Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

27 januari 2008

Killar, blunda

Nina var orolig att jag köpt för liten handväska, men mina små svarta vaxpärmade skrivböcker får plats. Där skriver jag anteckningar på olika föreläsningar, annars använder jag kameran som anteckningsbok, fotar växtetiketter och liknande. Glasögon funkar inte alltid, jag har mina kontaktlinser, ifall jag plötsligt blir sugen på bastubad eller finsk tango.

17 kommentarer:

Filifjonkan 1 sa...

Hannele..jag skrattar ihjäl mig du är för rolig,, du glömde visa de små gummisnoddarna och en liten bit snöre en näsduk en nagelfil ett tuggummi öppnat en femtioöring en biobiljett ett litet papper med telenr på...skrattar igen.... handväskor är lättare att säga vad som inte är i den än vad som finns i den eller hur.
Godnatt

Hallatar sa...

Uskaltaako tänne suomeksi kommentoida? =)

Sun käsilaukkuun mahtuu paaaljon tavaraa.
Ja kaikki tärkeitä. =)
Ja aika söpöjä. =)

Anonym sa...

Där rymdes det ju massor !!

Hannele sa...

Filifjonkan, negelfil har jag ju, glömde väl, ett par biobiljetter, men försöker tömma ibland, snå lappar med telefonnummer har jag inte längre, skriver sånt i min skrivbok.

Hallatar, monella kielellä täällä kirjoitetaankin, olen ruvennut ostamaan sellaisia kauniita tavaroita, oppinut, mikä tärkeetä :)

Helga, det viktiga har jag alltid med mej.

Strumpstickan sa...

Linser och tango:)

Eleonor (Elle) sa...

Härligt med stora väskor !! Själv föredrar jag hemsydda kassar och en mindre väska . "typ" liten rygsäck... kram!

gerda-thyra sa...

Så bra, då fick du städat i väskan nu när du skulle visa upp innehållet! Fast det är klart, du har ju nyss bytt väska så det kan ju inte ha blivit så stökigt ännu!?
Hos mig visar jag årets första ros...

CrimsonAnna sa...

Klokt med linser i bastun-jag gjorde misstaget att gå in med metall-skalmar och det kändes:O

malou sa...

Jag hoppas att du inte alltid har så välstädat...Drar runt med en axelväska modell s t o r med ungefär samma innehåll, men måste dessutom klämma ner lunchlåda och solglasögon - och skohorn!

Nina på Johangården sa...

Oj, jag har inte så mycket i min väska. Den innehåller kursläxan, och därför måste väskan vara av den större modellen...

och almanackan, mobilen, hemnycklar, pennor, plånbok... och inget mer.

Fast om jag ska någonstans och ha saker med mig så åker de ner i denna väska. Men ack så tungt det blir att släpa runt på. Helst vill jag slippa att ha en väska över huvud taget.

Tyvärr är min kamera av det större slaget så den har egen väska, som går att hänga snett över axeln och kroppen. Annars är kamera ett bra redskap för minnet.

Ingrid E sa...

Hum! Snacka om att redigera verkligheten:-) Jag hittade minsann ditt inlägg från februari 07 som visar allt skräp som du också går runt med. Dock, duktig flicka som städat!

Hannele sa...

Strumpstickan, kul att se sin danspartner och en gång har jag dansat sönder mina glasögon :)

Eleonor, egentligen är denna väska liten, mina saker råkar vara ganska små.

gerda-thyra, det är ju bra med ny handväska ibland, för då blir det städat :)

Malou, solglasögon använder jag inte, men glömde tydligen min lilla skoho, för den har jag alltid med mej i handväskan.

Nina, är det kurs eller liknande, tar jag en annan väska och stor långsam kamera funkar inte för mej.

Ingrid E, efter det inlägget har jag lärt mej att hålla bättre ordning, det är bra att köpa ny handväska ofta :)

Åsa sa...

Hihi hur mycket frå plats i en väska egentligen. jag grävde imin väska och det känns som halva livet får plats.. Allt finns för alla eventualiteter..

Lotta sa...

Den rymmer en hel del, din nya väska :) Jag har köpt mig en mindre bara för att inte bära med mig så mycket men följden blir att den buktar som en rund korv... Varför skall man alltid ha så mycket med sig "utifall att"? Typiskt kvinnor :)

Hannele sa...

Crimson Anna, nej, inga smycken i bastun, skönt med linser, även när jag badar.

Åsa, nu när jag inte längre har småbarn, är jag inte lika förberedd, men jag klarar mej oftast :)

Lotta, tunga väskor har jag tröttnat på att bära,
försöker minimera innehållet.

Linda Lunda sa...

Du är sagolikt underbar!!! One of a kind!!!
Du är unik!
Linda

Hannele sa...

Linda, bara lite tokig :)