Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

13 januari 2007

Tjugondedag Knut

ska julen dansas ut, våra söner har haft roligt på havet,
soligt och +6°C i vattnet, lite varmare i luften.

Utmaningar
Nu har Sylvia utmanat mej: "Såååå....jeg utmanar deg til å prøve ridning!" Jag som är rädd för hästar, rädd för höjder, jag var jätterädd för hundar när jag var liten, jag var rädd för mörker, rädd för vatten, rädd för allting.

Jag vill köpa en gungstol, fast jag hittade nyss en billig våtdräkt på rea...

Tidigare har Cleopethra utmanat mej att visa någon möbel/pryl hemma, min favoritmöbel har jag redan visat.
Nu visar jag även ett askfat från 1952, en liten sjöjungfru, som min mor fick som present. Det roliga är, att min pappa avskyr allt vad rökning heter.
Nu är de ju båda omgifta. Så många presenter har pappa inte köpt till min mor, denna sjöjungfru är mej ganska kär, fast den har blivit halshuggen.

Jag vill i min tur att utmana Lars Anders, som har känsla för vackra ting, berätta om någon pryl/möbel i hemmet, som han inte vill byta bort.

4 kommentarer:

Sylvia sa...

Ja, håper du tar den utmaningen, så tøff som du er!!!
Selv om du er redd for hester, så behøver du ikke ha noe med den å gjøre, du skal bare SITTE på den, og få noen andre til å holde den!!
Du kan velge en liten hest, så er det ikke så langt ned. De er kjempesterke!!!!
Ta bilde, for jeg vil ha bevis :)

Hannele sa...

Sylvia, jag har aldrig suttit på en häst, men som du säger, det finns små låga hästar för oss höjdrädda :)

elizabeta sa...

Lustigt, för när man blir äldre så är man fortfarande rädd för allting,men alldeles för nyfiken för att låta bli. Barnet vaknar igen!
Så vacker din lilla sjöjungfru är!

Hannele sa...

Elizabeta, man byter räddslor, bli av med några och får nya istället. Min mor tycker också om sjöjungfrun, men jag har fått den nu.