Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

3 april 2008

Fullsatt för Hannu

Tur att Hannu orkade hålla två föredrag, för den första blev helt fullsatt, precis som den andra sittningen. Det var ingen plåga att flanera längs Avenyn och njuta av kvällssolen och fika innan alla vackra bilder.På torsdag kl 18 pratar Hannu Sarenström på Röhsska.Hannus böcker finns på Hisingen - och går att låna på biblioteket.

28 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele. Åh är det så dags nu för denna härliga människa att entuiasmera oss för trädgårdens pärlor igen.Kul att du har den här bilden med din kära handväska som varit med på många äventyr nu. Ha det bra idag

Simone sa...

Jag är så fruktansvärt besviken för jag missar Hannu ikväll. Har sagt att jag ska gå och fixat rullstolskjuts och alla, så ringer syrran och de har kalas för sonen. Jag är moster, ibland bara man måste offra sig, vill behålla epitetet världens bästa moster! Får sikta in Hannu på Trädgårdsföreningen i sommar. Ha det BÄST!

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, ja, min handväska har till och med varit och besökt Hannus egen trädgård, visst är det kul att lyssna på honom, det händer mycket trädgård i Göteborg just nu.

Simone, det var ju synd att de inte kunde ha kalas någon annan dag, för Hannu Sarenström är inte nån tråkig föreläsare, han återkommer nog flera gånger under året, för det blir mycket trädgård i Göteborg i sommar.

Simone sa...

Jag har hört Hannu flera gånger och hälsat på hos honom så jag vet vad jag missar *buuuhuuu*

Hannele sa...

Simone, visst är det lika inspirerande varje gång.

Simone sa...

Jag fattar inte det själv, det är något med rytmen och glöden i rösten! Han är min GURU! (stackarn)

Hanneles paradis sa...

Simone, böckerna är fina också.

Simone sa...

Japp, jag har alla tror jag, kan vara någon som inte finns längre jag missat möjligen. Hade tänkt få signatur i dom....

Hanneles paradis sa...

Simone, Hannus Vinterkalas är en mysig bok om mat och fest, som jag njutit av i vinter.

Simone sa...

Det var den senaste jag köpte. Tvekade länge för tyckte inte jag behövde en kokbok, men den åsikten fick ge vik just för att det var Hannu! Jag har använt den jättemycket! Annars är min favorit "Rimfrost och trädgårdsdrömmar". Den kom när mitt trädgårdsintrese började spira och fick mig att våga ta ut svängarna.

gerda-thyra sa...

Hannu är ju en SÅ inspirerande och fullständigt underbar trädgårdsentusiast! Man blir ju bara så glad och lycklig när man hör honom berätta!

Hanneles paradis sa...

Simone, sant, egentligen behöver man ju inte fler kokböcker, men Vinterkalas är ju verkligen en höjdare att läsa under november.

Gerda-Thyra, kanske ses vi i kväll på Röhsska?

gerda-thyra sa...

Nej, tyvärr så kan jag inte komma ikväll... Maken är i London, så jag har "marktjänst" här hemma... du vet läxläsning och diverse andra förehavanden...Dessutom så är diabetessonen KONSTANT hög eller låg just nu i blodsocker, varför vet vi inte... kanske analkande pubertet som ställer till det!? Du får lyssna och njuta för mig med i kväll!

Hannele sa...

Gerda-Thyra, synd, så är det, jag lärde barnen hjälpa varandra, så jag kunde gå ut och roa mej ibland :)

gerda-thyra sa...

Självklart ska man lära dem att hjälpa varandra... fniss... man får ju inte vara dum...någon nytta ska man ju ha av sina avkommor, eller hur...? fniss...Men ibland hjälps det inte... "morsan" måste också ställa upp emellanåt!
Ha det bra i kväll!Du får berätta om Hannu imorgon...Jag väntar tålmodigt!

Ingrid E sa...

Så trevligt att få höra på Hannu! Han är så underbart positiv. Håll i väskan bara, tycker han ser väldigt förtjust ut.

Hanneles paradis sa...

Gerda-Thyra, tack, jo, så är det, hoppas du får en fin kväll.

Ingrid E, lika inspirerande varje gång.

Lilla P sa...

Åh... Såg att du älskade Vi fem böckerna! Så ock jag! Jag plöjde igenom varenda en. Älskade även böckerna om Narnia och om Svarta hingsten!! Älskade kort sagt att läsa!!

Hanneles paradis sa...

Lilla P, jag njöt verkligen av Vi Fem-böckerna, vi har ett par kvar, makens gamla, ska läsa om dem, såg också tv-serien tillsammans med mina barn.

Vita sa...

Hej Hannele - du laddar väl inför den rosa fredagen för det gör jag.

Merja sa...

Lyckans ost!!!!
Du och Hannu:) Var på en föreläsning med honom förra året och det var en otroligt rolig kväll. Vi skrattade så vi tjöt..han bjuder verkligen på sig själv.
Hoppas oxå få besöka hans trädgård nångång/Merja

Hanneles paradis sa...

Vita, haha, det borde jag fundera på :)

Merja, helt fullsatt, visst är Hannu inspirerande, man känner sej aldrig värdelös som trädgårdsmästare, när man lyssnar på honom.

MARLENE sa...

Åh... har du tagit dej in till storstaden!? Hoppas kvällen blev lika bra som förväntat. Solen sken iaf fint på oss hela dagen.

Hanneles paradis sa...

Marlene, haha, nån gång får man ju lämna Hisingen och det var ju en underbar kväll att flanera på stan och Hannus föredrag var precis lika trevligt som jag hade hoppats.

Ingrid E sa...

Fantastiskt vad mycket folk. Hyggligt av Hannu att hålla en extra föreläsning.

Hanneles paradis sa...

Ingrid E, verkligen, museechefen blev helt tagen på sängen, han kunde inte ens gissa att Hannu är så populär, helt fullt vid andra föredraget också.

Lotta sa...

Köade länge men kom inte in och sedan gick vi till botaniska och missade att det blev en försläsning till men det är säkert som du skriver, han kommer fler gånger till Götet i sommar =) Fin bild när han håller i din väska =)

Hanneles paradis sa...

Lotta, jag passade på att flanera i kvällssolen på Avenyn och fika, jättetrevligt att lyssna på Hannu, men vi göteborgare är lite bortskämda med att många föreläser här.