Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

20 augusti 2008

Sveriges vackraste trädgård

Jag har haft förmånen att se Årets Trädgård 2008 i Tranemo, zon 5.
Mer i Drömhem & Trädgård nr 11, den 18 sept.Trädgården innehåller många rum och mysiga sittplatser.Överallt hittade man egna snickerier, egna gjutna konstverk, roliga krukor, flätat. Det vita trädgårdsrummet föll mej i smaken.Så mycket fantasi och så mycket vackert att titta på överallt.Man kan aldrig veta, vad man hittar bakom nästa hörn.Så många spännade rum, bladformer och olika blickfång.Alla besökare fick underbar hembakat kakbuffé i glashuset.Grattis, Carina och Ken, ni har helt underbar trädgård! Man går inte hem tomhänt från ett trädgårdsbesök; jag köpte en gjuten ram och bild som Carina och Ken gjutit. En växt skulle jag också ha som minne, och Carina grävde upp en rostfärgad rävsuga.Trots regn lyckades nog Lotta, Katarina; Anja och Birgitta fota.

45 kommentarer:

Anja sa...

TÄNK SÅ ROLIGT VI BLOGGARE HAR DET! HUR SKULLE VI ANNARS HA HITTAT TILL DETTA PARADIS?
TACK FÖR ALLA ROLIGHETERNA OCH SKARATTEN HANNELE OCH TACK ÄVEN FÖR EN OCH EN ANNAN KOPLIMANG I GÅR!

MVH, ANJA

Anja sa...

p.s.

Du fick så bra bild på dem - min blev tyvärr misslyckad.

d.s.

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Det är väl så kul o se andras trädgårdar o få lite inspiration med hem. Gott kaffebröd o trevligt sällskap är heller inte dumt. Såg verkligen ut som en fin trädgård! /kram åsa

Hanneles paradis sa...

Anja, eller hur, visst får vi bloggare vara med om mycket roligt och se så mycket vackert, en otroligt vacker och inspirerande trädgård Carina och Ken har skapat. Kram.

Åsa, vi hade verkligen en fin dag hos Carina och Ken, jag har fortfarande inte smällt allt det vackra vi såg, kram.

Eleonor (Elle) sa...

Vilken trevlig utflyckt Ni hade .. o så vackert det var ... ha det gott, kram , Elle

elle sa...

har tittat igenom Din underbara blogg... var ett tag sedan jag var här inne .. tiden vill inte räcka till allt ,tyvärr... Kram, Elle

Lotta sa...

Suck.... ja, den var verkligen vacker! En sån härlig och rolig dag! Tack för sällskapet i bilen och jag hoppas shoppingen har botat din "deppighet" :)
Jag ser bara positivt med bloggandet, hade jag inte börjat blogga, hade inte få träffa alla härliga bloggare och sett alla vackra trädgårdar! Heja Bloggisar!! Kramar 8`)

sericea sa...

så spännande och intressant trädgård! kul att besöka lite annorlunda ställen.

Hanneles paradis sa...

Elle, det händer saker hela tiden, så spännande och annorlunda, verkligen kul att ha sett denna trädgård i verkligheten. Kram.

Lotta, tack för sällskapet, det känns bättre nu, sniglarna har gjort mej lite deppig, men du ska min egen trädgård också börja likna Carinas och Kens... Visst var den inspirerande! Kram.

Sericea, visst känns det härligt, när man få se något så kreativt och vackert, synd med regnet, för det fanns så många härliga sittplatser och man ville testa alla.

Moas sa...

Oj vad roligt ni hade.. suck.. här satt jag och jobbade och kunde inte följa med.. stackars mig.. Ser ju helt underbart ut och vilken skaparkraft de där två måste ha.. kramiz/monica

Hanneles paradis sa...

Monica, det blev en heldag, verkligen roligt, lite regn. Carina och Ken har säkert öppen trädgård nån gång, värt ett besök. Kram.

Anonym sa...

Kul och träffa dig du glada människa. Själv blev jag så rörd men det bjuder jag på. Visst är det tur att det finns bloggare. Annars hade vi inte varit där.
Det blir en rolig bild på dig som jag hoppas kommer med.
Fortsätt och var så härlig.
Gillar din väsak den passar bra där i sängen.
Hoppas jag får berätta min service historia näta gång vi ses.
För Göteborg blir flera gånger till våren skulle jag tro.
Ha det
annika
Naturliga Ting

Hanneles paradis sa...

Annika, kul att få träffa dej i verkliga livet, visst är trädgårdsmänniskor härliga. Ibland tar jag fram väskan och visar även för mej själv, att jag verkligen har besökt just denna underbara plats, tänk vilka fina trädgårdar man för besöka. Härligt med bloggare, kram.

Rita sa...

Kakkubuffettikuva on ihan liian houkutteleva! Vesi valuu jo suupielestä :D

Hanneles paradis sa...

Rita, ja hyvää olikin! Kyllä oli jännä olla mukana tällaisessa tilaisuudessa. Mahtavan kaunista.

Piondröm sa...

Tack !!!!!!!!!!!!
För alla underbara kommentarer om vår trädgård!!! Jag är så glad att du kom med, jag visste väl att du skulle vara lika underbar i verkligheten som du verkar i din blogg!!!! Hoppas vi träffas fler gånger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kramar Carina och Ken

matte sa...

Fint!

Hanneles paradis sa...

Carina och Ken, tack för en underbar minnesrik dag, här sitter jag och försöker smälta alltihopa, inte bara trädgården utan även alla kul människor man träffar, när man tittar på andras trädgårdar, visst är det fantastiskt. Jag har redan planterat rävsugan, det är så kul med växter som har historia, roligare souvenirer kan man ju inte ha. Hoppas vi ses igen, för man har ju så mycket att att prata och fråga om också, tack och en stor kram.

