Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

25 januari 2007

Allt om min buske

Sexkomedi i trädgårdsmiljö. Det vackra och välbärgade paret Nils och Karin flyttar in med sin dotter Barbro i det exklusiva villaområdet. I huset intill med den botaniska trädgården bor systrarna Isabel och Lily. Systrarna sköter trädgården och livnär sig på att arrangera guidade turer genom den artrika floran. Mötet med systrarna blir omvälvande för Nils och Karin när deras ordnade tillvaro och noggrant formgivna livsstil ställs på ända. Någon vandaliserar plötsligt den prunkande trädgården och oanade naturkrafter frigörs när jakten på kärlek och trädgårssabotörer tar sin början. Bra filmer försvinner fort, gå och se nu.

Mina nyårslöften (4)
På nyår lovade jag läsa mer böcker, börjar lite lätt, Dostojevskij Brott straff sparar jag till senare (läste som 16-åring och tyckte mycket om den).
22. Wally Lambs Valarnas sång ville man läsa färdig, flera generationer, lever hos mormor, för mamma är på sinnesjukhus, tuff annorlunda barndom, att bli vuxen snabbt, läsvärt, mycket elände, men roligt skrivet.
23. Kajsa Ingemarssons Små citroner gula var väl förra årets bästsäljare, en mysig bok om som rör sej i Stockholms restaurangvärld, gamla föräldrar i en liten småstad, kärlek, arbete och livet.
24. Mary Wesleys Picknick med brie och beaujolais, loppisfynd för tio kronor, en lite märklig bok om en äldre dam, som vill ta livet av sej, för hon inte ska vara till last för någon, hon sopar bort alla spår efter sej, så inte ens hennes barn har något att läsa om hennes person. Själv tänker jag helt annorlunda än hon, vill lämna lite spår till mina kära och man är inte vägen, om man blir gammal och långsam.

Min korta vampyrkarriär
Kort och kort, 10 km sprang jag på nyårsafton genom Göteborgs centrum, SylvesterLoppet, utklädd till vampyr. Tack vare min teatermakeup-kunniga dotter vann jag två biobiljetter, hittar inte bilden nu, där blodet rinner från mungiporna.
En gång till hade jag min vampyrutstyrsel; på en halloween-fest hos en amerikansk kompis. På väg till festen blev bilen innan stoppad av polisen, de fick blåsa. Synd, att polisen inte stoppade oss... Detta hände lite innan halloween-festerna blev vanliga.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser en vampyrbok nu, Historikern. De första 200 sidorna var sega, nu är jag på s. 450 och har nästan 200 sidor kvar och nu är det spännande. Brott och straff är underbar, Raskolnikovs kval efter att ha slagit ihjäl den där gumman är otroligt bra beskriven!

Hannele på Hisingen sa...

Cleo, vampyrböcker har jag aldrig läst, men sett en och annan film, sonens klarinettlärare från Rumänien kommer från Transylvanien...
Det är inte utan anledning Dostojevskij blivit en klassiker, härligt med böcker som inte åldras.

Anonym sa...

Aha! En Wesley-bok jag inte läst...annars tror jag att jag läst alla hennes...Små citroner har jag läst, men minns inte riktigt vad den handlade om. Kul, kul med böcker.Anna

Anonym sa...

Jag kände faktiskt inte till någon av de tre böckerna.

Hannele på Hisingen sa...

Anna, första Wesley-bok för mej, loppisfynd.
Lambs bok fick jag gratis i bokaffären, för att jag svarade på deras frågor. Små citroner gula är en liten måndagspresent från maken.

Lars Anders, de är kanske kvinnoböcker :)

Anonym sa...

Apropå Vampyrböcker gillar jag Ann Rice dylika! Speciellt första boken "En vampyrs bekännelse". Tvåan är bra med trean hyfsad sedan tycker jag att de tappar en del...

Anonym sa...

Hej Hannele
Skrattar åt trädgårdsfilmens titel. Lite dubbelbottnad va! :) Böckerna ja Brott och är en bok som man inte glömmer . Ingemansson och Lambs har jag läst med men inte picknick...
Finns så mycket böcker nuförtiden så man hinner inte med alla man vill läsa eller lyssna på,Snöar här idag .Bjuder på bloggtårta senare under dagen slog ett rekord i går;)

Hannele på Hisingen sa...

Manon, här får jag massa tips :)

Filijonkan, jag kommer på tårta. Det är kanske ingen djup film, men vi trädgårdstanter ska se den, roligt att det finns lite trädgård i någon film.

Anonym sa...

Vilket annorlunda nyårslöfte. Inte så dumt faktiskt. Vad trevligt med lite tips på böcker.

Anonym sa...

Den filmen måste jag se! Bra tips!
Vampyr? Underbart att få springa runt och bita folk i halsen!

Anonym sa...

"Allt om min buske" måste man ju se!
Bara titeln lockar till skratt!

Hannele på Hisingen sa...

Purple, jag önskar att jag kommer med åtminståne 24 tips i år :)

Marie, precis, och skrämma små barn ;)

Elizabeta, jag tror filmen är bättre än recensenterna säger, de är ofta lite enformiga i sin smak.

Anonym sa...

Wow, du må ha sett flott ut i den kostymen!! Kan du ikke se etter om du kan finne bildet da?
Ha en hyggelig helg!

Hannele på Hisingen sa...

Sylvia, jag ska försöka leta, en liten pappersbild nånstans, faktiskt ganska rolig :)

Anonym sa...

Nu undrar ju jag om filmen var kul?

Hannele på Hisingen sa...

Christina W, filmen har premiär i kväll, vet ännu inte.

Anonym sa...

Tja, det är inte så många vampyrer i den egentligen. Det är mycket historia. Fiktiv handling införlivad i historiska fakta. Typ.

Bloggblad sa...

Ska bli intressant att höra vad du tycker om filmen.

Små citroner gula har jag läst - ganska tam och snäll bok som inte lämnade några starka avtryck.

Jag har fortfarande skrattkramp efter att ha sett "Hjälp" i tv4.

Hannele på Hisingen sa...

Cleo, Historikern, ska lägga det på minnet.

Bloggblad, snälla böcker utan avtryck är helt ok, gillar må-bra-filmer också. Intellektuell och djup var jag i ungdomen :) Missade "Hjälp", glodde på Little Britain istället.

Hannele på Hisingen sa...

Cleo, Historikern, ska lägga det på minnet.

Bloggblad, snälla böcker utan avtryck är helt ok, gillar må-bra-filmer också. Intellektuell och djup var jag i ungdomen :)
Missade "Hjälp", glodde på Little Britain istället.

Bloggblad sa...

KOmmer du att berätta vad du tyckte om Allt om min buske? Jag är nyfiken - det låter så kul, men den har fått ganska dålig kritik överallt. Fast här ute på vischan brukar vi tycka bättre om filmerna än de gör i storstan.

Hannele på Hisingen sa...

Bloggblad, jag ska ska skriva, nu är det Filmfestival i Göteborg, så jag hoppas vi hinner se den. Kritikerna ger jag inte mycket för, unga pojkar ska inte recensera tantfilmer :)
(Ser man mycket film, får man smak för det "fina")