På flera år har jag inte haft en chans att utöva min talang att fixa middag av ingentig, för i en stor familj finns inga rester. Alltid fanns det någon nöjd nattsuddare, som efter träning eller kvällsjobb lyckligt mikrade alla kylskåpsrester, som var tänkta att ha till lunch. Inte en brödbit slängs. Lite köttfärssås, en korvbit, en ostkant, ägg och en slurk mjölk kan bli de mest delikata crêpes. Pressad färsk juice till, två goa crêpes fick jag.
Man kan enkelt också mikra en varm smörgås eller göra omelett.
14 kommentarer:
Som Kajsa Varg: Man tager var man haver. Kan bli riktigt gott ibland. Slänger nästan aldrig rester utan fryser in o använder vid lämpligt tillfälle.
Ingrid E, det finns ju många anledningar att äta upp resterna, det finns en del pengar i det, men det är också skönt att ha färdig mat och slippa laga, eller springa iväg och handla.
Mycket duktigt av dej!
Onko sinulla hyviä leipävanukkaan ohjeita? Pappilan hätävara taitaa olla samalla periaatteella. Halpaa, leivän ja kakun tähteistä, tai jos pullaa sun muuta on iso määrä joka muuten menisi hukkaan.
Rita, täytyy katella kirjoistani, ihan olisi jännä kokeilla, pitkä aika viimeksi.
Rester har vi inga heller.. med 3 halvvuxna barn.. och glupska föräldrar..så går maten åt..=)/åsa
Ser gott ut det där. Du är en riktig matmamma du. Koka soppa på en spik då vet du hur man gör skrattar,,Näe rester är det dåligt med i en storfamlj kan jag tänka mig särskilt killar som är hungriga i tonåren minns hur det var...
Linkitin sinut postaukseeni :)
Åsa, visst är det härligt på sitt sätt, men här börjar saker förändras, mindre åtgång nu.
Filifjonkan, väldigt gott och man känner sej nöjd, när man inte behöver slänga något, ibland sparar man tid också på rester.
Rita, kiva, aina mukava piipahtaa blogissasi.
Här blir det matlåda av alla rester. Appropå pengar, min son är nu 4,5 månad och får smakportioner. Man kan köpa mosad potatis på burk för 60 spänn kilot. Över min döda kropp sa jag till sambon. Aldrig i livet!
Jag och min mamma pratade om ett finskt bröd häromdagen. Det var stort, riktigt stort och inuti var det riktiga blåsor (superluftigt med hård skorpa). Troligen gjort på rågsikt. Är det något du med min knappa beskrivning kan känna igen?
/Paula
Paula, jag är lite osäker på det finska brödet, låter som kornbröd... Jag har inte heller köpt potatis på burk till våra barn. Varför tror många unga mammor att det är bättre med dyr burkmat till barn - än den hemlagade maten??
Mumsans, nu blir jag riktigt hungrig, det är ju toppen när det blir lite rester kvar, speciellt nu för guben och mig, då kan man "smaska" ihop både det ena och det andra, fast det var ju skillnad när barnen bodde hemma, då fanns det sällan eller aldrig rester kvar.
Kramizzzzz
Curlingmormor, precis, när maken och jag är på tu man hand, funkar det bra med rester, behöver inte gå ut och handla, men helt annan sak när barnen är hemma, då fattas det alltid något :)
Minsta lilla rest kan ge idéer till helt nya kombinationer. Så dem ska man vara rädd om. Crêpes är gott, det var länge sedan jag åt.......nu blir jag sugen på det.
Nässelblom & choklad, visst är det kul att härma
Kajsa Warg, när man inte vill sticka ut och handla.
Skicka en kommentar