Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

4 januari 2007

Mina nyårslöften 5-6

5. Jag slutar sortera strumpor,
gôrtråkigt, bättre att köpa nya...?


6._Kramas varje dag,
glada människor är alltid vackra.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Godförmiddag.
Men gudars skymning! Ser ju ut som mitt barnbaras strumpberg som jag tacklade lite tillsammans med henne på julaftonen! Skulle bli tokig o inte ha mina ihoprullade till en boll i min låda.Man hitar ju inte rätt strumpa.Skicka hit dem så skall jag para ihop dem åt dig..fnissar

Hannele sa...

Filijonkan, tackar. Dottern hjälpte mej fixa dessa 111 par hela strumpor. Det blir många strumpor per dag och vecka i en stor idrottande familj.

Linn sa...

Det var bra! Jag tanker heller inte sortera strumpor - annat an mina egna som ar latta att sortera. Sambons alla svarta strumpor far han sortera sjalv tycker jag!

Linda sa...

Börja på ny kula tycker jag. Och köp samma sort så de är lättparade. Jag tycker det är hopplöst med dom som ser likadana ut men som inte är det. Det är lite olika mudd, material eller längd. I min byrålåda har jag ett fack för parade sockor och ett för omaka. Ibland så gör jag ett ryck och går genom den omaka lådan och parar det jag hittar, sen slänger jag alla som inte hittade sin make. Och en kram varje dag, det mår både du och den som blir kramad bra av!

Hannele sa...

Linn, en gång trodde jag att jag var smart, när jag köpte svarta strumpor till hela familjen, det var helt omöjligt att sortera.

Linda, försökte med likadana - och vår yngste son har hela sin barndom haft för stora strumpor :)

Julie sa...

Du har noen herlige nyttårsløften, men nr 6 det å kramas varje dag, den var virkelig best. Det er noe å tenke på for oss alle. Kram, kram

Misan sa...

Jag gillar detdär med att kramas - har en massa härliga barn på jobbet som gärna står till tjänst, i tillägg till gubben och katten.

Hannele sa...

Julie, det är verkligen inte skadligt för någon, kram

MIsan, tänk, jag får fortfarande ibland kramar av mina långa söner :)

Anna sa...

Ha, sicka nyårslöften!!! Jag skulle nog kunna hänga på det där med strumporna. Undrar hur många strumpor man sorterat i sina dar? Dessutom saknas det ju alltid några makar. Hörde nånstans att det finns en särsklid planet där alla såna udda strumpor finns...ja vem vet? Anna

Hannele sa...

Anna, visst är det något av mysterium, vart tar alla udda strumpor vägen? Och vart tar alla pennor vägen, som jag stulit? Inte hittar jag dem...

Linda sa...

Det där med pennorna är ett annat av världens mysterier. Det borde göras en doktorsavhandling om det. Ibland har man 20 pennor för att nån dag senare ha 0. Och hur fick man tag på pennorna det står Varbergs kurort, Comdatemässan och Volvo Lastvagnar om man aldrig varit där? Liksom hur händer det?

Nina på Johangården sa...

Den enda i min familj som har problem med udda och omaka strumpor är min yngsta dotter. Men inte är det tvättmaskinen eller torktumlaren som är boven i dramat där... det är dottern själv. För redan i hennes rum blir strumpparen udda när de är smutsiga, alltså innan den ens når tvättkorgen. Jag har ännu inte kommit på hur hon gör. För den saknade strumpan verkar aldrig komma till rätta.

Hannele sa...

Nina, jag tror på tomtar som gömmer strumpor :)

Aradil sa...

Kramas varje dag tycker jag är ett toppenbra nyårslöfte. Lite kärlek och närhet mår ju ingen sämre av :)

Hannele sa...

Aradil, skadligt är det inte :)