Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

12 april 2007

Loppisfynd Second Hand

Oftast letar jag efter saker till trädgården.
Denna brosch fick kvinnan på 1940-talet i Finland.
Vet inte, om jag ska ta bort de delvis trasiga blommorna?
De är gjorda med gammal bröd-teknik, låter dem nog vara.
Dessa vattenkannor får smycka vårt berg.
Knut gjorde denna kvinnotorso 1948.
Eva Jarenskogs troll får bo i trädgården.
Söt Gabrielkruka med blåklockor,
som saknades i min blåklockesamling..

Jag har köpt en modetidning
Händer väl inte så ofta, för egentligen struntar jag i mode, jag skapar mitt eget mode eller låter Gudrun ekipera mej. Svårt, när mitt hår är krulligt, när det ska vara rakt, mina bröst för små, när det ska vara yppigt, alltid tvärtom, aldrig lagom. Tyck om dej själv, det bästa man kan göra.

30 kommentarer:

JULIE K sa...

Inte dårligt. Jag kjøper heller inte modetidningar, men iblant er det nog roligt at spandera på seg en slik. Spesielt før sommaren, sikkert mycke fint i tidningen : )

Carola sa...

Det kan vara kul att läsa om mode, men det är bara att klä sig som man vill.

Hannele sa...

Julie, man får kolla ibland, om man är 'rätt' klädd ;)

Carola, visst är det viktigt att man själv bestämmer sin stil.

Annelie sa...

Jag är inte mycket för modetidningar direkt, utan föredrar andra tidnigar tex.Mat, Amelia,Datatidningar, Illustrerad vetenskap osv.
Mysig sida med vackra bilder.
Ha en fin kväll!

Hannele sa...

Annelie, mattidningar har jag lite svårt för..

Filifjonkan sa...

Godafton, Det var bra kläder hos den damen Gudrun.Kollade lite sköna rymliga ser att du varit på Gabrielverken och handlat.Har inte så långt dit.Brukar handla där med .Har likadan kruka fast lingon med blad på..Vattenkannorna är ju jättefina och Broschen är underbar Godnatt när du lägger dig

Hannele sa...

Filifjonkan, ja, Gudrun har bekväma personliga kläder, lätt att blanda. Gabrielberken har jag inte besökt, hittade krukan på Myrorna. Vattenkannabroschen var ett fynd, är så glad åt den.

Christina sa...

Vattenkannorna var jättefina!

Tyra sa...

Modetidningar stinker!
De ger en snedvriden bild om hur vi skall vara. Stackars dom som följer dom slaviskt eller "inspireras" av. Jo putsan de blir offer.
Kram Tyra

Tyra sa...

Nytt kort på dej? störtskönt! kram Tyra

Hannele sa...

Christina, vattenkannor är jag lite svag för ;)

Tyra, visst är det märkligt, det där med mode.
Det kortet på mej gör mej glad ;)

Gerda-Thyra sa...

Tänk vad det är roligt att göra loppisfynd! Och sen är det det där med återanvändning... det en person har tröttnat på, är nytt för en annan...!Jättebra!
Vattenkannebroschen är ju helt underbar! Du har väl en diger samling med vattenkannor nu, kan jag tänka mig...fniss
Gudrun Sjöden är en aktningsvärd kvinna, dels gör hon fina kläder och dels har hon lyckats med sin affärside!

Hannele sa...

Gerda-Thyra, kvinnor kan och Gudrun tillhör dem.
Visst är återanvändning lysande idé, ibland kan jag köpa lite skadade saker bara för att de är så vackra att titta på.
Det kan väl hända att jag äger en och annan vattenkanna, vännerna ger också sina avlagda zinkkannor till mej, för jag har sagt, att de får plats i min trädgård.

Gerda-Thyra sa...

Åh, tack snälla Hannele, för FRAMFÖR ALLT tipset om att lämna tomma sidor... Jättesmart! Hade nog inte kommit på det själv...tror jag!

cleo sa...

Haha, har Du köpt en modetidning, det är mer än jag gjort! MIn mamma är Gudrun-tant! Och jag också, lite grann... ;-) Trevlig helg och vilka fina kannor!

