Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

28 mars 2008

Jag lämnade Hisingen

Med darrande knän satte jag mej i bilen, för vädret hade varit tufft, ingen spolarvätska och hittade inte knappen till motorhuvud, skulle hälsa på en väninna, som jag lärde känna på skrivarkursen i Svalöv.Jag hade ingen karta, dåligt minne och inte ens skrivit upp väninnans telefonnummer, men jag hittade. God lunch och solig promedad i byn.Vackert, fast alla blommor gömde sej under snön.
Påskpynt från Schweiz och handgjord i Ulricehamn, den ätbara fick jag,
fick också kvistar av lind, som jag satte i en vas hemma.Konstigt vad sådana här hus med Antikt-skyltar ser intressanta ut,
jag får lust att stanna och kolla, om där finns just det jag saknar.

25 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Sådan tur att du hittade både dit och hem då och så kul att du fick dig en trevlig dag. Antar att du hann besöka lite nya butiker med i hennes by och som du skrev nya antikbutiker är klart intresanta. Men inte alltid man hinner i dem tragiskt nog! Ha en bra fredag

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, många av de små butikerna är öppna bara på helgerna, men en del fick jag se och fick en trevlig dag. Jag lär mej aldrig att förbereda mej med kartor, men oftast går det bra ändå, ha en solig dag.

Filifjonkan 1 sa...

Låter som det var mysigt och jag förstod att du hann in i någon butik ja det är synd med dessa antika öppet tider:) Ang kartor så går jag in på Eniro skriver i vart jag ska och varifrån då får man en färdplan och en karta så trycker jag ut det på skrivaren oh tar med mig dess färd planer är perfekta står även sträckans längd med.Rekomenderas

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, Eniro är toppen, använder det ofta, men ibland tar det bort spänningen, inget för oss äventyslystna :)
Jag fick lära mej att om dessa föreningar som har loppis för välgörenhet, om de har öppet mer, kommer det att räknas somaffärsverksamhet - och då blir det ju inte mycket pengar kvar till välgörenhet för alla skatter.

Eleonor (Elle) sa...

Härlig äventyrsdag ,låter det som!!! jag kan inte låta bli dessa hus med sådana skyltar o när jag ser att de inte är öppna .. då är det bäst att ingen hör vad jag säger ...*L*
Kommer ihåg en episod .. då janne o ag skulle åka ut en dag .. o givetvis skulle han ha GPS,en på .. trots att vi viste vart vi skulle...helt plötsligt visade den att vi var i Danmark ... !!! Vi var i Stora Höga!!! ha en fin dag ,Kram!

Hanneles paradis sa...

Eleonor, haha, GPS är inget för mej. Jag har en väninna, som inte går nånstans utan att ha printat ut massa kartor från Eniro i förväg, tråkigt ;) Hopaps du får en solig dag, kram.

Strumpstickan sa...

Såna hus är roliga!

Hanneles paradis sa...

Strumpstickan, ja, helt oemotståndiga :)

Shabby - Marianne sa...

Hannele - du kommer altid så spændende steder - tak fordi du tager mig med - jeg var altså gået ind i den antik butik :-)

Nina på Johangården sa...

Härligt med en liten utflykt!

Bimbo Boy sa...

Nej, det är inte riktigt samma sak. Jag har min smak och jag vet vad jag gillar. Vad jag menar med musikfascist är personer som hånar andras musiksmak och det skulle jag ALDRIG göra. :)

Hanneles paradis sa...

Marianne, vi två skulle göra många pauser :)

Nina, man kanske borde göra utflykter oftare?

Bimbo Boy, bra, det enda (?) jag lärt mina barn är, att alla är olika och har olika smak - och har rätt att ha det.

Anonym sa...

Hej,
Jag måste lägga ut
alla resvägar på kartor för jag har så enormt dåligt lokalsinne.Jag skulle till Långedrag en gång och höll på att hamna i Jönköping :)
GPS är säkert bra utomlands, men jag orkar inte höra på "svenska Ingrid", som tjatar om att man skall lägga om rutt hela tiden.
Ha en fin helg
Hälsn. Eivor (Laura i trafiken)

Ingrid E sa...

Vilket äventyr. Tur att det gick bra. Fin påskpresent du fick.

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Roligt o få lufta sig lite.. köpte du något på loppis..? =)/ åsa

Hanneles paradis sa...

Eivor, jag bryr mej inte om att planera så, oftast kommer jag ju fram, utomlands skulle jag inte våga köra alls.

Ingrid E, jag har inte hunnit smaka på min present än ;)

Åsa, jag var nära att handla på loppis, för där fanns mycket fint, men inte denna gång.

Anonym sa...

Skönt att körningen gick bra och trevligt verkar ni haft också...

Hanneles paradis sa...

Helga, verkligen trevligt, mest nervös var jag, om vägarna skulle vara isiga, för man hörde så mycket varningar i radion.

Anonym sa...

Hej igen,
Jag kanske skall förklara (ifall någon inte vet vad "svenska Ingrid" är.
Det är rösten i den modell av GPS, jag har. Det finns andra röster i olika fabrikat.
Hisingens gamla vägar behöver jag inte någon karta eller kompass till :)
Eivor

Annika sa...

Trevligt!! Och kanske skönt att komma ifrån Hisingen ibland för dig ;-)))
Nej, ingen GPS hos mig heller....Istället trycker jag ut en karta från amerikanska motsvarigheten till eniro om jag inte vet vart jag ska. Tycker det funkar jättebra + att jag alltid har en kartbok över DC i bilen. Behöver ingen GPS.
Vad kul att du och din kompis hade så trevligt!

Hanneles paradis sa...

Eivor, jag förstod, fast jag aldrig hört det själv :)

Annika, haha, kanske hade det varit bättre, om väninnan kommit hit :) Kartor försöker jag memorera i huvudet, med varierande resultat.

Lotta sa...

Du är modig du som åker utan spolarvätska :) Men trevligt verkar du haft och jag undrar - gick du in i affären? Ha en go kväll :)

Hanneles paradis sa...

Lotta, jag gick in i affären, men köpte inget, jag hade spolarvätska på hemvägen :)

Filifjonkan 1 sa...

Aha angående öppettiderna på antiken då förstår jag det visste inte jag!Skrattar med är du säger att spänningen minskar om man har färdbeskrivning du är härlig ...kram på dig

Hanneles paradis sa...

Filifjonkan, det visste inte jag heller, skattereglerna är ju så konstiga, klart att så mycket som möjligt ska gå till välgörenhet.
Lite spänning piggar upp :)