Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

7 januari 2007

New Frog for my Glasses

Som julklapp fick jag en söt groda av maken, fiffig glasögonhållare, som står på mitt skrivbord. Väldigt praktiskt, och så blir jag glad av att titta på honom.


Vastarannan kiiski?
När vi var unga och nykära, firade vi vår första jul tillsammans. Som den första julklappen hade min käresta själv målat en tröja med textilfärg, en fågel och skrivit på finska Vastarannan kiiski; Käringen mot strömmen. Man kan ju undra, varför han skrev just det och hur han ändå vågade gifta sej. Dessutom hade jag lärt honom fel, gärs är fisk.

14 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det där var en praktiskt anordning. Jag skulle behöva en i varje rum... för jag lägger bort läsglasögonen precis var som helst och letar och letar och letar och l...

Hannele sa...

Bloggblad, värst är ju att man ser inte att leta :)

Anonym sa...

Inte tokigt alls! Hade jag en sådan kanske jag skulle börja använda glasögon igen!

(har synfel men klarar mig bra ändp ÄN så länge!)

Vad kul att du också har 4 barn om än större än mina.)!

Manon från http://manon.blogg.se

Kunde inte skriva inlägget som "other"!

cleopethra sa...

Ha, ha! Kären mot strömmen, jag gillar det! :-)

Hannele sa...

Manon, skönt om du klarar dej utan glasögon, när jag simmar och sånt, har jag helst engångslinser. Hade vi vetat, hur mycket läxförhör, förädrarmöten, fotbollsträning och annat 4 barn innebär, kanske hade vi tänkt en gång till. Fast maken har på skoj frågat, om vi ska göra en till :)

Cleopethra, precis så tolkar maken det ;)

Anonym sa...

Jamen den var ju söt ju,, sov gott sen ikväll hälsar Filifjonkan som lärt sig säga Götamalla Sveamalla och Norrlanissa men det är kanske felstavat. Nakkemi är väl godkväll..?? :)

Lars Anders Johansson sa...

Den skulle min mor älska!

Hannele sa...

Filijonkan har tittat på Finska Nyheter, Uutisia?
Näkemiin. :)

Lars Anders, då får du skaffa en groda till Mors Dag, adressen finns i länken.

cleopethra sa...

En liten utmanhttp://cleopethra.blogg.se/070107092718_utmaning_antagen.html#commenting till Dig;

Hannele sa...

cleopethra, ok, jag tar utmaningen, får fundera lite, såg den redan igår, verkade svårt :)

cleopethra sa...

Nej, detg är inte för sent, så kart! Jag tycker det är så kul hur oika smak vi alla har och det skulle vara så kul att se vilken pryl Du väljer ut. :-)

cleopethra sa...

Nu förstår jag, NEJ det är inte försent med den andra utmaningen! Det skulle vara SKITKUL (ursäkta språket) om Du antog utmaningen med 5 påståanden varav ett är falskt!!!!! :-) Snälla, gör det!

Hannele sa...

cleopethra, nu har jag snällt svarat på alla utmaningar :)

Yvonne sa...

Hei!

Frosken var kjempefin - jeg har aldri sett en slik før! Lurer på hvor man kan få tak i de? Morsom side - her koste jeg meg!

Yvonne
www.fjellvang.no/quilt