Vi har en del körsbär, så clafoutis passar bra, lite annorlunda tårta.
Förr fick även jag fira på Johanna-dagen, men av någon anledning är
Hanna och Hannele flyttad till 5 januari. Hos Kinna kan du hitta fler tårtor.
Clafoutis är en klassisk fransk kaka med körsbär, litet lik pannkaka. Det finns många olika recept, jag väljer majsmjöl, för då blir det glutenfritt, om så önskas. I min gamla Franska Kokbok står det syrlig mjölk, jag väljer crème fraiche, man kan välja laktosfritt. Snåla inte med körsbären.
35 kommentarer:
Tittar in o säger hej. Har nu pratat med mina Göteborgssläktingar om att jag vill se Hisingen, så nästa besök så...Ha det gott!Anna
Anna, kul, det finns många km härlig havsstrand.
Ser smaskig ut!
Vilket roligt recept och kul med bären som hänger ut över kanten:) Jag har själv namnsdag Kristina så då får det väl bli någe gott!
Purple, på sommarn behöver man bakverk :)
Strumpstickan, roligt att leka med körsbär. Önskar dej också fin namnsdagsvecka.
Clafoutis mmmmmmmmm!!!! I love all fruit so this is great! Lovely pic and recipe Hannele!
Jösses så smarrigt!
DMH/Samuel
Åhh så gott det ser ut... supergott!! Kan inte ens plocka våra röda vinbär för de blåser så fruktansvärt ho oss...
Kramar
Yolanda Elizabet, I love to have my own garden :)
Samuel, man får passa på nu, när det äntligen är bärsäsong.
Dubbelörnen, clafoutis är gott, lite annorlunda, enkelt.
Så mycket blåser det inte här idag, kram.
mmmm... ser gott ut det där. Synd att det inte växer några körsbär hemma hos mig. Jag älskar körsbär. Satt alltid i körsbärsträdet som barn och åt och spottade kärnor.
Ser väldans gott ut måste jag prova, har inga körsbär i år de två som fanns på mitt nya träd tog fåglarna kanske man kan använda röda vinbär..hmm får prova..=)
Ser väldans gott ut måste jag prova, har inga körsbär i år de två som fanns på mitt nya träd tog fåglarna kanske man kan använda röda vinbär..hmm får prova..=)
Oj så det blev det var inte meningen..=) förlåt..
Nina, jag kan se dej sitta i körsbärsträdet och spotta kärnor :)
Monica, det går säkert att testa med andra bär.
This cake looks very delicous.
Stadtgarten, yes, a simple French dessert
and my own cherries.
Mums vad gott det ser ut! Hoppas David vaktar bra så du får många körsbär kvar;)
Undrar om det är ett av den där stora amerikanska kockens recept - tror han hette Bärry White...
...okej: DEN var dålig, jag vet!
DMH/Samuel
Mie, David sköter sej riktigt bra :)
Samuel, fransman var det ju..
Mmmmh'!Lecker!
Hej!
Ja de ändrar ju som sagt namnsdagarna ibland,så man vet ju inte alltid när man ska fira=)
Dottern heter Johanna blandannat,så vem vet det kanske blir en god kaka?Din franska körsbärskaka ser god ut.Ska ta receptet.Tack!
Ha en skön sommar trots det regninga och blåsiga vädret./Karin
Ser smaskigt ut. kram Lily
Jeg prøver igjen,for jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd å legge igjen en hilsen til både deg og Julie-k uten å bli lagt inn .Men idag virket det hos Julie-k,så jeg prøver igjen.
Kjære Hannele jeg er så impornert over både deg ,din "tregård"og dine mange flotte innlegg i fra både fjernt og nær .Alle dine morsomme figurer og ikke og forglemme dine herlige oppskrifter.
Jeg ønsker deg mange flotte dager fremover.
Stor klem fra Tanis
Birgit, my own cherries :)
Karin, enkel och bra körsbärskaka.
Johanna ska ju firas nu på lördag,
fast det gör ju inget, om man råkar fira en gång för mycket :)
Ha det skönt och ta vara på de mindre blåsiga dagarna.
Lily, det är fin årstid med alla bär.
Tanis, tråkigt, om bloggen inte funkar. Tack för alla trevliga orden, önskar dej också många fina sommardagar nu.
Men vilken godisbild. Kram
Stina, visst är vi fruntimmer värda lite godis :)
Kram.
Mmm så god kakan/tårtan ser ut! Toppen att kunna använda sina egna bär.
gott..=)/åsa
Karin A, körsbärsclafoutis känns lite nyttig,
inte så tung, visst är det underbart att kunna skörda i sin egen trädgård.
Åsa, kan rekommenderas, även med annan frukt.
Ohh du pärla.... den skall jag pröva ser jättemumsigt ut tack tack!
Filijonkan, ett enkelt recept och enligt originalet funkar sura körsbär bäst, så det passar många.
Ditt tårtrecept tas emot med förtjusning men vi får byta ut körsbären som vi redan ätit upp. Min mamma och jag har två namnsdagar och en födelsedag i fruntimmersveckan så vi får baka fler.
Nicoline, det går säkert att byta ut körsbären mot annan frukt och bär, man tager vad man haver :)
Superfin och dessutom glutenfri vilket är ett extra plus. Ha en skön sommar!
Kinna, det är ju så enkelt att fixa glutenfritt, om man får såna gäster och det passar lika bra till alla andra, onödigt att baka dubbelt. Ha en fin sommar själv.
Skicka en kommentar