Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

26 januari 2008

Olssons Park i Göteborg

Vid Guldhedstorget finns resterna av Olssons Park.Sommar av Nils Sjögren vakar över dammen sedan 1947.Får jag tid att mata duvor, får det bli vid rhododendron här.Det är nog vackert här på våren och sommaren.Vårlökarna tittar fram och julrosorna blommar för fullt.Den tidiga trollhasseln blommar redan.Parken bär namn efter Carl Olsson som var en stor trädgårdsentusiast. Här fanns mycket originella trädgårdsodlingar. På fyrtiotalet beslutades att trädgården skulle bli en del av den nya bebyggelsen i Guldheden.Värt att hitta en stig till toppen på Landalaberget.En utsiktsplats över hela Annedal och över staden.Man kan se ända till Hisingen och Ramberget.

20 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Godmorgon Hannele Så härlig park kan inte begripa så många parker de planerat in i dina trakter? Det är ofattbart men just att de bevarade detta vackra för det nya samhället där var ju skönt. Bänkarna som man ser där skulle jag vilja sitta som gammal med och mata fåglarna en lagom varm dag.Guldhedstorget ett härligt namn och blommorna som återkommer där år från år härligt Ha en skön helg nu med dig

Hannele sa...

Filifjonkan, det begriper jag knappt själv och fast jag bott 35 år i Göteborg, är många av dessa platser nya för mej också, det är verkligen roligt att göra upptäcktsfärder i sin egen stad. Ha en fin dag själv.

gerda-thyra sa...

Olssons park är helt fantastisk på sommaren! Tyvärr var den mycket finare för några år sedan, sköttes betydligt bättre då... de har nog bytt parkskötare, tror jag!?
Men att sitta vid dammen en varm sommardag och äta en glass och titta på fåglar och fina blommor, det är inte fy skam!
Det finns en liten brunn där också.

Strumpstickan sa...

Kanske en fotobok på g?

Canis Lupus sa...

Gör gärna en repris på de bilderna sen till våren då tagna i exakt samma vinklar. Allt kul att jämföra. Vackert med kuperad terräng

Kristina Eriksson sa...

Jovisst känner jag igen mig. Jag bodde på Södra Guldheden men var även en del på norra för jag hade en kompis där. Jag gillar de där små stigarna/asfalterade småvägarna som följer landskapet. Finns norra Guldheden med i den där boken om utflykter? Har du varit å gått bland husen i Landala egnahem? Det är fina grejer!!!

Lis sa...

Schön wenn man einen Park ganz in der Nähe hat. Ich gehe in unserem Park auch gerne spazieren, egal um welche Jahresezeit!
Lg Lis

Hannele sa...

Gerda-Thyra, den lilla brunnen såg vi, vi får ta oss dit på sommaren och äta glass där nån gång.

Strumpstickan, den fotoboken finns egentligen redan i Göteborgarnas Promenadguide, varifrån vi hämtar tips.

Canis Lupus, du har rätt, borde ta nya bilder, när allting blommar, vi vår se, vikken vårr det kan bli :)

Kristina, Landala egnahem har jag inte sett på tjugo år, vi får återkomma på sommaren. Tipsen är hämtade ur Göteborgarnas Promenadguide, finns många platser från innerstaden.

Lis, jede Jahreszeit sind schön.

Ingrid E sa...

Otroligt intressanta platser ni hittar genom promenadguiden! Tack för att du tar oss dit. Trots att jag är gammal göteborgare är här helt nya platser för mig. Olssons park har jag aldrig förut hört talas om. Gillar namnet!

Hannele sa...

Ingrid E, visst är det kul att hitta så många fina nya platser även när man är göteborgare.

Nina på Johangården sa...

Härligt med så mycket parker och strövställen. Fast gärna utan allt regn ni på västkusten har.

Hannele sa...

Nina, regn kan man ju ändå inte påverka, bäst att göra det bästa möjliga av situationen :)

Anki sa...

Fast det är ännu finare på våren! Men jag tycker nog att Södra Guldheden är bäst ändå! Fries torg är mer liv och rörelse. Jag tror att de tär biblioteket som drar.

Hannele sa...

Anki, jag är inte så bekant med Guldheden, att jag kan göra direkta jämförelser. Det är nog säkert att det är vackrare, när allting blommar, ska försöka ta mej dit då.

annebelle sa...

Åh vilka underbara vårtecken, trollhassel i blom...jag får nog flytta till Göteborg och ta med mig nya huset...:-)

Hannele sa...

Annebelle, här är sommaren och blomstringstiden lite längre, men vi ser nästan aldrig snö.

Smeden Bengt sa...

Kommenterar här fast det är några dagar gamalt inslag med bilder. Tackar för ditt besök i smedjan. Det var trevligt. Du är alltid välkommen. Så till bilderna, De var vackra.
dottern Marlene http://blogg.marlenes.nu/ bor ju i Annedal så en dag ska vi nog besöka denna utsikt någon gång!
Jag önskar dig att fortsätta att ha det fint i ditt paradis!

Hannele sa...

Smeden Bengt, det finns ju så många fina vackra parker mitt i Göteborg, man bara ilar förbi utan att ens se dem.

Marlene sa...

Det vore ju konstigt om vi inte sprang på varann en dag... I olssons park var jag för några månader sedan men visste inte att den hette så, underbar liten park var det. Och där nere bor ju G-T och jag, fast det visste du ju redan efter Esmeralda-promenaden.

Hanneles paradis sa...

Marlene, Olssons Park måste vara fint på sommaren, måste försöka ta mej dit då.