Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

8 januari 2007

Facit, falskt eller sant

1. Jag var nära att slå boxaren Ingemar Johansson. Sant. Mitt allra första GöteborgsVarv 1982, jag hade redan avverkat två mil, nära målet i Slottskogen, när publiken börjar ropa, heja och applådera och plocka fram kamerorna. Inte gör dom väl det för mej? Jag tittar åt sidan, Ingemar Johansson springer jämte mej och ska spriga förbi i slutspurten. Jag är alldeles för otränad för att orka ta upp slutkampen med honom. Det var mitt livs chans att kunna slå Ingemar Johansson, jag missade det.

2. Jag har glaciärklättrat på Jotunheim. Falskt. Sonen har glaciärkättrat där ett par gånger. Han har gymnasiebetyg i klättring, det är mycket roligare i skolan nu än på min tid. Alla våra barn klättrar, jag är rädd för höjder, men har testat och vet att klättring kräver mycket styrka.

3. Jag byter älskare oftare än tandläkare. Sant.
Jag har haft samma tandläkare 33 år, han är inte gammal än.

4. Jag har spelat ishockeymatch mot mina söner. Sant.
Man ordnar föräldrarmatcher innan pojkarna är 12 år och är för snabba och kan slå höga slagskott. Självklart ställer jag upp, fast sönerna var lite tveksamma - och papporna var oroliga att jag skulle dela omkädningsrum med dem, jag sa: "Något roligt ska jag också ha!" Jag gjorde inte bort mej, för efteråt fick jag en fin komplimang av sonen: "Mamma, du var grym!"

5. Jag har strippat för Galenskaparna. Sant. Det var väl 1981, en fin fest på eleganta Odd Fellow lokalen vid Vasagatan, vita linnedukar, finklädda gäster. Kvällens värd och underhållning var Galenskaparna, de värmde upp med en tävling, där första priset var två veckors surfing-kurs. Min dröm var att lära mej surfa, men jag hade inga pengar.
Galenskaparna ordnade en ny tävling, självklart ställer jag upp, två lag/par; lagen skulle knyta så långt snöre som möjligt av sina egna kläder. Det var ganska jämnt mellan de två lagen, killarna stod i kalsingarna och tjejerna i underkläder. Det fattades bara en BH, så skulle vi vinna! Vad gör man inte för att få lära sej vindsurfa gratis. Jag offrade även min BH, stod där bara i trosorna och försökte gömma mej bakom gardiner, bland alla finklädda gäster inför Galenskaparna. Vi vann! Men inte var det någon surfing-kurs som pris på den andra tävlingen, utan typ en drink i baren..

7 kommentarer:

Linnea sa...

Hahaha, jag skrattade länge åt det sista!

Hannele sa...

Linnea, jag var så ung och naiv på den tiden... nu är jag bara naiv :)

Roomservice sa...

Ha ha den var skön, jag byter nog tandläkare mer sällan än pojkvänner :)

cleo sa...

Ha, ha, Du är så underbar! Och jag fick fel! Attans också! jag vr helt säker på att Du glaciärklättrat på Jotunheimen!

Julie sa...

ha ha tyckte mycke om 3 og 5, roligt : )

karin sa...

Galenskaparna och alla andra som var med på den festen är helt klart skyldiga dig en vindsurfingkurs!!!
Blev du inte förbannad? Du var väldigt tuff och målmedveten måste jag säga och jag antar att du ändå lärt dig vindsurfa.

Hannele sa...

Karin, besviken blev jag nog, har fortfarande inte lärt mej vindsurfa. Saknade både pengar och senare tid. Nu har jag uppfostrat egna vindsurfinglärare :)