Vi har inte riktigt hunnit anpassa inköpen efter antal munnar att mätta,
så det blev massa mjölk över. Och det kan jag ju inte bara slänga. Pannkakor har vi redan ätit, så jag kände mej "tvungen" att baka bröd.
Stoppade i även lite av julens fikon, det blev jättegott, en limpa 4 kr.
Ofta startar jag med en liten surdeg kvällen innan, blir saftigare.
Kul och intressant att läsa kommentarerna till stekt gröt.
16 kommentarer:
I am going to bake a apple cake for the weekend, but your recipe looks good too,
Have a nice weekend,
Gisela
Gisela, home baked bread is good, and cheap,
I love apple cake :)
Jag hade en patient som åt mjölk och hvaregryn..som ej var kokta var morgon.... =)) åhh så gott han tyckte det var.. säkert lika gott som stekt gröt..
Bröd.. ja visst är dt got tmed egetgjort..men surdeg tar jag mig sällan tid att göra.. synd..=)/åsa
Snål, vet jag inte precis, praktisk och handlingskraftig, som mynnar ut i något gott och bra. Surdeg tycker jag är så svårt när man måste planera i förväg, jag är inspirationsbakerska. Kram
Nä, snål vet jag inte, däremot ambitiös. Speciellt med surdeg.
Stekt gröt hotade pappa oss barn med när vi var små. Gnällde vi på maten skulle det bli stekt gröt i fortsättningen.
Och det lät ju alldeles förskräckligt så vi åt snällt den mat som serverades :)
Håller med mossfolk, det var ett hot och måste vara något förskräckligt :)
Ett annat hotobjekt var köttsoppa med klimp. Då strejkade vi 3 systrar.
Så han fick äta mycket själv, far min.
Det vi inte gillade gömde vi i dockvagnen.
Minnet kommer långt tillbaka med dina inlägg, Hannele.
Roligt med nostalgi :)
Du är duktig i hemmet, tycker jag.
Hälsningar Eivor
hej hannele!
men va bra att du bakar, och se va billigt bröd du fick, det är annat än en limpa på ica för 17kr!
kram
Hejsan!
Har gjort en vandring och lämnat lite avtryck här och där.
Att baka sitt egna bröd är inte att vara snål. Bara gott. Stekt gröt säger jag som de övriga det var ett hot. Det fanns fler mat hot. Men har inte tagit skada av det. Ha en trevlig söndag Lifetime
Åsa, enkel surdeg tar 2 minuter att göra, ofta är det nånting från barndomen, som man tycker smakar så gott.
Birgitta, lite surdeg kvällen inna är inte svårt, men klart, man tänker inte alltid i förväg, om man har lust att baka.
Mossfolk, hemsk pappa att skrämma så med delikatesser :)
Eivor, kul at höra dina minnen, visst var man tvungen att äta upp även i skolan, när jag var barn, men i dockvagnen, nej :)
Ekonomiskt Sinne, man tjänar stora pengar på att baka själv.
Lifetime, haha, erat hot var min delikatess som barn :)
Kul att du hittade hit.
så härliga de ser ut dina fikonlimpor
Apropå konserverad gröt,fniss så lade jag i det i matbrödet för att prova det blev också gott men lite svårt att skära fina skivor det skall nog vara till brytbröd istället...saftigt blev det Smart sätt att bli av med julfikonen som ofta blir lite kvar likaså dadlarna är goda att skära i pyttebitar och häva ner i degen med..
Filifjonkan, jag har alltid använt eventuella grötrester i brödbaket, det blir nästan som skållat bröd. Precis som du säger, det blir saftigt, och lägga julens dadlar och fikon kan man även göra i bullarna, det blir mums.
... och risgröt och chokladpudding och...
Gott med nybakt börd!
Strumpstickan, risgröt började jag att fundera på, men chokladpuddingen glömde jag :)
"Man tager vad man haver" sa Kajsa Warg.
Valnöts- och solrosbröd tycker jag är gott. Det finns ofta nybakat i butikerna (köpebröd :) )
Eivor
Eivor, Kajsa Warg var en klok kvinna :)
Ekonomiskt Sinne, vart tog du vägen?
Skicka en kommentar