Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

1 maj 2016

liljekonvalje är fridlyst på Hisingen

9 kommentarer:

Merja sa...

Fina koppor!

Hannele på Hisingen sa...

Merja, helt i min smak ♥

Klimakteriehäxan sa...

Underbar blomma. Du borde leta efter Gustafsbergs vita ytterkrukor i modell Liljekonvalj. Superba. Ångrar än att jag inte köpte i Umeå för snart tio år sedan, bangade för priset men det var korkat! Har sen dess inte sett några.

elisa sa...

Liljekonvalj har varit en favorit från jag var så liten, att jag inte visste vad blommor hade för namn, om de var giftiga eller fridlysta. Här i Stockholms och Södermanlands län är liljekonvaljen fridlyst - man får plocka men inte sälja eller dra upp med rot.

Kursen jag gick på i Gysinge hette "Hemsida 1" och avsåg PRO. Jag lärde mig tekniken. Här är en länk som jag arbetat med:

http://www.pro.se/Distrikt/Stockholms-lan/Samorganisationer/Nynashamn/Foreningar/PRO-Osmo/Kulturpromenader/

Ha en bra vecka!

Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, vet inte om jag har plats för mina påfågels-krukor... men sant att man ångrar bara det man inte har köpt :)

elisa, man äter ju inte blommor så ofta... inte ens barn. Alltid intressant att lära sig mer om sina hemtrakter. Jag har lagt ut 70 av mina Göteborgs-promenader här: http://promenadguide.blogspot.se/

Gunnel sa...

Liljekonvalj är en vacker blomma och doftar jättegott.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Gunnel, jag plockar bara några få och det räcker gott för att sprida doft i ett helt rum.

Klimakteriehäxan sa...

Köpte du påfågelslakan då???? :-D

Hannele på Hisingen sa...

Klimakteriehäxan, försökte... men hittade inte affären som inte finns på Hisingen.