Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 juni 2007

Guldregn på berget

Visst passar guldregn bra ihop med rhododendron. Vi grävde upp en pytteliten fröplanta från gammelmormors trädgård, nu har den börjat blomma. Guldregn är giftig, men det finns inga förgiftningsfall av giftiga växter, många är onödigt rädda och sågar bort bra växter i sin trädgård.
Rhododendron växer nästan på berget i kallmur jag byggt.

23 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Ja, guldregnet är vackert! Och vilket roligt minne att ta med en blomma från någon älskads trädgård så den kan blomma vidare... jättefint!

Hannele sa...

Strumpstickan, visst ser guldregn häftig ut, jag älskar växter med lite historia bakom.

karin a sa...

De är underbart vackra! :) Blev erbjuden att hämta i en trädgård, kanse skulle nappa på det om jag kan hitta en plats för det. Blir ju stort med tiden...

Hoppas att ni hade en trevlig dag igår!

Hannele sa...

Karin A, det blir precis så stort som du själv vill, man kan stamma upp och formklippa guldregn, på sensommaren.

JULIE K sa...

Ja guldregn er jættefint, har selv lyst på det, men har ju tenkt på dette med giftigheten ifall man får barn eller besøk av barn. Får se hur det blir, man er vel onødig redd iblant.

akson sa...

Guldregn är så otroligt vackra också och är en av de få träd som jag tycker passar nästan överallt.

Ha en skön dag i värmen!

Hannele sa...

Julie, giftighet för att man får barn är helt överdrivet, barn äter inte giftiga växter, men det är vanligt att barn dricker tändvätska och annat.. Man är försiktig med fel saker.

Akson, visst är en stor guldregn mäktig syn på våren.

Elisabeth sa...

Åh, här fanns mycket bra att läsa! Speciellt för en sån "blomsterhandikappad" som jag! Försöker att lära mig dock...!
Kommer gärna tillbaka..

Ha det gott..

cleo sa...

Vi funderar på att plantera guldregn i trädgården, just för att den är så vacker! Hoppas Du får en underbar helg och njuter av vädret och blomsterprakten. Nu är det helt underbart i trädgården, man mbara myser! :-) (PS Skulle Du kunna ändra från Cleoopethra till Inredningsbloggen i Din länklista? Jag använder mig inte av "Cleopethra" som namn längre) Kram!

Hannele sa...

Elisabeth, blommor lär man sej med tiden ;)

Cleo, tycker absolut att du ska skaffa guldregn, har du tålamod och tid, går det bra med en fröplanta.

Ingrid E sa...

Gullregn är inte farligt giftigt, Man måste äta många blommor för att något skall hända. Och de lär vara beska så barnen spottar ut dem.
Gullregn är så vackert. Väntar fortfarande på att mitt självsådda skall blomma.

Hannele sa...

Ingrid E, jag vet inte vad det är för gammal folktro, svärfar höll på att tjata om guldregnets giftighet, fast våra barn nästan har flygit ur boet.

Nina på Johangården sa...

Jag tror att jag kommer och bosätter mig i din trädgård :-)

Hannele sa...

Nina, du är så välkommen ;)

Skrotmaja sa...

He-he, du lurade mig nästan för en stund där...fågelbur att sitta i? Jo jag tackar jag... : )

Hannele sa...

Skrotmaja, jag har visat flera bilder på min fina paviljong,
fikar där varje dag nu.

sericea sa...

det är ju inte gullregnsblommorna som är giftiga utan fröna i fröskidorna som kommer sedan.
jag har verkligen bankat in i min systerdotter vilka växter hon inte får röra, äta och varför, hon kan det som ett rinnande vatten.

en annan vacker giftig rackare är björnlokan. växtsaften brinner som eld och lämnar brännmärken, jag vet av erfarenhet.

Hannele sa...

Sericea, precis, redan en 2-åring börjar förstå, vad som är ätligt och inte (björnlokan är nog större gissel).

Filifjonkan sa...

Godkväll. Ja gullregnet är så himlars vackert Här finns en tomt som har 8 stora träd gullregn på sin tomt. Man blir alldeles betagen när man ser på dem. Värst är att man sitter i bilen då och håller på att köra in i den framför eller köra på trottoaren . Är tvungen att låta bli att glo. Jag parkerar en stund numera mitt på trottoaren och glor istället,,Har sett fler som gör så. Men det är så kort tid den blommar. Ja giftigt är det precis som nerium oleander och Tibasten som också är så vackra,Liljekonvaljen med...suckar

Hannele sa...

Filijonkan, giftiga växter är jag inte rädd för, fast vi har fyra barn, barn förstår. Tibast som doftar så gott, jag tror att en fågel har planterat det i vår trädgård.

Åsa sa...

Ja.. gullregnet.. är fint just nu! jag vill ha blå blommor på mitt regn.. men får nog hålla tillgodo med bladmassa i grönt! =) /Åsa

Hannele sa...

Åsa, det ena utesluter väl inte det andra, två gånger har jag försökt med blåregn, den är lite kinkigare, lite jux med beskärning också.

Monica sa...

Wow! Har ni redan blommande rhododendron där på andra sidan älven. Det var värst! Ser härligt ut!!

Ha det så bra

/Monica