Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

12 februari 2007

TEMA: Varme, ild

Sista bild, Sylvias temaveckor: Uke 7: VARME/ILD
Lite motvilligt visar jag en bild från huvudstaden.
Sista veckan var svårast, roligt att vara med.

Allt om min buske
Tvingade maken följa med på bio, för trädgårdskompisarna upptagna. Allt var bara plumt, att ungdomar äter giftig torkad svamp, man ska inte bjuda minderårig på vin. Lite sperma på rhododendronblad fick till följd att hela trädgården skulle sprutas med DDT, är det roligt? I kväll tittar jag på Saltön. Jag kände igen trädgården och såg att filmen delvis var inspelad i Hellekis Säteri i Kinnekulle, Hannu Sarenström gav oss tips att besöka den förra sommaren. Efter filmen läste jag eftertexten, där stod Vänersborg.
Så här ser de vackra blosterbroderierna ut i Hellekis Säteri, som är privat. Den längsta tagningen i filmen var på hösten, när trädgården skulle föreställa död och förstörd efter giftbesprutningen. Nej, jag förstod inte filmen och visste inte, när jag skulle skratta. Hyr Green fingers istället.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vi var på Hellekis i somras, maken o jag... tom maken tyckte det var fantastiskt.. och det var det verkligen. Vilka vackra rabatter och gott kaffe med dopp. Atmosfären var lugn....
Ja ett till besök i sommar får det bli.Åsa
http://asas.tradgardsblogg.se/

cleo sa...

Oj, vad fint det ser ut. Längtar efter grönskan och värmen nu...

Sylvia sa...

Så fine lys!!! De varmer!

mymolly sa...

Jag såg allt om min buske i lördags och tyckte jätte mycket om den.... mest av allt all scenografi som gick i turkost. Jätte mysig.

Hannele sa...

Åsa, visst var det väldigt trevligt kafé där, och fin rosengård, Hellekis är värt ett besök.

Cleo, det är lit erått i luften, man börjar längta.

Sylvia, ljus är alltid mysigt.

Mymolly, lustigt, för jag lyckades inte se så mycket vackert alls, tyckte deras nyinflyttade hus var så tråkigt, inga vackra interiörer, av trädgården såg man mest bara stor gräsmatta.

Nina på Johangården sa...

Saltön låter definitivt bättre än buskfilmen.

Tanis sa...

Her er det bare en ting å si .
Nydelige bilder og koselige kommentarer,jeg må bare inn å se,å tenk det er helt gratis.
Tusen takk for titten

Julie K sa...

Ja det har varit jætteroligt med dessa temaveckorna. Har flere varma bilder jag skal vise efter hvert : )

Hannele sa...

Nina, det kan jag övertyga dej om.

Tanis, det bästa i livet är gratis :)

Julie, visst har det varit roligt, men värme är svårt..

Katrin sa...

Allt om min buske var den bästa svenska film jag sett på länge!!! Men annorlunda det kan jag hålla med om ... Saltön känns ju inte direkt nyskapande GÄSP!!!!!

Hannele sa...

Katrin, min besvikelse kan beror på, att jag föväntade mej lite lite mer kunskap om trädgård, när det nu kallas för trädgårdsfilm. Att sitta i en koja och käka hallucinogen svamp skrattade inte jag åt.
Gäspar hellre :)