Welcome to Hannele's paradise on Hisingen. Inte bara drömmar, utan verklighet. __ Sumeba miyako. Home is where you make it.__ "Var du än bor, lär du dig älska det," japanskt ordspråk. En liten trädgård på 810 m² på ett berg, blandat med natur och tuktade buskar och fruktträd, nära havet, skog, åkrar och öppna landskap, nära alla storstadens nöjen. Trädgårdsblogg halva året.__ "Paradiset finns här, just nu, bara du har vett att ta vara på det." My own photos (CLICK on images to enlarge). Besök även: Hanneles bokparadis.

15 april 2015

slänger du 500 kr i soporna varje månad?

Svenskar slänger tydligen 20% av den mat vi köper, dumt på många sätt. Vi gjorde pizza, jag passade på att baka bröd samtidigt och använde även skvätt Keso och gräddfil i degen. Det blev riktigt gott och kostade max 5 kr för en jättelimpa.

13 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag är uppväxt med att man inte ska slänga mat och det har jag fortsatt med i hela mitt vuxna liv. Minsta lilla skvätt går att använda till mat och bak...såvida det är friskt, så klart. Fast sur grädde använde mor ofta när hon bakade.

Anonym sa...

Jag kan inte heller förstå att så mycket mat slängs, men räknas det inte in det som affärerna måste slänga p g a kort datum? Eller är det bara i hushållen?
Jag slänger i princip aldrig någon mat.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Gunnel, jag har recept ur Sju sorters kakor på sockerkaka med sur grädde.

Lena i Wales, vissa affärer säljer mat med kort datum billigare. Denna beräkning tar hänsyn bara till det som vi betalar i affären och släpar hem...

Anna/notonmusic sa...

Vi slänger också jättelite mat. Nåt som glöms bort i kylen bakom nån burk händer väl att det måste kastas, men aldrig något som går att ta vara på. Också uppvuxen med tänket att ta reda på rester. Hoppas man fört det vidare till barnen hoppas jag...

Ruben sa...

Vad du kan, Hannele! Men ... blir du inte mjölig om fingrarna när du håller på med sådant där?

Ha det gott!
/Ruben

Helga sa...

Vilket vackert bröd och så klokt att använda slattar mm

♥ Hannele på Hisingen sa...

Anna, vi köper inget förrän det är slut, använder rester. Barnen är också duktiga.

Ruben, det är så bra när man jobbat i trädgården och bakar bröd efteråt så blir fingrarna jätterena... ;)

Helga, det blev riktigt gott!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Bra att du pushar för att man ska tänka sig för innan man slänger mat! Vill vi ha en hållbar utveckling måste fler börja tänka som du :-)
Vilken söt bild du har nu, överst på bloggen!

farmor/mormor Hannele sa...

Karin, vi får tänka lite på den kommande generationen också.

znogge sa...

Man lär sig att använda allt om man bara tänker efter. Jag är numera riktigt bra på det :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, visst blir man duktigare!

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Vi slänger också väldigt lite mat, i stort sett inget alls faktiskt. Man får helt enkelt bara se till att man inte har det proppfullt i kyl/frys/skafferi utan att man använder det man har hemma:)

Hannele sa...

Patricia, när barnen bodde hemma, åt tränande söner alla rester... nu har vi lärt oss handla mindre, typ bara 2 bananer som vi äter upp.