Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

19 juli 2007

Finn fem fel

Finde die fünf Fehler. Found five faults. Viisi virhettä:
"Blå blå vindar och vatten, blå blå himlar och hav.."
Jag tjänare 1 kr när jag lämnade Seven Up-flaskan i affären.
Dajm är ju gott... Vem släpper bara ner pappret?
Fiske och kanotpaddling är trevligt.Grillning på berghäll kan få berget att spricka.

32 kommentarer:

Monica sa...

Det är trist med allt skräp överallt..

Hannele sa...

Monica, visst, har man orkat bära dit, borde man nog även orka bära hem de tomma förpackningarna.

En annan Monica =) sa...

Så vackra bilder du visar men visst fanns det fem fel och riktigt stora fel..vad är det för fel på människor som inte kan plocka upp sin egen skit (ursäkta) men jag blir lite upprörd..

Hannele sa...

En annan Monica, visst blir man lika förvånad varje gång, ibland plockar jag med mej lite av andras skit, med har inte plastpåse med mej jämnt.

Lily of the valley sa...

Det är synd när de ska förstöra sådana vackra platser med att skräpa ner. Hur svårt kan det vara att ta det med sig hem igen????

Hannele sa...

Lily, precis, det väger ju mindre på väg hem.

art[e]fact sa...

Bilderna får en att tänka till... Haha, ja, mandelblomman blommar på våren, bilden är tagen i början på juni för två år sedan i Botaniska trädgården här i Uppsala; "man tager vad man haver"... :)

Hannele sa...

Art[e]fact, vi har mandelblomman i vår trädgård,
den doftar så gott och jag gillar vilda blommor ;)

Nina på Johangården sa...

Jag blir galen på allt skräp som slängs överallt i naturen. Inte hjälper det att vi ska sopsortera. Istället ligger soporna lite här och lite där ute.

Jag hittar massor med sopor och skräp när jag är ute med mina hundar och travar genom skog och mark. Skulle kunna fylla hur många sopsäckar som helst.

Sylvia sa...

Uff, så trist at noen forsøpler naturen. Jeg lurer på om dem slenger fra seg slikt hjemme i deres egen stue?
Etter 1 uke på Ærø, Danmarks "grønne" øy, og mest solrike øy (det kunne saktens trengs på en ferie i år!) har jeg begynt å tenke enda mere på miljøet.

Hannele sa...

Nina, visst är det märkligt, vem tror dom att ska plocka upp och städa efter dem?

Sylvia, det kan man ju undra, om det ser likadant ut i deras hem? Vi får nog alla tänka lite mer på miljön.

Millis sa...

Man kan undra hur de tänker egentligen, inte alls förmodligen.

Hannele sa...

Millis, tyvärr är det väl så..

Kix sa...

Usch då! Fina bilder om det inte vore för skräpet... Har inte folk gått på skogsmulle?!!

Filifjonkan hemkommen i natt sa...

hej Hannele. Nu så är det hemkommet här,Skönt har det varit. Men det var ju vackra berghällar men de som skräpat ner skulle ha stryk och få komma och städa efter sig genast (du som gjort detta om du ser det så skäms med dig och far dit och städa din lort genast.) Grr,,ja Elda på berghällar folk har tydligen tappat sitt vett i sjön.Finns ju grillar och man kan elda på annat vis.Hoppas du haft en bra vecka skall försöka läsa ikapp men det är mycket man missat nu så det får gå i omgångar..

Hannele sa...

Kix, precis, har man varit skogsmulle, så har man ju lärt sej en hel del, visst ser det konstigt ut mitt i det vackar att hitta nadras skräp.

Filijonkan, kul att se dej här igen, roligt att semestern har varit bra, det skulle vara något att låta folk själv städa efter sej.
Det är så lite kunskap, att man inte kan elda på berghällar utan att göra stor skada.

Christina sa...

Åhh så trist att folk bara slänger sin skit överallt...synd på en vacker natur
Kram

Kristina Eriksson sa...

Ja det där kan jag gnälla hur mycket som helst över. Hur tänker de som lämnar kvar sin skit!?

mossygreen sa...

Rackarns också......man får ju skämmas över människosläktet som skräpar ner så förfärligt i vår vackra natur!!!! Och sen klagar bil och båtfolket när de råkar få en måsskit på taket eller kapellet !!!!

Hannele sa...

Christina, skräp förhöjer ju inte det vackra, så onödigt att slänga skräp på fina platser.

Kristina Eriksson, visst är det ledsamt, vi har i alla fall försökt uppfostra våra barn.

Mossygreen, läste nästan en ännu hemskare sak om båtfolket i morgontidningen; båtarna tömmer sin latrin direkt i havet...

Att ha det gott sa...

Tråkigt att folk inte kan plocka upp efter sig

Hannele sa...

Att ha det gott, ja, och nu ser ofta även stationer med kundvagnar utanför stormarknader ut som dåligt skötta sopstationer :[

lotta sa...

Så lustigt, idag när jag tog en promenad vid stugan i fjällbacka så tänkte jag att jag skulle fota allt som drev iland efter kulingen... usch vad folk skräpar ned. Jag tror mycket kommer från båtfolket. Många engångsgrillar har flytit iland. Såg också i ett lokalblad att kommunen inte ville lägga pengar på strandstädning i år (ungdomsjobb) och då ser det väl ännu värre ut på öarna... Ha det så bra =)

Hannele sa...

Lotta, väldigt dumt att ta bort såna ungdomsjobb, man sparar ingenting på det. Sant att mycket flyter
i land, men detta var bara kvarlämnade saker.

Åsa sa...

Ja fy vad trist när de inte tar upp efter sig.....! =( / åsa

Hannele sa...

Åsa, precis, inte speciellt ansträngande.

TROLLTYGET sa...

Ha, vad kul och bra och riktigt du skriver. Får mej att tänka på en annan bild med fel som jag ska lägga ut så småningom... En sak är väl att folk är lata och därför slänger både det ena och det andra på marken, men vad jag inte fattar är - ser dom inte själva hur fuuuuult det ser ut, eller är dom både lata och blinda.

Kram från Göteborgssidan

Hannele sa...

Trolltyget, precis, vem tror dom att ska plocka upp efter dom? Här vid havet finns inga städpatruller, borde inte behövas i städerna heller..

akson sa...

Tråkigt när de tidigare besökarna inte kan ta med sig sitt skräp hem. Tänk om alla kunde tänka på det sättet då skulle det vara lite renare och ännu lite vackrare i naturen.

Att elda på bergshällar och på ljunghedar verkar vara populärt. Men vet de inte vilka risker de tar?

Ha en skön söndag!

Hannele sa...

Akson, det förvånar ju lite, att sådan elementär kunskap är borta, var man kan elda. Det är ju så lätt att hitta information på nätet. Alla borde ta med sej hem det dom orkat bära dit.
Ha en fin söndag själv.

hpy sa...

Allemansratten finns inte i Frankrike, sa det finns staket och plakat lite har och dar som sager att maninte skall ga in pa privat mark. Men ni borde nog akta er for att det inte blir sa i Norden ocksa, sa som det skrapas overallt.

Hannele sa...

Hpy, det är nog sant, att markägare kan tröttna, när det förstörs och skräpas så mycket.