Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

24 januari 2008

Köpstopp?

Nej, inte som Köpstopp, som inte köpte någonting på ett helt år.
Hoppas det syns på bilden, att kylskåpet är mer tomt nu, för vi är inte lika många vid bordet. Januari har alltid varit en lämplig månad att fundera, frosta av, tömma frys och kylskåp, leva lite lungt och handla mindre, kolla först, om man behöver köpa eller om det finns hemma. Vi slänger för mycket.
Visa mig ditt kylskåp, så berättar jag om du behöver gå och handla.

29 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Oj, har inte hittat kameran och är nyavken och... *skrattar*

Här är ett jättekul trädgårdstips som du bara måste kolla -

http://www.bhg.com/bhg/story.jsp?storyid=/templatedata/bhg/story/data/birdwatcherscuptea_06192001.xml

Hannele sa...

Strumpstickan, såg liknande i Skåne, härliga fågelbad :)

Tyra in Vaxholm sa...

Jag ar gjort likadant, urskönt med ett rensat kylskåp. Jag håller på att rensa kroppen också....vi får se hur det går. Jag älskar ju allt onyttigt :)

Hannele sa...

Tyra, jag tror att min kropp mår bra av det onyttiga också, i lagom mängd ;)

Filifjonkan 1 sa...

Godmiddag Jo du du är rolig,,det var ingen dålig skillnad men sant är det,
Filifjonkan försöker handla ordentligt en gång i månaden stapelvaror du vet en blir det lite i veckan som mjölk och lite färskvaror men man kan laga mycket av litet

Hannele sa...

Filifjonkan, det är stor skillnad, när man har många vuxna barn och flickvänner hemma, man får handla ofta och kylskåpet har känts för litet. Nu får vi tänka två gånger för att inte handla för mycket.

Nina på Johangården sa...

Hos mig behövs inte handlas... kylskåpet är fullt. Jag gillar att ha rejält med mat hemma. Rätt som det är kommer någon hungrig och är skåpet tomt då så måste jag ju till den förhatliga affären. Sedan jag gick in i väggen gillar jag definitivt inte att handla.

Nässelblom & choklad sa...

Tycker att jag handlar mest hela tiden och det gör jag väl också eftersom jag inte har någon bil. Trots det saknas alltid det mesta i kylskåpet och i fruktkorgen. Men det är bara att vara glad över att ha en matälsaknde make, två matglada tjejer och ofta deras kompisar vid köksbordet. Tyvärr har jag märkt att en del tjejer börjar bry sig om vikt alldeles för tidigt i livet. De hoppar över att äta i skolan, men handlar gärna godis senare på dagen. När det är mat man kan äta mycket av!

Ingrid E sa...

Mitt kylskåp är relativt tomt, fylls mest när jag får fint besök från Hisingen :-)
Brukar också frysa av i januari, praktiskt för då kan man ha varorna på balkongen men i år har det ännu inte blivit av för vi har knappt haft några minusgrader.

Hannele sa...

Nina, jag har tröttnat på att handla mat åt ungdomar, som jag inte ens vet, om de vill eller hinner äta hemma. Jag passar på att äta ute ibland, då slipper jag disken också :)

Nässelblom & choklad, ungdomarna borde ju veta, att det inte är riktig mat man blir tjock av, utan det andra man stoppar i sej i hungern. Skicka maken och handla mat!

Ingrid E, praktiskt för oss att skicka inköpslistan till huvudstaden, tufft att ha maten på balkongen i ösregn :)

Eleonor (Elle) sa...

Har knappt något i min kyl!!! jag är ju ensam.. MEN... när sonen kommer hem då blir det ett rama skri.. var är all mat ... hade alltid kylen full tidigare .. o frysen också !! men jag har sagt til sonen kommer han oanmäld o vill ha ngt. speciellt nu för tiden , får han gå runt affären-... Varför ska jag ha en massa som jag kanske får slänga ... nej.. det är andra tider nu ... när jag lever ensam .. förutom för katterna .. till dem finns det vardagsmat och godbitar .. ALLTID!*L*

gerda-thyra sa...

Här slafsas det och äts i tid och otid, tycker jag... Ibland skäms jag när vi kommer ut från mataffären...
Jag riktigt längtar till det bara är jag, maken och katten här hemma!
Det dröjer ju...tvillingarna är ju inte flyttningsbara på långa vägar ännu!
Idag har jag sått mina "pungfrön"... Håll tummarna och kom in och titta!

Hannele sa...

Eleonor, vi har också sagt till barnen, att vi inte kan ha kylskåpet fullt jämnt och de tycker att det är bra, att vi handlar måttfullt och har slutat att slänga mat.

Gerda-Thyra, egna sådder är alltid spännande. Man ska unna sej lite gott här i livet, bara man handlar med måtta, så att man slipper att slänga bra varor.

Hemma på Landet sa...

Kram till dig du, din goding.:-)

Hannele sa...

Kram, Stina :)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Har inte hunnit läsa din blogg på ett tag men jag skrattade gott åt din pappas filmer av rivningsarbete. Det bor en liten pojke som gillar grävskopor i varje vuxen man.
Vilken fin ordning ni har i kylskåpet (jag har alla pelargoner längst ner...).

Hannele sa...

Karin, rivningskåkar är roliga så här efteråt.
Om det är ordning, så beror det enbart på min son, som städar ibland :)

annebelle sa...

Vad härligt med ett inteproppfullt kylskåp. Vi är 5 så här är det ofta fullt...Men nu äter vi ur frysar och skafferi. Det senare är så fullt så vi skulle kunna klara oss en månad utan att handla.

Hannele sa...

Annebelle, visst känns det härligt att nån gång tömma skafferi och frys,. Vi kämpar hårt för att minska innehållet i skåpen. Utöver vår stora familj, har det varit flera flickvänner också, kylskåpet har känts alldeles för litet - fast inte just nu :)

Anki sa...

Vårt kylskå är bara hälften så stort men då får man också bara in så mycket som går åt på en vecka.

Hannele sa...

Anki, mindre kylskåp tror jag inte vi skulle klara, när det var som värst, funderade vi på att köpa ett kylskåp till, men vi har ju kallt garage, där vi förvarat frukt och grönsaker. Skönt, när familjen blir mindre :)

Inkivääri sa...

Hih, meillä ostetaan iso kaappi täyteen kaksi kertaa viikossa nykyisin - kolme nuorta poikaa kun asuu perheessä eikä me isotkaan niin vähäruokaisia olla, mehän syödään kaikki ruuat kotona, kun ollaan kotona töissä.

Hannele sa...

Inkivääri, tuollaistahan meillä aikaisemmin, vielä tyttöystäviäkin ruokapöydässä, nyt alkaa helpottamaan ja se on minusta vain ihanaa :)

Poppins sa...

Haha! Kylskåpet är väl inte så värst fullt hemma hos oss. Men FRYSEN! Det verkar inte finnas någon botten i den eftersom den aldrig sinar...

Hannele sa...

Poppins, lyckliga du :)

Jenny sa...

Ja, vi slänger alldeles för mycket. Jag funderar att ha det som utmaning att äta alla livsmedel man köper in nästa månad. Det är väldigt bra tips man får på din blogg!

Hannele sa...

Jenny, att slänga mat handlar både om miljö och pengar, det gör många kronor även i den privata plånboken.

Jill sa...

Underbart. Ska fota i helgen så ser du vårt akuta behov. Vi äter just nu bara hämtmat och pasta...

Hannele sa...

Jill, ibland har man mer än man visste :)