehill, kul att se ditt avtryck, länkning blir jag bara stolt över, kram.

Karin A, visst är det konstiga saker man kan råka ut för, kram.

sericea sa...

Jag brukar vara dålig på att känna igen kändisar på stan, känner jag igen dom minns jag oftast inte vad dom heter. ser jag någon så försöker jag att inte glo, dom är ju bara människor dom också.

kul att du hade skoj på vandringen. jag ska vandra nångång i fjällen. bodde några år i lappland som ung, då var vandring inte så hett även om landskapet kändes i hjärtat.

Hanneles paradis sa...

Sericea, jag är duktig på att känna igen folk, även om de hunnit förändras från barn till vuxen, och jag glodde inte på Kay, för att han är kändis, utan för att jag träffade en intressant person ;)

Ika sa...

Jag har själv gått Jämtlands Triangeln, Storulvån-Blåhammaren-Sylarna. Ser ut som ni fått strålande väder.

Roligt att läsa om era trädgårdsträffar, att bloggvärlden har lett till nya vänner.

Hanneles paradis sa...

Ika, imponerad, för mej blev det inte Jämtlands Triangeln, men låter kul, första gången jag var i fjällen, soligt varmt. Bloggträffar är kul.

smulan sa...

Vi gick triangeln Storulvån-Blåhammaren- Sylarna för elva år sedan. En jättefin vandring! Men vi träffade ingen Pollack..

Hanneles paradis sa...

Smulan, vi kom inte till Sylarna, denna gång, så vackert det är där uppe.

Filifjonkan 1 sa...

Fnissar jaha du träffar då på folk i alla Sveriges skrymslen och vrår kul.

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst är spontana träffar roliga.