Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 juni 2008

Brännö

Två spårvagnskuponger kostar färjan till Brännö, tar 20 minuter.Brännö är ganska stor ö, man kan hyra cykel.
Ön är full av pittoreska hus och flera badplatser.De´ ä´ dans på Brännö brygga av Lasse Dahlqvist fortsätter torsdagar.
Man kan köpa fika och glass, även på söndagarna vid Husvik.Brännö Lagård är ett mysigt museum, som berättar om
öns långa historia, redan från vikingatiden.Gammal badgästlägenhet på muséet.Ingen panik om man glömt strandlektyren. Inspirerad av muséets gamla rum, köpte jag ett par 50-talsböcker för 5 kr på samma ställe.Lite svårt att hitta mysiga Brygg Café med havsutsikt vid Rödsten.Har man sett Brännö Varf, är man nära kaféet med goa räkmackor.Vill man inte spela fotboll med havsutsikt,
kan man gå upp på utsiktsplatsen 48 meter över havet.

28 kommentarer:

Lime sa...

Har aldrig varit p� Br�nn� "p� riktigt" s� jag tackar f�r din rundtur. Ser riktigt trevligt ut d�r.

Ha en sk�n vecka!

Hanneles paradis sa...

Lime, det var vårt första besök på Brännö, helt underbart en solig sommardag, önskar dej också en fin vecka.

Ingela sa...

Där har jag varit!

Hanneles paradis sa...

Ingela, första gången för oss :)

Shabby - Marianne sa...

Hvor ser der skønt ud - det er for mig indbegrebet af svensk. Husene, klipperne, båden..... og sikke et fint vejr i havde på turen :-)

Hanneles paradis sa...

Marianne, vädret har varit helt otroligt, men nu längtar naturen och blommorna efter vatten.

Eleonor (Elle) sa...

Det är länge sdan jag var därute .. jättelängesedan... men längtar ut till örana ibland .. trots att jag har mitt älskade ... hav o andra öar så näre .. H aen riktigt go´dag .. Kram,

Hanneles paradis sa...

Eleonor, precis, så är det för oss också, som öbo behöer vi inte åka långt för att uppleva havet, vilken måndagkväll som helst efter jobbet.
Ha en skön sommardag, kram.

Anonym sa...

Vad fint - varifrån går båten?? Kanske kunde jag göra det på någon övernattning!?

Hanneles paradis sa...

Helga, färjan går från Saltholmen, problemet är att de flesta P-platser är förhyrda för öbor, så andra hittar ingenstans att ställa bilen, utan kanske tidigt på morgonen. Det finns värdshus Bagge på Brännö: http://www.baggebranno.se/

Anja sa...

Tack för tipset om räkmackastället! Det ser härligt ut och sommarens värme lär fortsätta efter den kommande, lilla lågtrycket.Visst måste man båt-och öluffa i vår egen arkipelag!

mvh, Anja

Smeden Bengt sa...

Då blev det Brännö i stället för sSkåne. Det är ju fint där också, men dit kan du åka när du vill. Tycker det är synd för dig att du missade Skåne!
Stod du modell till kostverket? ;-))
Ha det härligt vännen!

Hanneles paradis sa...

Anja, han som säljer fina räkmackor på Brygg Café vid hamnen hade haft öppet bara ett par dagar, gôrmysigt. Ö-luffa hemmavid är toppen!

Smeden Bengt, inte jättesynd om mej, har haft det väldigt trevligt hemma också och träffat familjen, grillat och myst, fast det är specielt med Skåne också. Ha det bra, kram.

mossfolk sa...

Ni gör så många härliga turer. Det ser precis ut som svensk sommar när den är som bäst :)

Hanneles paradis sa...

Mossfolk, vi passar verkligen på nu, när barnen är stora och vi inte har några tider att passa, kul att upptäcka lite mer av sin egen stad.

Spessartin sa...

Vilken fantastiskt härlig blogg du har! Blev så glad att läsa den!
Välkommen till min! Jag är också trädgårdsfantast, men har långt kvar tills dess att jag är nöjd. Älskar pelargoner och har helt riktat in mig på dem i sommar!

Hanneles paradis sa...

Spessartin, kul att du hittade hit, här berättar jag inte bara om trädgård. Färdig blir man väl aldrig med trädgård och det är väl det som är kul :)

sus sa...

Man känner nästan doft av tång och salta vågor.
Härliga bilder!

Hanneles paradis sa...

Sus, så som sommaren är som bäst :)

Solvarm sa...

Hej Hannele!

Visst är Göteborgs skärgård vacker.

Solvarma hälsningar från Irene

Hanneles paradis sa...

Irene, den finaste skärdgården :)

Lilla P sa...

Tack för underbara bilder...igen..

Hanneles paradis sa...

Lilla P, tack, visst är det underbart nu.

Ingrid E sa...

Det var länge sedan jag var på Brännö! Skulle gärna vilja göra ett besök där en solig dag och också besöka muséet.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, jag tror Brännö är trevlig även andra årstider, men muséet är öppet bara på sommaren.

Åsa sa...

Vilken härlig tur du haft! Och vilken trevlig reseguide du gjort här :)
På den bryggan har man stuffat runt ett antal lördagkvällar genom åren. När jag läser om din tur och alla kommentarer verkar det ju som du åkt till paradiset. Tänk, jag har ju nästan glömt av att det faktiskt är så underbart hemmavid :) (eller nja, nästan hemma iaf då jag snarare är en Styrsöbo än Brännöbo. Numera bor jag dock i stan). Brännö brukar f ö ha visfestivaler och diverse konserter vid Värdshuset mitt på ön.

Hanneles paradis sa...

Åsa, vi hade en helt underbar dag, vad jag kan minnas, var det första gången vi besökte Brännö. Annars håller jag mej gärna nära hemmet ;)

Anonym sa...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室