Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

30 maj 2008

My first Oyster

Det var en märklig upplevelse, lite utöver det vanliga. Jag har väntat 55 år på ett lämpligt tillfälle för ostronsmakning. Nu hade jag en kännare och ostronälskare till bords, så jag fick mod och goda råd, jag beställde bara ett; One to try. Det var spännande och gott och kändes som jag var i havet och dök ner, häftig känsla.

Till ostronet drack jag lokalt gott öl, bryggt i Glasgow. Maken smuttade på rökig whisky, som både luktade och smakade tjära, på ett bra sätt. Jag smakade på hans whisky och det kändes som jag drack båt. Utanför var havet och fiskebåtarna, allt kändes bra. Som sej bör, drack jag upp det salta vattnet ur skalet.

25 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele.
Näe jag kan inte äta ostron har prövat ett flertal gånger men det bara kommer upp, Men roligt att du gillade det på din resa och allting Men salladen ser god ut tycker jag och en lite droppe whiskey kunde man kalasa på kanske. Ha en skön fredag och tack för gårdagens kommentarer.Nya friska tag idag

Shabby - Marianne sa...

Jeg har heller aldrig smagt - jeg ved ikke om jeg tør :-)

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, jag har ju inte haft något emot att äta sniglar i vitlök, så kanske borde ostron också gå, och det var riktigt spännande, men jag tog bara en.

Marianne, du kanske är för ung, jag vågade inte tidigare ;)

Anonym sa...

Åh, vad modig du var. Jag har ätit ostrom en gång också och det var i Brüssel. Det räckte med den gången :)

Nässelblom & choklad sa...

Oj, oj, oj här var det haggis och ostron. Vilka smaksensationer:) Spm tur är äter jag inte kött, men gärna fisk och skaldjur ibland. Dock inte ostron, jag har svårt för den slippriga konsistensen. Men de som gillar ostron brukar vara lyriska. Kul att testa! Ska titta vidare på dina bilder från Skottland - dit skulle jag vilja åka.

Monica/Moa sa...

Vad roligt att följa din resa till skottland.. både djur och växtliv.. men smakade ostron verkligen gott.?.. *ler* ser så läskigt ut tycker jag..

Hanneles paradis sa...

Helga, för mej kommer det att bli flera gånger,
i rätt sällskap :)

Nässelblom, sniglar har jag ju ätit förut, det finns tydligen vegetarisk haggis också, konstigt det låter. Jag ska visa mer fina trädgårdar i Skottland.

Monica, ostron smakade salt, hav, jag tycker att det var gott och lite utöver det vanliga.

Ingrid E sa...

Ostron! Tufft av dig att pröva. Föredrar klart havskräftorna från igår.

Filifjonkan 1 sa...

Filifjonkan tjoar,,,Hannele här får du fotsaltet ta ur burken och blir det något kvar kan du bara ställa den på farstubro på bordet om jag inte är hemma,,bada skönt nu..:))

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, jag äter nog det mesta som kommer
från havet, nu i alla fall :)

Filifjonkan, tackar, ska bli skönt att få
fina promenad- och dansfötter ;)

malou sa...

Ostron...med Guiness eller annat mörkt öl till...det är gott det. Mycket gott. Ostron med champagne är heller inte fel. Fast champagne passar ju till det mesta ;-).
Nu blir det inte mera Skottland för oss i år, påsken är över. Men det kommer ju en ny påsk nästa år!

Hanneles paradis sa...

Malou. guinness tycker jag ju om, drack det också i Skottland, jag får väl testa ostron med olika drycker, om jag hamnar i rätt sällskap :)

Yolanda Elizabet sa...

One oyster to try, sounds good. Did you like it? I like them fine. ;-)

Solvarm sa...

Hej Hannele!

Ja det är rätt man skall smaka på allt. Det ser ut som du har ätit mycket gott och en del mindre gott i mitt tycke.

Hanneles paradis sa...

Yolanda Elizabet, I like my first oyster.

Irene, jag tyckte om all mat jag åt i Skottland, även dryckerna var goda ;)

Inga M sa...

Roligt om maten var god i Skottland. Jag är inte annnars förtjust i engelsk eller irländsk mat. Men det är väl mycket tillfälligheter som styr vad man tycker så. Omständigheterna runt ätandet och vad som råkar serveras.

Hanneles paradis sa...

Inga M, jag har alltid fått väldigt god mat i England, redan på 1970-talet. Och jag älskar redas rejäla frukostar, man orkar halva dagen. Lite te och scones på eftermiddag, jag tycker nästan allt smakar bra ;)

Ingela sa...

Haggis är säkert OK. I traditionell samisk matlagning använder man alla delar från renen och det hade inte varit någon bra idé att vara kräsmagad om man skulle överleva för hundra år sedan. Renens magar, speciellt våmmen användes gärna i matlagningen.

Hanneles paradis sa...

Ingela, i varje ica och konsum säljs ju vanlig korv, som är gjort i djurens tarmar, och leverpastej är vanligt, men man tänker väl inte på det.

Klimakteriehäxan sa...

JA MEN VISST ÄR DET GOTT!!!! Helt fantastiskt - men åt h-e för dyrt, det är det tråkiga!

Hanneles paradis sa...

Klimakteriehäxan, gott, jag tyckte om det, dottern ville testa och köpte ett par från fiskaffären på Hisingen, några tior styck, hon gillar också allt från havet.

Jonna sa...

Ei tykkää yhtään tämä täällä ostereista. Ainakin mekikolaisittain niihin puristetaan hieman limettiä, siraus suolaa ja sitten nielaistaan. Yksi oli tarpeeksi ; )

Hanneles paradis sa...

Jonna, eihän tuohon tarvitsee suolaa lisätä :)

Anki sa...

Jag gillar ostron fast senast när vi köpte med oss några hem från fiskaffären fick vi int eupp dem, lite snopet...

Hanneles paradis sa...

Anki, verkligen snopet... Dottern har köpt ett par ostron i fiskbilen för att prova, hon gillade dem. Nu har maken köpt färska musslor också, gott och prisvärt.