Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

31 maj 2008

Bloggträff på Botaniska

Man behöver inte resa långt, 33:e Hammarkullekarneval.Azaleabacken som finast nu på Botaniska.Linnéträdgården är fin i vårprakten.Tredje gången vi träffas och har picknick; Lotta, Anja, Moa, Maloppa, Rosor och ris, Linda V hade tvillingarna med sej. Jag orkade inte baka i värmen, fruktsallad dög också.Intressant växtbyte av trädgårdens överflöd.Jag köpte en liten Linnea-planta, Linnaea borealis.

22 kommentarer:

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Vad roligt o träffas.. I år så hoppade jag över det. Dottern kom ju hem igår o jag kunde inte se mig mätt på henne..=)Vackra bilder från Botan... / kram åsa

Hanneles paradis sa...

Åsa, synd att du inte kunde komma, men så är det, mycket som händer nu på våren, kram.

Katarina sa...

Fruktsalladen var så god, så god - tack! Kul att träffas...
Jag skulle nog ha följt med dig in i butiken, trots allt - en Linnéa hade inte varit dumt.
/Katarina

Hanneles paradis sa...

Katarina, kul att träffas, det är alltid farligt att gå in i en plantaffär ;)

Fritt ur hjärtat sa...

Kul att få se dig i "verkligheten"! Nu förstår jag varför Anja hade så bråttom. Hon var så gullig och lämnade tomatplantor till mig. Jag är väldigt glad att jag vågade åka ner idag, mina ben är ju skraltiga, men jag uppväger det med envishet, eller om det är dumhet;-)) Kenneths guidning är makalös så jag är också väldigt nöjd med min dag i Botan!!
//Simone

Hanneles paradis sa...

Simone, Anja skulle hem och vattna, så väldigt torrt nu, att även jag tagit fram vattenkannorna. Kul att träffa dej också i verkliga livet, visste inte ens att forumisterna hade träff samtidigt, tänk så det kan bli.

Solvarm sa...

Hej Hannele

Oj, det var mycket vackert, du visar i dag och vilken vacker Linnea-planta du har köpt.

Hoppas blomningen är kvar en dryg månad till, för då flyttar jag åter till Göteborg. Irene

Britt sa...

Vad trevligt att fika och byta växter.Ha det bra i värmen.//Britt

Hanneles paradis sa...

Irene, vi får hoppas att det finns blommor kvar, nu är det väldigt torrt utan regn, men nåsta månad händer det mycket i trädgårdsvärlden i Göteborg.

Britt, kul att träffas i verkliga livet, nu får jag komma ihåg att fixa lte bytesväxter :)

Ingrid E sa...

Tack för bilderna. I år är första gången på många år som jag missar Forumistträffen i Botaniska och därmed också Kenneths fantastiskt trevliga guidning.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, för mej var det första gången på länge jag kunde säja "hej" till Forumister, för egentligen var jag på Botaniska för att träffa andra bloggare. Så det kan bli.

Karin A sa...

Det låter som om ni hade en underbar dag i värmen! Läskande med fruktsallad. :) Jag önskar verkligen att jag hade kunnat vara med men det får bli nästa gång. Hade dock varit svårt att välja mellan forumträff och bloggträff. Var du med på båda?

Ha en skön söndag!

Hanneles paradis sa...

Karin A, jag försökte säga 'hej' till båda gängen, hoppas forumistträffen inte krockar nästa gång, inte helt lätt att vara på två ställen samtidigt :)

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele. Oj så vackert man blir mållös. Azaleaparken bara det ett vackert namn . Ser att du hade det trevligt på di bloggtäff med utbyte av plantor oh annat. Din väska var ju självklart med skrattar var gång jag se den,,,du behöver inte synas på bilden räcker med din väska så vet man aha Hannele är i närheten.
En skön söndag till dig.

junhe sa...

alla har bloggträffar =) ni verkade haft det mysigt...hoppas du får en bra söndag också/ kram junhe

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, Botaniska är väldigt vackert nu, speciellt azaleorna, visst är min väska bra, då ser man ju vem som har tagit bilderna :)

Junhe, bloggträffar är kul, jag har träffat andra trädgårdstokar under många år nu, det är väldigt trevligt, ha en solig söndag, kram.

Filifjonkan 1 sa...

Hannele jag glömde säga att Filifjonkan har Linnea som mellan-namn det var min morfar som ville bestämt att jag skulle heta det. Har 2 st till men dem lämnar vi i skuggorna,,:)

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, då borde ju du absolut ha en Linnea i trädgården, fast det sägs att den är lite svår att få trivas..

Linda V sa...

Tack för igår och tack för fruktsalladen, den godaste jag ätit! Det var kul att äntligen träffa dig. Men fy vad varmt det är (är inne och svalkar mig).

Hanneles paradis sa...

Linda V, tack själv för den goda osten, kul att se dina lugna tvillingar också. Varmt och torrt är det, måste vattna några buskar, vi tog en cykeltur till havet, där fläktar det skönt.

Maria sa...

Roligt med bloggträff och att du träffat Linda och tvillingarna. Linda och jag har pluggat ihop i Luleå...

Hanneles paradis sa...

Maria, verkligen kul att träffas,
sonen pluggar i Umeå.