Matte, eller hur, där kan man gå en hel dag och upptäcka nytt hela tiden, så inspirerande.

Yolanda Elizabet sa...

How nice that you visited Carina and Ken's open garden. Love the pics and wish I could have been there too.

Ingrid E sa...

Vilken fin trädgård! Förstår att ni hade en underbar dag. Härligt att få träffa mysiga människor och bli inspirerad till förbättringar i trädgården. Visst har vi bloggare det trevligt!

Hanneles paradis sa...

Yolanda Elizabet, I love this garden, so many interesting plants, beautiful combinations, decorating with fantasy, so nice.

Ingrid E, visst är det helt otroligt så mycket trevligt man får vara med om som bloggare och får inspiration och så mycket man lär sej, verkligen roligt.

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

vad vackert! Jag gillar den gjutna ramen, den ser görsnygg ut. Det känns tryggt att veta att det finns en personlig tränare i familjen. Tar han hand om David också?

Hanneles paradis sa...

Pethra, det finns mycket kunnskap i familjen, som jag gladeligen utnyttjar, och David får också tillräckligt med uppmärksamhet. Visst är tomma ramar fint, man kan framhäva vad man vill med dem, eller bara fantisera. Otroligt vacker trädgård, man vill bara härma..

annette sa...

Vacker trädgård och trevligt sällskap verkar Du ha fått uppleva, vad kan man mer begära?

Kram //annette

Hanneles paradis sa...

Annette, det gällar bara att ta sej utanför hemmets fyra väggar, så vet man inte, vad det är för äventyr som väntar på en ;)
Kram.

Glädjekällan sa...

Hannele
Både du och Lotta skall ha tack för en mycket rolig trädgårdsresa, som började med tantparkeringen hemma hos Lotta.
Att just du skulle shoppa loss som du gjorde på Rångedala hade jag inte väntat mig, men du är inte förutsägbar, utan 'bara' helt makalöst Hannele.
Visst hade vi en rolig dag i en helt ljuvlig trädgård.
Vi hörs och ses hoppas jag
Birgitta

Glädjekällan sa...

Sista bilden i ditt inlägg ser ut som De Fyras Gäng....
Birgitta

Hanneles paradis sa...

Birgitta, det uttalande får jag väl höra fler gånger :) Tack själv, alltid roligt med glatt gäng, kanske De Fyras (fast fotografen då?). Jo, med det var väl bra, att jag på resan blev lite botad av min snigel-deppighet... Nu håller jag på med nya rabatter, det var inte igår senast. Vistt hade Carina och Ken en helt underbar trädgård, hoppas vi snart hittar på nåt igen, hörs.

gerda-thyra sa...

Hej igen Hannele!
Jag tror att jag är tillbaka igen nu...fniss

Merja sa...

Vilken härlig trädgård du besökt!!

Hanneles paradis sa...

Gerda-Thyra, så roligt, har saknat dej.

Merja, helt underbart, man får sån lust att göra saker i sin egen trädgård också. Kolla bilder, som mina vänner har tagit, jag visar bara ett par, där fanns massor med härliga sittplatser, rum, spännande växter, allt.

NinaH sa...

Åh så mysigt ni haft det! Synd man inte bor närmare... Men kul se dina - med fleras- bilder från dagen! Ja, Carina & Ken har verkligen en underbar trädgård!

Hanneles paradis sa...

Nina H, du som reser land och rike runt,
Carinas & Kens trädgård är värd en tur, där finns så mycket, man hittar nya saker hela tiden, verkligen kul att jag kunde åka dit.

Inga M sa...

Oj vilken fin trädgård! Man får tacka för bilderna. Jag var också inne på den länkade sidan. Trodde inte att Tranemo kunde vara zon 5 eftersom det ligger så långt söderut. Här där jag bor i södra Värmland har vi zon 5

Hanneles paradis sa...

Inga M, Tranemo ligger högt över havet och då blir klimatet ganska tufft, därför är det roligt att se, hur mycket man kan göra ändå i zon 5, därför är sådan här trädgård inspiration till andra.

Trädgårdstomtarna sa...

Vilken trevlig utflykt du gjort! Vi var i Enköping igår, det var också vackert. Hoppas att snigelproblemen har löst sig!
/Anna & Catarina

Hanneles paradis sa...

Anna & Catarina, i Enköping har jag inte varit, bara hört talas om deras fina trädgårdar, men nu har ju Piet Oudolf lämnat sina bokmärken i Göteborg också. I Tranemo har Carina och Ken skapat en helt underbar trädgård, som var så roligt att se.

Lis sa...

Ein wirklich schöner Garten! Nur schade dass ich den Text leider nicht lesen kann :-(

LG Lis

Hanneles paradis sa...

Lis, ich schreibe, daß ich diese Garten sehr viel liebe, alle schöne Blumen, Bäume, Töpfe,
Carina und Ken auch.

Anonym sa...

Det var verkligen jättefint i den trädgården och en kakbuffé skulle inte sitta fel ;)

Hanneles paradis sa...

Helga, man lär sej alltid något, när man besöker andras trädgårdar, kakbuffé med 16 olika sorter kanske skulle vara nåt att ta efter ;)

Inkivääri, Finland sa...

Ihania kuvia ihanasta paikasta!

Hanneles paradis sa...

Inkivääri, eikö olekin, katso toistenkin kuvia noissa linkeissä, millään ei saa kaikkea mahtuun tänne, lehdessäkin sitten. Täynnä ideoita, oikein hyvälle mielelle.

Birgit sa...

Den är a dröm-trädgard!
Hälsningar Birgit

Hanneles paradis sa...

Birgit, alles richtig.