Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

9 juli 2008

Lyx på Blåhammaren

Underbar mat och mäktig utsikt 1086 meter över havet.Skönt att sätta sej vid färdigt matbord efter dagens vandring. Alla åldrar, ungdomar, medelålders par, barn 5-6 år tycker om att vandra, nån har burit sin 1-åring på ryggen. Flesta har hunnit basta i den vackra bastun.Man vill ju unna sig lokal mat i stil med renstek och lax, dricka lokalt öl, underbar hjortron-pannacotta till efterrätt och gott dessertvin till. Blåhammaren har fullständiga rättigheter, personalen tipsar gärna om lämpligt vin till förrätten och varmrätten, god saft finns också. Maten kommer med helikopter ett par gånger i veckan,
vid riktigt dimmigt väder kanske helikoptern inte landar.Man kan sova i tält, på madrasser eller i riktiga sängar med lakan.
Men vill man unna sej lite lyx, behöver man ingen packning.Vintersäsongen är längre, även jag får lust att testa skidvägen.
Klart att det finns även ett fint kök för självhushållning.

29 kommentarer:

synne sa...

Det lokala ölet ser svalt och gott ut.
Du är ganska högt uppe där kan jag tro.
Sakanar sådana fjell här med. Hedmarks högsta punkt är på 576 möh....
Annat är det på Sunnmöre.
Maten smakade bra där kan jag tror efter att ha vandrat ett tag i fjällvärlden.
Kramen Synne.

Lotta sa...

Hejsan och tack för senast :) Fina bilder du visar från Birgittas trädgård, jag har inte hunnit ännu men det kommer lite då och då :) Även fina bilder från din Vandring - häftiga vyer :) Ha det gott`, kramen 8`)

Shabby - Marianne sa...

sikke du nyder livet - derude med højt til loftet. Det hele ser rigtigt skønt ud, hvad mere behøver vi her i livet?

Hanneles paradis sa...

Synne, inga knott och utsikt 1086 meter över havet, riktigt fina kockar och bra råvaror har de på Blåhammaren, skulle unna alla att få uppleva detta.

Lotta, tack själv för senast, visst är det kul att få uppleva både vackra trädgårdar och en fin vandring med god mat, ha en fin dag, kram.

Marianne, en häftig upplevelse, fjällvärlden är nytt för mej, vill gärna åka dit igen.

Gårdsromantik sa...

Vilken underbar vandring med härligt slutmål!

Så sugen man blir på att fjällvandra.

Kram Maud

Hanneles paradis sa...

Maud, en vandring tycker jag du ska unna dej.
Kram

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Din blogg har ökat på min reslust de senaste månaderna, jag bara måste ta mig till Skottland och Blåhammaren!

mossfolk sa...

Så mycket fina bilder!
Häromdagen sa jag att nästa sommar måste vi åka upp till fjällen. Flera kamrater hängde genast på. Undrar just var jag hade fått inspirationen ifrån :)

Hanneles paradis sa...

Karin, jag känner mej privilegierad som fått uppleva så mycket vackert, jag har verkligen njutit.

Mossfolk, du behöver ju inte vänta 55 år, som jag gjorde ;)

Lilla P sa...

Åh jag blir sjuk av längtan då jag ser alla vackra fjällbilder!!
Apropå renkött... Något av det godaste jag vet är enrisrökt renhjärta! Vilken delikatess... Och jag föredrar den från Tärna vilt utanför Joesjö! Outstanding! Hett tips!

Hanneles paradis sa...

Lilla P, fjällvärlden är nytt för mej, jag har också förstått att hjärta är väldigt gott, ska lägga detta på minne, hoppas jag kommer i väg flera gånger.

Annelie T sa...

Vilken bra strategi! Tyvärr tror jag bara dte har motsatt effekt på min syster om jag skaffar rosagrejer. Då vill hon nog låna dom ännu mer ;P

Hannele sa...

Annelie T, man får hitta det som passar bäst :)

Tyra in Vaxholm sa...

Det ser friskt och otroligt skönt ut Hannele.

Hanneles paradis sa...

Tyra, jag rekommenderar att åka dit, vi tanter kan ju göra en lyxig resa utan packning och sova i ett rum med riktiga sängar och lakan ;)

Ingrid E sa...

Så gott men väl tillagad mat när magen skriker efter mat efter fjällvandringen. Förstår att du haft underbara dagar. Rätt så! Det är nu man skall göra saker som man kan minnas i höstmörkret.
Din soldat har sms:at mig idag. Kanske tar jag en tur in till stan nästa vecka för att lyssna o se på honom. Beror på vädret mest.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, kul för dej att bo i huvudstaden och få lyssna på min soldat. Fjällresan var verkligen lyckad, den har fastnat verkligen i minnet, känns nästan som jag var på Blåhammaren nu.

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Härligt att vandra... det är något jag aldrig gjort... Borde nog ändra på det! Mycket mygg..???
Om du visst vad ledsen jag blev över kameran.. usch så dyrt det blev.... / kram åsa

Hanneles paradis sa...

Åsa, sin kära kamera vill man ju verkligen inte skada, tråkigt när sådant händer. Inga mygg så här högt uppe, det blåser lite hela tiden, jag tycker absolut du ska testa, kram.

Poppins sa...

Vilket äventyr!

Lily of the valley sa...

Ser underbart ut! Blir lite sugen på öl :D
kram Lily

Klimakteriehäxan sa...

Värst vad du är ute och far! Verkar himla trevligt!

Hanneles paradis sa...

Poppins, eftersom det var första gången, var jag nervös, ifall jag inte skulle orka, men nu vet jag.

Lily, gott öl är aldrig fel :)

Klimakteriehäxan, massa saker som man inte gjorde som ung, bäst att passa på nu ;)

smulan sa...

Vad roligt att hitta din fina blogg via Peters blogg Korsningen! Speciellt när du skriver så underbart om de jämtländska fjällen och Blåhammaren. Vi planerar att resa dit igen (för andra gången)den sista veckan i juli/början av augusti för att vandra in i de norska fjällen via Blåhammaren. Nu ska jag läsa dina inlägg om Blåhammaren med STORT intresse!

Ha det så gott! Smulan

Hanneles paradis sa...

Smulan, det är ju helt underbart i fjällen, jag är inte van och jag bara njör av utsikten och allt vackert vi såg, hoppas ni får en bra resa, ha en fin dag.

Filifjonkan 1 sa...

Jaa Blåhammaren är ljuvligt både sommar som vinter Lättare att skida och går fortare men härligare på något vis att vandra och få slå sig ned vid dukar bord om lånboken tillåter det.Längtar dit igen

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, visst skulle det vara kul att åka skidor också, det var för mycket länge sedan sist, hoppas jag får komma till Blåhammaren igen.

Wolfgang sa...

If we met in Blahammeren 3 weeks ago for the wonderful evening diner together with your husband and son,
I would like to send you the best wishes and greetings form Berlin.

Wolfgang

Hanneles paradis sa...

Wolfgang, nice to met you, I hope you had a wonderful time in Sweden.