Hannele sa...

Gerda-Thyra, hoppas det blir bra och du nöjd.

Cleo, Gudrun har även ungdomskläder ;)

karin sa...

Vilken fin brosch den där vattenkannebroschen! Du får visa oss hela din vattenkannesamling på bild någon gång, för jag antar att du har fler än de du visat hittills.

Åsa sa...

Fina "fynd" du visar... och att ekipera sig är inte alltid lätt.. men om man gör som du säjer.. tycker om sig själv så är det lättare..=)
Ha nu en trevlig skön o varm helg!!! /åsa

Ingrid E sa...

Det är guld värt när man hittar en bra klädaffär för folk som liksom vi är i vår bästa ålder. Jag har en på hemmaplan, Britts Mode.
Fina grejor du har i din trädgård. Det här med vattenkannorna är intressant för jag trodde att du inte brukade vattna....(förutom krukor alltså).

Stina sa...

Hej!! Tack för kommentaren i min blogg. =) Vilken fin trädgårdsblogg du har. Tyvärr har jag själv ingen trädgård, men det är alltid kul att klicka omkring och insprireras även inom det området. Det är ju bra att få en massa idéer till den dagen man har en egen trädgård. Jag länkar dig, för hit tänker jag komma tillbaka. Ha en skön fredagskväll. Kram

Hannele sa...

Karin, jag har visat lite av mina kannor, men får väl göra det igen. Visst är broschen härlig, ibland har man tur och ögonen med sej.

Åsa, det är ju säkrast, om man tycker om sej själv ;)
Ha en fin solig helg själv.

Ingrid, skönt att kunna gå in i en affär och veta, att där finns något som passar, för inte vill man lägga tid på att leta. Vem har sagt att jag vattnar med mina vattenkannor? De är utmärkta fågelbad, man kan plantera blommor i dem, om man gör hål i botten.

Stina, tackar, en liten balkong har du kanske? Odla kryddor och tmater där?

Bengt sa...

Som vanligt trevli saker och bilder. Härliga troll!
Jag tyder alla vattenkanner på att du ordnar en varm härlig sommar!

Birgitta sa...

Snygga vattenkannor, inte alltid så lätt att få tag på, men du har lyckats.

StyggaLillaLoppan sa...

jag är också för blomsterporr. TYckte om den nya Rosie ...ha en skön helg och härliga fynd du gjort

Tette sa...

Toppen härlig bild på broschen - när man inte vet, så syns det knappt att blommorna är trasiga, åtminsiton inte på fotografiet.

Alltid lika roligt att besöka din blogg. Ha en trevlig helg!
//Tette

Hannele sa...

Bengt, tackar. Troll är alltid trevliga. Det kommer att bli fint på vårt berg även denna sommar, det är jag säker på.

Birgitta, man får ha ögonen med sej och kolla ofta. Jag använder vattenkannor till mycket, odlar i dem också.

StyggaLillaLoppan, det fanns mycket trevligt i Rosie, de engelska krukorna fick mej att länta dit. Ha en fin helg själv.

Tetet, tack. Visst är broschen söt, jag ska inte ändra något, den får vara som den är.

Tanis sa...

Herlige bilder hos deg. Jeg forbinder alle vannkanner med deg.
Og det er bare godt ment,for jeg har aldri sett så mange fine vannkanner som hos deg.Det er bare en fryd og besøke deg,og dine innlegg er "kule" som vi sier her i Norge Ha en strålende helg,og kos deg i hagen din

Hannele sa...

Tanis, tack för de trevliga orden, jag älskar vattenkannor, de ser så trevliga ut i trädgårdar. Jag önskar dej en riktigt trevlig helg, hoppas ni får det varmt också.

Stina sa...

Vi har en ganska stor balkong faktiskt med två rejäla blomlådor. Vi odlar smultron där och förra året hade vi även lite kryddor, men man kanske skulle testa tomater oxå. Tack för tipset. Kram

Hannele sa...

Stina, jag ska visa bilder på min mammas lilla balkong någon dag. Tomatplantor kan du köpa färdiga, men du kan ta frön från middagstomater och du hinner nog med det också ännu.