Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

19 april 2008

Krokängsparken på Hisingen

Så här ser det ut sett från Göteborg.En gammal park från varvstiden, populärt i början av 1900-talet.
Man ser Eriksbergskranen, när träden avlövade.Man kan sitta på bänken och betrakta nybygget.Hit borde man komma senare på våren, inga stickade blommor.Fin utsikt på berget över Älvsborgsbron och Göteborg.Är det någon som har något att berätta om den gamla eken?Varför har man satt pinnar i en ring?Kanske öppet bara, när Eriksbergs IF har matcher?

14 kommentarer:

Nina på Johangården sa...

Har inget att berätta om den gamla eken... inte heller om pinnarna i ring.

Däremot finns det en historia om en grav i Torslanda som man inte ska kliva på... fast jag har glömt det mesta om den graven. Har i alla fall varit där - men utan att kliva på nämnda grav.

Hanneles paradis sa...

Nina, den graven har jag inte hört talas om, inte maken heller, fast man ska inta trampa på gravar, vi får undersöka saken, du får berätta mer.
Ha en solig lördag.

Solvarm sa...

Hej Hannele!

Tack för ännu ett promenadtips.

Irene

Ingrid E sa...

Hannele! Härligt med en aktivitet som gör en ännu mera nyfiken. Om det är kommunal mark så kanske stadsdelsföreningen känner till vad pinnarna står för.
KRAM idag på födelsedagen! Hoppas att du haft en bra dag o får njuta hela kvällen!

Bitte sa...

Så fina bilder,ni har kommit långt ni.Vi har massor av snö än,usch!

Hanneles paradis sa...

Irene, visst är det kul men så mycket nytt på gammal mark, alltid något nytt att upptäcka.

Ingrid E, tackar, det har varit tantkalas idag med hembakat, riktigt trevligt. Man ser så mycket intressant på våra promenader, man blir så nyfiken och vill veta mer.

Bitte, varmt +15° och soligt på Hisingen :)

Annelie T sa...

Mysiga bilder :)

Hanneles paradis sa...

Annelie, mysigt på Hisingen :)

Karin A sa...

Det är kul att läsa om alla ställen du skriver om! Den här var faktiskt ny för mig.Kul at det finns saker kvar att upptäcka i sin egen hemstad. Ha en härlig helg!

Strumpstickan sa...

De där pinnarna brukar jag också fundera över...

Strumpstickan sa...

P.S Grattis i efterskott! Såg hos Ingrid att tanten fyller år:)

Hanneles paradis sa...

Karin A, visst är det kul, när det fortfarande finns så mycket att upptäcka.

Strumpstickan, kanske kan någon svara om pinnarna?
Tackar :)

Guldkant På Livet sa...

Hej Hannele,
Nje, det är inte bara "tråkigt " med dubletter, detta rör sig om ngt helt annat...

Innan man skaffar blogg har man oftas kikat på bloggar ett tag och att känna till alla andra inom inredningsbloggvärlden-utom mej, verkar märkligt....Och skriva tusen kommentarer till mina bloggvänner på så kort tid och här handlar det inte om snarlikt namn, det finns ju några och är helt ok men inte EXAKT samma namn!! Och dessutom samma namn på blogg,avsändare, emailadress rubbet! Skumt minst sagt... men, hon har "raderat" sin blogg nu och man hamnar på "Guldkantsswap" i stället....

Har man bloggat så länge som mej och har bloggen i många olika syften och seriöst sådant är det inte kul att beblandas med ngn annan!

Tack för Göteborsguidning och ha en fortsatt skön vår i Götet!

Mari.

Hannele sa...

Mari, väldigt skumt och tråkigt, hoppas verkligen att flera inte blir drabbade och att du får ordning på allt. Vad har man för glädje att göra sånt?!
Ha en solig söndag.