Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

12 januari 2008

Förgyll vardagen

Det mysigaste jag sett denna månad - att jag inte kom på det själv."Att slänga sopor eller posta ett brev är egentligen en storlagen handling, med en blåsorkester i ryggen går det lättare", tycker konstnären Esmeralda Valencia Lindström, som förgyllde sin runda med en paradorkester.Nästan en helt vanlig dag för Esmeralda med besök i kvartersbutiken.Mölndals paradorkester väntar på Esmeralda utanför fruktaffären. "Det finns något heroiskt att göra det vardagliga repetitiva: tömma soporna, posta ett brev, handla mat - igen och igen - och tro att det finns en utveckling i det... tro att det leder framåt", berättar Esmeralda för GP. Jag vill också ha en egen blåsorkester, när jag postar brev.Esmeralda kommer ut från tobaksaffären vid Skansen kronan.Paradorkestern väntar utanför bokaffären, färden fortsätter hemåt.
Trolltyget har även en videosnutt, Enrum berättar om denna färd.

27 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele.
Det var då inte illa at ha en egen orkester som följer en på dagens köprunda! Var det oavsiktligt ller uppgjort? Hoppas hon ser detta fnissar,,

Lisa/lisasbiblo sa...

Jag vill också ha en egen orkester! Hur ordnar man det? Helst vill jag ha Norska Skolekorps! (fast vi bor så bra till de förlägger alltid sin årliga konferens här i piteå så sommartid har vi tusentals av dem:)Jag antar att det är så nära en egen orkester jag nånsin lär komma.......

Hannele sa...

Filifjonkan, det var nog planerat innan, paradorkestern väntade på henne redan utanför hemmet, när hon skulle ut med soporna, härligt :)

Lisa, så många tusenlappar kan väl en femtiomanna blåsorkester inte kosta, eller får man ha lite fantasi och känna att orkestern finns där, när man gör sina dagliga sysslor :)

Strumpstickan sa...

Vilken härlig och rolig berättelse:)

MARLENE sa...

Halojsan Hannele... var du en av dom som promenerade med henne på vandringen. Måste kanske studera hela filmen nogrant och se om du kom med på ett hörn... *fniss* nästa gång du är i trakterna så skicka ett mail så kanske vi åtminstnne kan vinka till varandra IR, så att säga

CrimsonAnna sa...

Det såg supercoolt. Det måste kunna utvecklas:)

Tänkte berätta att jag håller på att kolla på hur jag kan lägga upp en budget men först ska jag se hur mkt jag lägger på olika grejer och hur jag kan spara pengar.

Hannele sa...

Strumpstickan, visst är det underbart :)

Marlene, jag var nog en bit i från, Esmeralda gick väldigt fort och jag hade svårt att fånga henne med kameran. Att vi skulle åka till stan och se på detta, bestämde vi väldigt hastigt utan planering.

CrimsonAnna, januari vill man gärna ha lite extra koll på pengarna. Vi får hoppas på efterföljare till Esmeralda :)

MARLENE sa...

Ja att du har svårt att hålla jämna steg med henne syns ju nästan på bilderna.... undrar hur orkestern hann med.

För mej lyckases hon smita in i sitt hus presis som jag hade slängt mej ut, när jag hörde dom komma tillbaka.

Varför Berit Sanker omnäms i mitt inlägg är framförallt för att hon var så stolt. Esmeralda var hannes dagisbarn en gång i tiden.

Var du med Esmeralda ända hemifrån?

Hannele sa...

Marlene, vi var med nästan från början, men missade tyvärr, när Esmeralda slänge sina sopor. Orkestern hann tack vare att hon stannade en stund inne i butikerna. Jag blev så glad av detta, för idén var så tokrolig :)

Ingrid E sa...

Det roligaste jag sett! Vilken underbar idé! Du har ju nästan en hel orkester när alla är hemma. Du får be dem spela för ditt sopslängande (annars får de slänga själva:-)

Hannele sa...

Ingrid E, visst var det en härlig idé, Esmeralda gick både i dina och mina gamla hemmakvarter.
Du har rätt, det borde bli trumpetfanfar oftare, när jag tar hand om soporna och komposten :)

g sa...

Fniss... jag läste om detta i tidningen på morgonen och sedan såg och hörde jag hela härligheten från min balkong!
Jätterolig grej, man blir så glad av det!
Kul att du var med, synd att jag inte såg dig och kunde vinka!

gerda-thyra sa...

Det var jag som är "g" här ovanför...min dator är helknäpp just nu!

Hannele sa...

Gerda-Thyra, jag tittade inte så mycket upp på balkongerna, visst var det härligt, verkligen ett glädjepiller :)

Jonna sa...

Hei vaan Hannele! Usein luen blogiasi, olen vain laiska kommentoimaan. Minulla on sinulle pieni yllätys blogissani, käy kurkkaamassa kun ehdit! Vilkutuksia Meksikosta!

Hannele sa...

Jonna, hihi, rakastan yllätyksiä :)

Anna sa...

Helt fantastiskt!

Hannele sa...

Anna, visst blir man glad av sånt här :)

Anonym sa...

Det var en rolig grej.
Det är inte så ofta musikkårerna visa upp sig offentligt.
Dock vill jag inte ha en trumpetare som blåser en fanfar då jag eller grannarna kastar soporna. Vi bor ovanpå soprummet.

Hannele sa...

Akson, musikkårerna visar dej ganska ofta, jag vet för halva familjen spelar med Vikingarna på Hisingen, men inte så ofta mitt på vintern. Haha, kanske inte fanfar varje gång man slänger soporna :)

Ingela sa...

Så roligt och häftigt. Det må jag säga var en fyndig "installation". En del andra i den vägen är mera fåniga än fyndiga.

Hannele sa...

Ingela, man blev riktigt glad av det här :)

Marlene sa...

Hannele... Berit Sanker som jag nämner i mitt inlägg om Denna begivenhet har försökt kommentera hos dej för att fråga om hon kan få några av bilderna att ge till den arbetskompis som oxå jobbade på det dagis som Esmeralda gick på som barn. Jag lovade henne att fråga dej.. Om det är ok har du lust att skicka dom till blogg@marlenes.nu
Jag hann ju inte med några stillbilder i allt filmande.

Hannele sa...

Det ska jag göra.

Marlene sa...

Tack... Berit blev väldans glad

Hannele sa...

Marlene, kul :)

Sofia sa...

Jag var med och spelade där! Vad kul att få se vad det blev av det:)